reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 14 Ekim 2011, 14:15 2259 Görüntüleme

Çaybaşı nın İmajı Değişiyor

reklam
reklam

Torbalının girişinde yer alan ve derme çatma evlerden oluşan Çaybaşı, kentsel dönüşüm projesine dahil edildi. Vatandaşların yaşadığı 7 hektarlık alan proje kapsamında dönüştürülecek.

İZMİR’DE kentsel dönüşüm projesi kapsamında 200 bin ev yıkılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmir’i kentsel dönüşüm ve tasarım bölgesi ilan etmesinden sonra belediyeler çalışmalara başlayıp; projeye dâhil edilecek alanları belirledi. 18 proje kapsamında 4 bin 700 hektarlık bir alanda dönüşüm yapılacak ve 200 bin bina yıkılacak. Kentsel dönüşüm projesi dâhilinde Torbalı’da da 7 hektarlık bir alan dönüştürülecek. Hükümetin Roman Açılımı kapsamında Roman vatandaşların yaşadığı alanlar da projeye dahil edilirken Çaybaşı Yeni Mahalle de bu projeden nasibini alıyor. Bakanlığın onay vermesinin ardından projenin başlaması bekleniyor.

İZMİR’DE 200 BİN BİNA YIKILACAK

PROJE çalışmalarının başlamasıyla İzmir iki bölgeye ayrıldı. Merkez Kent ve Kent Dışı olmak üzere ikiye ayrılan İzmir’ de 4 bin 700 hektarlık alan dönüşüm kapsamına alındı. Merkez Kent olarak adlandırılan bölümde Bayraklı, Karşıyaka, Örnekköy, Yeşildere Vadisi ve Uzundere Vadisi bulunurken; Kent Dışı bölümde ise Menemen, Bayındır ve Torbalı ilçeleri bulunuyor. İzmir’in görünümünü baştan aşağı değtirecek proje kapsamında kentin görünümünü bozan, çarpık yapılaşmalar ortadan kaldırılarak; İzmir’e yeni bir çehre kazandırılacak.

BAKANLIĞIN ONAYI BEKLENİYOR

TORBALI Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Şentürk kentsel dönüşüm projesini değerlendirdi. Projenin Torbalı Belediyesi ile ilgili olmadığını; İzmir Valiliği’nin kararı doğrultusunda hareket ettiklerini belirten Şentürk: “Valilik bizden kentsel dönüşüme dâhil edilmesi gereken bölgeleri belirlememizi istedi. Biz de Çaybaşı Yeni Mahalle’yi kentsel dönüşüm için markaladık. Roman vatandaşların yaşadığı 7 hektarlık alan proje kapsamında dönüştürülecek. Şu an belgeler Bakanlıkta. Bakanlığın onayıyla beraber proje hayata geçecek” dedi. Dönüştürülecek bölgelerde yaşayan vatandaşların mağdur olmayacağını da dile getiren Şentürk: “Kamulaştırma yapılacak alanlarda yaşayanlar, arsalarının evlerin bedellerini alacaklar” dedi.

Bu haber 2259 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım