reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 22 A?ustos 2012, 09:50 2121 Görüntüleme

Yerli Fort Morgan Görücüye Çıktı

reklam
reklam

TORBALILI iş adamı Selim Aksakallının 1.5 yıl önce Atatürk Sanayi Sitesinde Ufuk Karakaş isimli ustaya yaptırmaya başladığı özel otomobil nihayet tamamlandı.

İngiliz model morgan arabasının modeliyle yapılan yerli Fort Morgan, araba meraklılarının büyük ilgisiyle karşılaşıyor. 1350 kilogram ağırlığında olan araç, 200 kilometre kadar hıza ulaşabiliyor ve bir araçta bulunan bütün özelliklerin tamamını bünyesinde bulunduruyor. Araç baştan sona kadar Atatürk Sanayi Sitesi’nde bulunan Karakaş Oto letmesinin sahibi Ufuk Karakaş tarafından yapıldı. Araca şimdiden onlarca kişi talip oldu. Satılması için kendisine birçok teklif geldiğini belirten araç sahibi Selim Aksakallı, Türk insanının istediği zaman her şeyi yapabileceğini, kendisinin de antika araç tutkunu olduğundan dolayı bu arabayı yaptırdığını söyledi.

ARAÇTA YOK YOK

BODRUM’DA Turizm ve İnşaat sektörü alanlarında yatırımlar yapan Torbalılı iş adamı Selim Aksakallı, tam bir antika araba tutkunu. İngiliz Morgen araçlarına büyük ilgi duyan Aksakallı, 1.5 yıl önce sanayi sitesinde Karakaş Oto sahibi Ufuk Karakaş’tan özel bir araç yapmasını istedi. İlkokul mezunu olan Ufuk Karakaş ise uzun yıllardan beri araç yapmayı hayal ettiğini dile getirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sanayi ustalarına, “Yerli aracınızı üretin” çağrısıyla harekete geçen Karakaş, bu teklifi hemen kabul etti. Morgan marka araçlardan kolaj yaparak aracını dizayn eden genç kaportacı, finansmanı da bulunca

hayallerini gerçeğe dönüştürmek için çalışmalarına başladı. Uzun süren çalışmanın ardından araç önceki gün tamamlanarak sokağa çıkarıldı.  2000 motor ve 180 beygir gücüne sahip araç, saatte 200 kilometre hıza ulaşabiliyor. Yerli araçta 4 silindir, hidrolik direksiyon, otomatik vites, header egzoz, zenon far, klima, navigasyon sistemi, LCD ekran, hava yastığı, 4 denge çubuğu, park etme kamerası bulunuyor.

ORJİNALİ 915 BİN LİRA

TOPLAM 75 bin liraya mal olan araca ilgi oldukça büyük. Sokağa çıktığı andan itibaren araba tutkunlarının ilgisi haline gelen araca, şimdiden birçok talip var. Aracın en çok ilgi çeken özelliklerinden biri de kanatlı kapıları. Kapılar yukarı doğru açılıyor ve araç kapıları açıkken kanatları varmış gibi görüntü oluşuyor. Tüp ve benzinle çalışan aracın bütün parçaları, sanayinin gururu haline gelen Ufuk Karakaş tarafından yapıldı. Yerli ustaların elinden çıkan Morgen, özellikleriyle de dikkat çekiyor. Orijinal Morgan marka araçların 916 bin lira olduğunu dile getiren Selim Aksakallı, “Ben antika tutkunu olan bir insanım. Özellikle Morgan marka araçlara hayranım. Bundan dolayı ustalarımızdan rica ettim, onlarda büyük emekler soncunda arabayı yaptılar. Şimdiden birçok taliplisi var. Fort Morgan’i 75 bin liraya mal ettik” dedi.

TORBALI’DA İLKİ BAŞARDILAR

BÜYÜK emekler sonucunda arabayı tamamlayan Karakaş Oto sahibi Ufuk Karakaş, zor olanı başararak sanayinin gururu haline geldi. Birçok insanın kendisine bu i başaramayacağını söylediğini ifade eden Karakaş, “Biz Türkler istediğimiz takdirde başaramayacağımız iş yok. Ben bu işi üstlenirken, başaramayacağım yönünde olumsuz tepkilerle karşılaştım. Ama istedikten sonra başarılıyor” dedi. Karakaş Oto’nun ustası Ufuk Karakaş’ın yanı sıra Karakaş’ın çırakları Ebubekir Bayram ve Volkan Can ile sanayi esnaflarının da aracın yapımında büyük katkısı oldu. Aracın döşemesini Melih Oto’dan Melih Gökçay, tornasını Metin Motorcu yaptı. Aracın boyamasını da İlhan Denizsever ile Erhan Koşar tamamladı. İlçede ilki başaran ustalar, şimdilerde özel araç yaptırmak isteyenlerden yoğun talep görüyor.

Bu haber 2121 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım