reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 22 A?ustos 2012, 10:01 1794 Görüntüleme

Milli Boksçu demir yumruklarıyla Patates satıyor

reklam
reklam

Bir zamanlar demir yumruklarıyla ringi rakiplerine dar eden Türkiye ve Kıtalararası boks şampiyonu Alican Çelik, şimdilerde pazarda domates, biber, patlıcan satıyor.

UZUN yıllar boksla uğraşan ve birçok kategoride Türkiye şampiyonluğu bulunan Alican Çelik, şimdilerde Torbalı’da pazarcılık yapıyor. Alican Çelik’in aynı zamanda Kıtalar Arası Boks Turnuvası, Şöhret Turnuvası gibi maçlarda da birincilikleri ve dereceleri de bulunuyor. Bir zamanlar ringlerde rakiplerine yumruk sallayan milli boksör, şimdilerde pazarda ‘domates, patlıcan, biber’ diye bağırıyor. Sayısız defa ringe çıkan, gerek yurt içi gerek yurt dışında birçok başarıya imza atan Çelik, maddi imkansızlıklardan dolayı sporu bıraktı. “Ekmek parası kazanmak için sporu bırakmak zorunda kaldım”diyen Alican Çelik, kendisi gibi birçok sporcunun bu halde olduğunu söyledi.

MADALYA KARIN DOYURMUYOR

1983 Kars doğumlu olan Alican Çelik, 11 yıl boyunca Kars Gençlik Spor İl Müdürlüğü adına dövüştü. ‘Sarı kâbus’ lakaplı demir yumruk, spor hayatı boyunca birçok başarıya imza attı. İlk olarak Kastamonu’da 10 yaşındayken düzenlenen Minikler Türkiye Şampiyonası’nda rakiplerini nakavt eden Çelik, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde de aynı başarıları sergileyerek sayısız Türkiye şampiyonlukları elde etti. 1996 yılında Milli Takım kamplarına seçilen Çelik, 5 yıl boyunca ay yıldızlı formayı gururla giydi. Alican Çelik; Rusya, Ukrayna, Azerbaycan ve daha birçok ülkede düzenlenen müsabakalara katılarak birincilik ve sayısız dereceler elde ederek büyük gurur yaşadı ve yaşattı. Başarılı bir kariyere sahip olan genç sporcu, bu ten para kazanamayınca sporu bıraktı. Geçim sıkıntısı nedeniyle 2006 yılında Kars’tan Torbalı’ya göç eden evli ve 2 çocuk babası olan eski şampiyon Alican Çelik, şimdilerde pazarda sebze satıyor.

‘İMKAN VERİLSEYDİ ALTIN MADALYA KAZANIRDIM’

SPOR yaptığı yıllarda büyük zorluklara maçlara katıldığını dile getiren Çelik, “Maçlara giderken, otobüs biletini dahi kendim alıyordum. Şimdilerde spor yapan sporcular çok şanslı. Sporcuya verilen değer o yıllarda bana verilseydi, Londra Olimpiyatları’nda altın madalyayı ülkeme kazandırırdım. Kamplara bile kendi imkanlarımla katılıyordum. Evlendikten sonra sporu bırakmak zorunda kaldım. Çünkü aileme bakmak zorundaydım.  Çocuklarımı da sporcu yapacağım ve onları eğiteceğim” dedi.

Bu haber 1794 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım