reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 08 Aralyk 2011, 13:06 1346 Görüntüleme

AK Partiden Uygura << Gelirler Nereden ? >> sorusu

reklam
reklam

Torbalı Belediyesinin Aralık ayı meclis toplantısı dün yapıldı. Meclis toplantısı, oldukça hareketli geçti.

          Mecliste bir önerge veren AK Partililer, Belediye Başkanı Uygur’a “Belediyenin kayıt dışı gelirleri var mı, varsa nelerdir?” sorusunu sordu

           TORBALI Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı dün yapıldı. Meclis toplantısı, oldukça hareketli geçti. 5 maddelik meclis gündeminde AK Parti grubu bir de önerge verdi. Komisyonlardan gelen raporlar oybirliği ile kabul edilirken, başkanlıktan gelen önergeler görüşülürken birçok meclis üyesi söz aldı. AK Parti grubu Adnan Yaşar Görmez, Nurettin Albaş, Hasan Karatoklu, Süleyman Ayaz imzasıyla verdiği önergede, “Belediyenin kayıt dışı gelirleri var mı, varsa nelerdir?” diye sordu. Belediye Başkanı R.İsmail Uygur, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu konudaki açıklamasını biz de biliyoruz. Bu konuyu Bütçe ve Tarife Komisyonu’na havale edelim araştırsınlar. Belediyemizde zaten sürekli görevli müfettişler var, bu konuda yasanın gereği ne ise yerine getirilir tabi.” şeklinde konuştu. Söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Torbalı Eski Belediye Başkanı Hasan Karatoklu, “Ben Belediye Başkanı iken belediyemizin gelirleri yeterli değildi. O yüzden bütçemizi artırmak için biz de bazı yollara başvurduk. Bir takım kayıt dışı gelirlerimiz vardı. Ama belediye başkanlığı bitiyor, siyaset hayatımız bitiyor bu kez de mahkemeler başlıyor, korkular başlıyor. Benim başkanlığım biteli 8 yıl geçti ama hala mahkemelere gidip geliyorum, hala korkuyorum. Belediyemizin gelirlerinin artmasını biz de isteriz, sonuçta ilçemize hizmet olarak geri dönüyor. Ancak kayıt dışı gelirlerimiz var ise bunların da tespit edilmesi gerekir.” şeklinde konuştu.

HAFRİYATLAR ŞEHİR DIŞINA TAŞINACAK

BAŞKANLIKTAN gelen 5. Önergede Tariş’in yanında bulunan hafriyat alanının şehir içinde kaldığı gerekçesiyle, başka yere taşınması istendi. Konu ile ilgili açıklama yapan R.İsmail Uygur, “Bu alan zamanında şehir dışındaydı. Ancak zamanla ilçe sınırlarımız büyüyünce bu alan şehir içinde kaldı. Şu an şehrin genel görünümüne de zarar veriyor ve çevreyi de oldukça kirletiyor. Bu alanı başka yere taşımamız gerekiyor. Bu maddeyi İmar Komisyonu’na havale edelim meclis üyelerimiz konuyu araştırıp uygun bir yer bulsunlar, bu alanı şehir dışına taşıyalım.” şeklinde konuştu. Bu önergeden dolayı Uygur’a teşekkür eden AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hasan Karatoklu söz alarak, “Sayın Başkanım sizi tebrik ediyorum. Bu teklifi ben vermeyi düşünüyordum ama ben yapsaydım yanlış anlaşılırdı, çünkü oraya yakın işyerim var. O yüzden teklifin sizden gelmesi beni çok mutlu etti. Sizin de bu konuda göstermiş hassasiyetinizden dolayı size teşekkür etmek istiyorum. O bölgede bulunan hafriyat alanı zamanla şehir içinde kaldı ve çevreye zarar vermeye başladı, şehir dışında bir bölge belirlenip taşınması ilçemiz için iyi olur.” dedi.

UYGUR: SGK’NIN HİZMET ALANI İÇİN ARAYIŞ İÇİNDEYİZ

MECLİSTE dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Karaman Sosyal Güvenlik Kurumu’nun taşınması konusunda bilgi istedi. Geçtiğimiz hafta içinde SGK Müdürlüğü belediyeye başvurarak hizmet binası yapmak için belediyeden yer tahsisi yapılmasını istemişti. Bu konuyu çözmek istediklerini dile getiren Belediye Başkanı R.İsmail Uygur, “Bize böyle bir talep geldi. Tabi SGK kalıcı bir kurum, vatandaşımıza hizmet veren bir kurum. Onların kalıcı bir yere taşınmasını biz de çok isteriz. Şu an bir yer arayışı içindeyiz. Ancak Büyükşehir Meclisi bu tür konulara çok teknik bakıyor. Bu konuda işimiz pek kolay değil çünkü sizin de bildiğiniz gibi imar planında değişiklik yapılması gerekiyor. Ancak bu konuyu bir an önce çözüme kavuşturmak için belediye olarak elimizden geleni yapacağız.” dedi. Torbalı Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında Ayrancılar’da bulunan İZSU tesisinin olduğu arazi de kamulaştırılmak üzere komisyona havale edildi. R.İsmail Uygur, “Şu Ayrancılar’da bulunan İZSU arazisi için bize bir talep geldi. İZSU yetkilileri şimdiye kadar bir şahsa ait olan arazide bulunan tesisi kamulaştırmak istiyor. Arazi sahibi vatandaşımız hizmet yapılıyor gerekçesiyle bugüne kadar bir zorluk çıkarmadı. Ancak bu arazide kalıcı bir tesis yaptırmak için kamulaştırma işlemi yapmamız lazım.” şeklinde konuştu.

UYGUR’DAN ERDOĞAN’A GEÇMİŞ OLSUN

MECLİS toplantısının bitiminde konuşan Torbalı Belediye Başkanı R.İsmail Uygur, “Geçtiğimiz hafta bir rahatsızlık geçiren Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a meclisimiz adına geçmiş olsun dileklerinde bulunmak istiyorum. Ayrıca yine geçtiğimiz hafta annesi vefat eden Belediye Meclis Üyemiz Sayın Mehmet Türkoğlu’na da başsağlığında bulunmak istiyorum. Bir sonraki meclis toplantımız Ocak ayında yapılacak. Şimdiden yeni yılınızı da kutlar, hayırlar getirmesini diliyorum.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Bu haber 1346 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım