reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 29 Temmuz 2011, 14:36 1173 Görüntüleme

KURAN-I KERİM BU AYDA İNSANLIĞA GÖNDERİLMİŞTİR

reklam
reklam

Torbalı Müftüsü Mehmet Akpınar orucun açık ve perhiz olmadığını söyleyerek, O, Allah ın emri olan bir ibadettir ve günahlara kefarettir. dedi.

Oruç büyük ibadettir

TORBALI Müftüsü Mehmet Akpınar orucun açlık ve perhiz olmadığını, ibadet olduğunu söyledi. Akpınar, Ramazan ayı öncesi yaptığı açıklamada, “Oruç bir ibadettir ve İslam’ın beş temel esasından birisidir. Farziyeti kitap ve sünnetle sabittir. Orucu tutanlar sevabına nail olurlar. Mazeretsiz tutmayanlar ise büyük günah işlemiş olurlar. Oruç açlık demek değildir. Oruç perhiz de değildir. O, Allah’ın emri olan bir ibadettir ve günahlara kefarettir. Gece imsak vaktinden akşam gün batıncaya kadar Müslüman’ın ibadet niyetiyle yeme, içme ve cinsi arzulardan kendisini tutmasıdır. Yani orucu bozan şeylerden hiçbirisini yapmadan kendisini alıkoymasıdır.” dedi.

‘KUR’AN-I KERİM BU AYDA İNSANLIĞA GÖNDERİLMİŞTİR’

MÜFTÜ Akpınar, “Bağışlama mağfiret, feyiz ve bereketlerle dopdolu olan mübarek Ramazan ayına sağlık, sıhhat ve milletçe huzur ve hürriyet içerisinde bir kere daha ulaşmış olmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yüce Allah nasip ederse 31 Temmuz Pazar gününü 1 Ağustos Pazartesi gününe bağlayan gece ilk teravih namazı kılınacak, aynı gece ilk sahura kalkılacak ve 1 Ağustos Pazartesi günü ilk orucu tutarak bu ayın manevi atmosferine girmiş olacağız” diyen Akpınar, “Ramazan ayının diğer aylara üstünlüğü Peygamberimizin ifadesiyle, Allah’ın yarattıklarına olan üstünlüğü gibidir. Ramazan ayının diğer ay ve zamanlara oranla dini ve sosyal hayatımızda çok büyük değeri vardır. Bu aya kutsiyet ve ulviyet kazandıran en önemli olay; ebedi mucize olan ve insanlığın ufkunu ilim, adalet, ahlak ve erdemlilik gibi insani değerleri ikame ederek açan Kur’an-ı Kerim’in bu ayda insanlığa gönderilmiş olmasıdır.” şeklinde konuştu.

Bu haber 1173 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım