reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 10 Mayys 2012, 10:22 2122 Görüntüleme

Gönlüm Ayrancılar ın İlçe Olmasından Yana

reklam
reklam

Bölünme sıkıntı yaratır ama gönlüm ayrancıların ilçe olmasından yana

Ayrancılar’ın ilçe olması ile geçiş sürecinde bir takım sıkıntılar yaşanacağını söyleyen Uygur, yine de gönlünün Ayrancılar halkının talebinin bir an önce gerçekleşmesinden yana olduğunu söyledi

TORBALI’NIN şu günlerde en çok konuştuğu konuların başında Ayrancılar’ın ilçe olması geliyor. Ayrancılar dosyası Başbakan’ın masasında onaylanmayı beklerken, başta Ayrancılar olmak üzere ilçede de umut oldu bir bekleyiş hakim. “Bu defa kesin” görüşü ile desteklenen ilçe olma durumu, beraberinde birçok soruyu da getiriyor. Yeni bir Belediye Başkanı, Kaymakam, Emniyet Müdürü başta olmak üzere bir ilçenin sahip olması gereken bütün idari birimlerin sıfırdan şekilleneceği Ayrancılar’ı hareketli günler bekliyor. Bölge ile ilgili başta siyasi harita olmak üzere birçok konu sorgulanıyor. Siyasetçiler konu ilgili fikirlerini gazete köşelerinde ayrıntılı bir şekilde dile getirirken sessiz kalan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur da suskunluğunu gazetemize bozdu. 2 yıldır Torbalı ile birlikte aynı zamanda kapanan beldelere de hizmet veren Torbalı Belediyesi’nin yükü, Ayrancılar Yazıbaşı ve Pancar’ın ayrılması ile azalacak. Bu durumu değerlendiren Uygur, olaya sadece “yük azalması” bakmak istemediğini, ayrılmanın geçiş sürecinde bir takım sıkıntıların yaşanacağını vurguladı. Bu konu ile birlikte kapanan beldelere yeteri kadar belediye hizmeti gitmediği eleştirisini de değerlendiren Uygur, “Kapanan beldelerin belediye başkanları hangi farklı hizmeti yapmış da ben şimdi onu yapmıyormuşum. Gereken ne ise yapıyoruz” dedi.

NE DESEM YANLIŞ ANLAŞILIR

AYRANCILAR’IN ilçe olma durumu ile beyan edeceği fikrin yanlış anlaşılabileceğini söyleyen Uygur, “Ben bu kentin Belediye Başkanıyım ve söylediklerim yanlış yönlere çekilebilir. ‘Torbalı’yı bölmeyin’ desem Ayrancılar’ın ilçe olmasını istemiyormuşum gibi algılanır. ‘Destekliyorum’ desem ilçe bölünsün istiyormuşum gibi algılanır. Neticede bu konuda söz sahibi olan hükümet. Karar alınırsa kanunlara karşı boynumuz kıldan ince. Ayrancılar halkının uzun zamandır böyle isteği olduğu aşikâr. Halkın Belediye Başkanı olarak halkın talebinin karşısında durmam söz konusu olamaz. Halk ne istiyorsa ben ondan tarafım” dedi.

GEÇİŞ SÜRECİNDE SIKINTI OLUR

YAZIBAŞI, Kuşçuburun ve Pancar’ı içine alacak bir Ayrancılar ilçesinin Torbalı’da yaratacağı bölünmenin bir takım sancılara da yol açacağını söyleyen Uygur, “Nasıl ki beldeler ile Torbalı’nın yönetimi birleşince sıkıntı olduysa muhakkak ki ayrılırken de aynı sıkıntı olacaktır. Yani mülkiyet hukukunda bir geçiş süreci sancıları yaşanır. STK’lar, eğitim kurumları, idari kurumlar, sosyal yapı baştan şekillenecek. Örneğin bir adliyesi olmadığı için davalar Torbalı’da görülecek. Geçiş süreci atlatılana kadar olumlu olumsuz birçok durum oluşur. Biz Belediye cephesinden böyle bakıyoruz. Bunun bir de hükümet boyutu var. Hükümet geçen dönem belde belediyelerini kapattı yasal bir şeyler yapılıyor. Küçük yerleşim birimleri kapatılıyor. Merkezileştirme çalışması yapılıyor. Nasıl gelişir bilmiyorum ama bize kararları uygulamak düşer. Tekrar ediyorum, gönlüm Ayrancılar halkının istediğinden yana. Halk istiyorsa tabiî ki ilçe olsun” şeklinde konuştu.

ADALETİ SAĞLIYORUZ

BELDELER arasında adaleti sağlamaya gayret gösterdiğini söyleyen İsmail Uygur, “Her beldemiz belediye hizmetinin fazlasını alıyor. Tabi ki, hizmet götürürken belli sıkıntılar oluyor. Bir bölgede ihale iptal oluyor, bir yerde İZSU’yu bekliyoruz. Her in sırası var. En fazla Ayrancılar’a yatırım yaptık. Neden? Çünkü nüfusu diğerlerine göre çok fazla. O orantıda yatırım yapılıyor. Adaleti sağlıyoruz. Sıkıntımız yok. Örneğin sıkıntının yaşandığı bir diğer konu ise belde belediyesinde çalışan personelin bölgeden ayrılması ile yaşanan ekonomik sıkıntı. Bu insanlar paraların Torbalı’da harcamaya, halk da lerini Torbalı’da yapmaya başlayınca hali ile bir kayıp oluştu. Biz, Belediye olarak sıkıntıyı en aza indirmek için çalışıyoruz. Hizmetlerimiz devam ediyor” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

AYRANCILAR BELEDİYESİ CHP’Lİ OLUR

SON genel seçimde AK Parti’ye, yerel seçimde CHP’ye oy veren; bunun yanı sıra geçmişinde de 3 dönem sağ partili belediye tarafından yöneltilen Ayrancılar’da olası belediye başkanının hangi partiden olacağı da sıkça tartışılıyor. Başkan Uygur bu konu ile ilgili hiçbirşüphelerinin olmadığını ifade etti. Uygur, “CHP, 2009′da Ayrancılar’da nasıl birinci parti çıktıysa 2014′te de birinci parti çıkacaktır. Bu konuda hiçbir şüphemiz yok” dedi.

HİZMET ALANIMIZ İLLERDEN FAZLA
AYRANCILAR’IN ilçe olması durumunda çok geniş bir alana hizmet vermek zorunda olan Torbalı Belediyesi’nin yükünün azalacağı görüşünü de değerlendiren Başkan Uygur, “Belediye olarak çok yaygın bir alanda hizmet veriyoruz. 42 kilometre çapımız var. Bu rakam Anadolu’nun 81 vilayetinin yüzde 90′undan büyük bir imar hizmet alanı. Kolay değil tabi. Merkezin güçlenmesi tabiî ki iyi olacak. Süreç içerisinde tüm taşlar yerine oturduğunda her şey daha net anlaşılacaktır” dedi.

BELDELERİN BAŞKANLARI NE HİZMET YAPMIŞ DA BEN ONU YAPAMAMIŞIM?

BAŞTA Subaşı ve Yazıbaşı olmak üzere kapatılan beldelerin Torbalı Belediyesi tarafından ihmal edildiği, sadece çöplerin toplandığı, özellikle yol ve alt yapı konusunda sıkıntıların yaşandığı eleştirisi ile ilgili de konuşan Uygur, ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarını ifade etti. Başkan Uygur, böyle bir eleştiriyi kabul etmediğini söyleyerek, “Kapatılan beldelerin kendi belediye başkanları ne yapmış da ben onu yapmıyormuşum? Ayrancılar’a Belediye, 1718 yılda yapmış da şimdi olmuyormuş. Ne vardı da ben onu yapmıyordum. Beldede yaşayanların belli alışkanlıkları olur. Kahvede Belediye Başkanı ile oturmaya, temas kurmaya alışmışlardır. Şimdi oturamıyorlar. Ben hangi birine gideyim. Hizmet eleştirisinden ziyade sosyal ilişki eleştirisi alıyoruz. Sosyal ilişki özlemleri olduğu doğru” diye konuştu.

Bu haber 2122 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım