reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 30 Mayys 2020, 13:43 65299 Görüntüleme

Torbalı’da bir ilk yaşandı

reklam
reklam

Normalleşme planları kapsamında 29 Mayıs Cuma günü (bugün) ilk kez cemaatle birlikte namaz kılındı.

             Koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle 13 Mart tarihinden itibaren camilerde namaz kılmak yasaklanmıştı Normalleşme planları kapsamında 29 Mayıs Cuma günü (bugün) ilk kez cemaatle birlikte namaz kılındı. Camilerin avlularında sosyal mesafe kuralına uygun olarak 1-1.5 metre aralıklarla cemaatin saf düzeni alması sağlandı. Cami avlusuna tek noktadan giriş alınırken,  maskesi olmayan cemaate maske dağıtıldı. Öte yandan ilk defa Torbalı’da kapalı pazaryerlerinde namaz kılındı. Torbalı ve Ayrancılar kapalı pazaryerlerinde kurulan ses sistemleri ile vatandaşlar namazlarını kılıp, ibadetlerini tamamladı.


KİMSE UNUTMAYACAK

Torbalı Müftülüğü yetkilileri, "Allah'a hamdolsun. 13 Mart'tan itibaren kılamıyorduk. Bugün cuma namazı ile başlamış oldu. Avlularda kılıyoruz. İkindi namazı da cemaatle kılınacak. Bu süreç bu şekilde başladı. Önümüzdeki günlerde tüm vakitler inşallah kılınacak. Görünen tablo çok güzel. Bugünün hürmetine bizi, ülkemizi ve insanlığı güzelliklere ve hayırlara ulaştırsın. Sosyal mesafeye göre bütün halkımızın namaz kılınacağı yerler belirlendi.. Herkesin unutamayacağı tarihi bir gün oldu" dedi.


torbalıgüncel

Bu haber 65299 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım