reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 01 Mart 2012, 10:50 1994 Görüntüleme

Hiç Yamuk İşlere Girmedim

reklam
reklam

Torbalı da yerel marketçiliğin öncülerinden olan ve en parlak döneminde ticareti bırakan Çalışkan, kira gelirleri ile vergi sıralamasında üst sıralarda yer almayı başarıyor.

VERGİ Haftası münasebetiyle Torbalı’nın ödediği vergi bir kez daha gündeme gelirken, vergide sıralamaya giren adamları da bir kez daha hatırlanıyor. Gelir Vergisinde son yılların değmez şampiyonu Şefik Çalışkan, Vergi Haftası’nda tüm işadamlarına “Verginizi düzenli ödeyin” çağrısı yaptı. Torbalı’da yerel marketçiliğin öncülerinden olan ve en parlak döneminde ticareti bırakan Çalışkan, kira gelirleri ile vergi sıralamasında üst sıralarda yer almayı başarıyor. İyi bir potansiyel yakalamasına rağmen, mesleğini bırakıp sakin bir hayatı tercih eden Çalışkan, hem başarısının sırrını anlattı hem de neden ticareti bıraktığını açıkladı.

 

TOPTANCILIKLA BAŞLADI

KİPA, ENDİ, DİASA, BİM gibi büyük marketler Torbalı’da yaygınlaşmadan önce oldukça parlak günler geçiren ve sıkça tercih edilen Çalışkan Market’te Şefik Çalışkan dönemi 2008 yılında resmen sona erdi. 1963 yılında toptancılık yapmaya başlayan ve pazarın marketçiliğe yönelmesi üzerine marketçilik sektörüne girerek 1992 yılında İsmetpaşa Caddesi’nde bulunan ilk şubeleri ile Çalışkan Market olarak ilçe halkına hizmet vermeye başlayan Şefik Çalışkan, 1994 yılında 3 şubeye ulaştı. 2008 yılında ani bir kararla tek tek marketlerini kapatan Şefik Çalışkan’ın ilçeye son hizmeti vergi rekortmenliği oldu.

 

İŞİMİ RİSKE ATMADIM

TORBALI’DA yerel marketçiliğin en önemli ismi olan ve 1995-2005 yılları arası parlak bir dönem geçiren Şefik Çalışkan 18 yıllık marketçilik hayatında 15 yıl boyunca ilk 10′a girdi. 2009-2010 yıllarında şampiyonluk sıfatını elde eden Çalışkan, 2011 yılının henüz açıklanmayan listesinde de üst sıralarda yerini alacak gibi görünüyor. Vergilendirilmiş kazanç elde ettiği için, ilçesine hizmet verdiği için gururlu olduğunu söyleyen Çalışkan; “Vergi ödemekten asla kaçmadık. Yamuk hesaplarla işim olmaz. Devletin hakkı neyse hep ödedim. Vergilendirilmiş kazancın rahatlığı hiçbir şeyde yok. Gereken neyse hep ödedim, ödemeye de devam ederim. Hiçbir zaman vergi kaçırarak işimi riske atmadım” dedi.

 

BİZİM İŞLERİN CACIĞI ÇIKTI

KIŞ mevsiminde genelde Torbalı ve Foça’da, yazın da Yoncaköy’de yaşayan Şefik Çalışkan 18 yıllık marketçilik hayatının ardından şimdi 15 daire-büro ve 4 dükkânın geliri ile geçimini sağlıyor. 60 yaşında ticareti bırakan Çalışkan, mesleğinin zirvesindeyken neden sakin bir hayatı seçtiğini şöyle anlattı: “Artık yorulmuştum. Hırsın sonu yok. Zamanında bırakmasını bilmek lazım. Ben bıraktım ve çok huzurluyum. Yaşım olmuş 64, Allah bereket versin” dedi. Torbalı’da gelişen marketçilik sektörünü de değerlendiren Çalışkan, “Bizim işlerin cacığını çıkardılar. Hiç hoşuma gitmiyor şimdiki durumlar” dedi.

 

ÇIRAK OLMADAN PATRON OLUNMAZ

KÜÇÜK bir depoda toptancılık yaparak başladığı iş hayatında “vergi rekortmenliğine” kadar uzanma başarısını elde eden başarılı işadamı Şefik Çalışkan, bunun sırrını ise şöyle anlattı: “Çok çalıştık, çok. Başarılı olmak isteyen herkese söyleyebileceğim tek bir şey var. Çırak olmadan patron olunmaz. Önce işinize hakim olacaksınız. İşi önce kendin yapacaksın. İşini iyi araştıracaksın. Yaptığın işin hakkını verdin mi arkası gelir. Biz gece gündüz çalıştık ve muvaffak olduk” dedi.

Bu haber 1994 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım