reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 05 Ocak 2012, 11:33 966 Görüntüleme

Bu hizmet alkışlanır

reklam
reklam

Yıllardır Fetrek Çayının sularına düşmeden okullarına gitmeye çalışan ve tehlikeli bir yolculuk yapan Karşıyaka Mahallesi’nde ikamet eden miniklerin imdadına Torbalı Kaymakamı Aydın Memük yetişti

FETREK Çayı’nın ikiye ayırdığı Karşıyaka Mahallesi’nde çayın diğer tarafında kalan öğrenciler özellikle kış aylarında çaydaki sulardan korunabilmek ve karşıya geçebilmek için kalaslar üzerinden yaptıkları yolculukla okullarına gidebiliyorlardı. Yıllardır çözülemeyen köprü sorunu nedeniyle mağdur olan öğrenciler ve mahalle halkı durumu defalarca kez yetkililere bildirmelerine karşın bir gelişme sağlamamış ve köprünün yapımı gerçekleşmemişti. Bu durumun öğrenciler açısından büyük zorluk yarattığını gören Kaymakam Aydın Memük, maddi ve manevi destekte bulunarak öğrencilerin taşımalı sistem ile okullarına gidebilmelerini sağladı. Mahallenin karşı tarafındaki 23 öğrenci evlerinin önünden okul taşıtına binerek, okullarına rahat bir şekilde ulaşıyorlar. Yine okul çıkışında servis ile evlerine dönen öğrenciler, Kaymakam Aydın Memük’e kendilerine sağladığı bu hizmetten dolayı da teşekkür ettiler.

KÖPRÜ YAPILMASI ŞART

OKUL yolunun sıkıntılarla dolu olduğunu söyleyen Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Aydın Ayaydın, “Bu çay mahallelimizin yaşam şartlarını zorlaştırıyor. Defalarca girişimde bulunuldu ancak bir çözüm elde edilemedi. Küçücük çocuklar kışın ortasında kalasın üzerinden geçerek okullarına gitmek için çaba harcıyorlardı. Şimdi ise servis sayesinde tüm öğrencilerimiz okullarına rahat bir şekilde ulaşıyor ve çayın sularına düşme tehlikesi yaşamıyorlar. Ancak mahalleli halkı için sorun hala devam ediyor. Buraya mutlaka bir köprü yapılmalı ve vatandaşlar bu çileden kurtarılmalı.” şeklinde konuştu. Okullarına ıslanmadan ve suya düşme tehlikesi yaşamadan geldiklerini söyleyen minikler ise Kaymakam Aydın Memük’e teşekkür ederek, derslerinde çok başarılı olacaklarının sözünü verdiler. Geldiği günden bu yana eğitime verdiği önemle dikkat çeken Kaymakam Aydın Memük ise eğitime hizmetlerinin süreceğini belirtti.

Bu haber 966 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım