reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 01 Mart 2012, 10:59 1169 Görüntüleme

Torbalı Organ Bağışına Koştu

reklam
reklam

Başarılı yüz nakli operasyonları organ bağışına olan ilgiyi arttırdı. Geçen yılki organ bağışı sayısına, bu yılın ilk 2 ayında ulaşıldı.

GEÇTİĞİMİZ günlerde 19 yaşındaki Uğur Acar’a yapılan yüz nakli Türkiye’de büyük yankı uyandırmıştı. Akıllara durgunluk veren bu nakil lemi organ bağışını da tekrar gündeme getirdi. Organ bağışına yeniden ilgisi artan vatandaşlar, sağlık kurumlarına koştu. Torbalı’da 2012 yılının ilk iki ayı içerisinde Torbalı Devlet Hastanesi’ne tam 20 kişi organ bağışında bulundu. Bu sayı 2011 yılı boyunca yapılan organ bağışı ile aynı. Doktorlar başarıyla sonuçlanan yüz naklinin bu sayının iki ayda geçtiğimiz yılın rakamlarına ulaşılmasının esas sebebi olarak görüyorlar.

NAKİLLER SÜRÜYOR

AKDENİZ Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyatla Türkiye’nin ilk yüz nakli hastası olan 19 yaşındaki Uğur Acar organ bağışı sayesinde yeni bir hayata başlangıç yaptı. 22 Ocak’taki operasyonun ardından önceki gün Ankara’da  Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde İkinci yüz nakli operasyonu 25 yaşındaki Cengiz Gül’e yapıldı. Hacettepe Üniversitesi’nde iki kol ve iki bacak nakli yapıldıktan sonra hayatını kaybeden Şevket Çavdar’ın durumu ise herkesi hüzne boğdu. Tıp dünyası nakillerin hastaneler arası rekabet için yapılıp yapılmadığını konuşuyor.

500 KİŞİ ORGAN BAĞIŞLADI

ORGAN bağışı rakamları geçtiğimiz yıla oranla ülke çapında yaklaşık yüzde 300 artış gösterdi. Ancak yapılan araştırmalar, organ ve doku naklinde dünyanın hala çok gerisinde kaldığımızı gösteriyor. Geçtiğimiz yıl 12 ayda ilçede toplam 20 organ bağışı yapılırken, bu rakam yılın ilk iki ayında 20′ye ulaştı. Başarılı nakil operasyonlarının rüzgarı devam eder ve organ bağışı istikrarını korursa, yıl sonunda 2012, 2011′e göre 6 kat daha fazla organ bağışı yapılan yıl olarak kayıtlara geçecek. Torbalı’da şu ana kadar organ bağışı yapan 500 kişi bulunuyor.

Bu haber 1169 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım