reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 18 Haziran 2012, 10:58 1359 Görüntüleme

Bakan Sözünde Durmadı, Biz Tamamlıyoruz

reklam
reklam

Kültür Bakanı Sayın Ertuğrul Günay, tamamlama sözü vermesine rağmen hiçbir destek alamadık.

           Torbalı Belediyesi tarafından Çamlık Gazinosu’nun bulunduğu yere yaptırılan Kültür Merkezi inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. İnşaat çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı İsmail Uygur, “Herkesin merakla beklediği yatırımı bitiriyoruz. Tamamlandığında teknolojik bir bina ortaya çıkacak. Merkez, herkese hitap edecek. Bina, tamamladığında Türkiye’nin en büyük kültür merkezlerinden birine ev sahipliği yapacağız. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Geçtiğimiz yıl ilçeye gelen Kültür Bakanı Sayın Ertuğrul Günay, tamamlama sözü vermesine rağmen hiçbir destek alamadık. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da desteği ile Ekim ayına yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

TORBALI Belediyesi tarafından Çamlık Gazinosu’nun bulunduğu yere yaptırılan Kültür Merkezi inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. 1700 metrekare alana sahip merkezin içerisinde tiyatro, kongre, toplantı salonu da bulunacak. Bin 300 kişilik salonunun yanısıra, sinema, kafeterya, sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılabileceği 4 katlı Kültür ve Sanat Merkezinin Ekim ayına kadar faaliyete geçirilmesi planlanıyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Kültür Merkezi Müteahhidi Abdullah Gözebe, “Kaba inşaat sona erdi. Dış cephe kaplaması ve içte ise asma tavan ile fayans leri sürüyor” diye konuştu. Müteahhit Firma sahibi Abdullah Gözebe, çalışmalar hakkında geniş bilgi verdi. Gözebe, yapımı Torbalı Belediyesi tarafından devam ettirilen Kültür Merkezi’nin inşaatının Ekim ayına kadar yetiştirileceği müjdesini de verdi.

 

50′YE YAKIN İŞÇİ ÇALIŞIYOR

YAPIMINDA 50′ye yakın işçinin çalıştığını söyleyen Müteahhit Abdullah Gözebe, “Merkez tamamlandığında yaklaşık 2 bin kişiye hitap edecek. Şu anda dış cephe kaplamasını gerçekleştiriyoruz. Bir yanda da iç fayansları döşeniyor. Çatının yapımı da halen sürüyor. Kültür Merkezi’nin yapımında 50′ye yakın işçi çalışıyor. Ekim ayında bitirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Gözebe ayrıca, kültür merkezinin içinde konferans ve spor salonu, sinema, tiyatro salonu ve atölye gibi birçok bölümde yer aldığını sözlerine ekledi. Sanatsal faaliyetlerin yapılacağı merkezde ayrıca öğrencilerin okul dışı zamanlarını geçirebilecekleri sanat eğitimleri alacakları atölyeler, kafe, restaurant, sinema, tiyatro ve toplantı salonları olacak. Binaya devasa bir çatı yapıldı. 210 ton çeliğin kullanıldığı çatı Türkiye’de örneğine az rastlanır türden. Çatının yangın halinde patlayan emniyet kemeri bulunuyor. Bina tamamladığında Torbalı’nın en önemli eksiklerinden biri giderilmiş olacak.

 

Bu haber 1359 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım