reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 27 Temmuz 2011, 11:17 1072 Görüntüleme

Projeyi iyi yazan desteği kapar

reklam
reklam

Hükümetin kurum, STK, KOBİ ve işletmelere yönelik desteklerini artırması üzerine harekete geçen Torbalı Ticaret Odası, Mali Destek Programlarına geniş katılım sağlanması ve olası proje fikirlerinin sağlıklı yansıtılabilmesi için proje yazma eğitimlerine başladı

Projeyi iyi yazan desteği kapar

TORBALI Ticaret Odası'nın kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, STK'lar ve işadamlarının hibe destek programlarından yararlanması, proje hazırlama kapasitesini artırmak ve gelecek dönem proje teklif çağrılarına hazırlıklı olması amacıyla hazırladığı 4 günlük “Proje Yazma Eğitimlerinin” startını dün verdi. AB, İZKA, KOSGEB ve ABİGEM uzmanları 4 gün boyunca ilçede proje yazma eğitimi verecek. Dün ilk olarak AB Projeleri Uzmanları Güldan Kalem ve Türkan Canbaz, Avrupa Birliği Mali Yardımları hakkında yaklaşık 5 saatlik sunumda bulundu. Eğitime, Torbalı'daki resmi kurumların ve işletme sahiplerinin ilgisi oldukça yoğundu. Sunumun başında eğitim programı hakkında bilgi veren TTO Meclis Başkanı Abdulvahap Olgun, “Son yıllarda işletmelere yönelik proje odaklı destekler artmıştır. Fakat bu konuda işletmeler ve üyelerimizin yeterli desteği alamadıklarını gözlemledik. Bunun üzerine başlattığımız eğitim programına gösterilen yoğun ilgiden memnunuz” dedi.

KURUMLARDAN EĞİTİME İLGİ

HÜKÜMETİN kurum, STK, KOBİ ve işletmelere yönelik desteklerini artırması üzerine harekete geçen Torbalı Ticaret Odası, Mali Destek Programları'na geniş katılım sağlanması ve olası proje fikirlerinin sağlıklı yansıtılabilmesi için proje yazma eğitimlerine başladı. TTO, Avrupa Birliği fonlarından ve İZKA, KOSGEB ve AB desteklerinden en etkin şekilde yararlanılması için dün “Proje Yazma Eğitiminin” startını verdi. Eğitimlere kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları ve kar amacı gütmeyen birlik ve kooperatifleri temsilen yaklaşık 100 kişi katıldı. Torbalı Belediyesi, Kaymakamlık Yazı İşleri, İl Özel İdare Müdürlüğü, Sağlık Grup Başkanlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü, STK temsilcileri ve çok sayıda işadamının takip ettiği program Ticaret Odası Meclis Salonu'nda yapılıyor. Eğitimde, projenin genel mantığının yanı sıra, nasıl bir yol izlenmesi gerektiği, dikkat edilecek hususlar ve bütçenin hazırlanması gibi konuların yanı sıra, proje çağrısına çıkmış olan ihalelere nasıl ulaşabileceği gibi konular irdelenecek. İş ve proje potansiyelinin yoğun olduğu Torbalı'da, eğitimin ilk gününde sağlanan katılım, bu tür konuların ilçede bir ihtiyaç olduğunu gözler önüne serdi. Özellikle resmi kurumların birçoğunun birer temsilcisini eğitimde hazır bulundurduğu gözlendi.

OLGUN: BİLGİLER PRATİKTE KULLANILINCA AMACIMIZA ULAŞACAĞIZ

EĞİTİM programının açılış konuşmasını yapan Torbalı Ticaret Odası Meclis Başkanı Abdulvahap Olgun, devletin son dönemle kurumlara ve iş dünyasına yönelik desteklemeleri arttırdığını, fakat birçok kişin bunlardan yeteri kadar haberdar olmadığını ve başvuru noktasında teknik olarak sıkıntı çektiğini söyledi. Kabul edilebilir proje hazırlamayı sağlamak için TTO olarak Torbalı Kaymakamlığı'nın da desteği ile 4 günlük bir eğitim programı hazırlandıklarını söyleyen Olgun, eğitimlerde proje kavramı, mantıksal çerçeve analizi ve başvuru formu ve proje bütçesinin hazırlanması konularında ajans uzmanları tarafından ayrıntılı bilgiler verileceğini ifade etti. Olgun, bu eğitimlerin proje hazırlama kapasitesinin artırılmasına önemli katkı sağladığını ve bu eğitimlerle kazanılan bilginin pratikte kullanılmasıyla proje temelli hibe programları bulunan ulusal ve uluslararası diğer kuruluşların desteklerinden bölgenin azami ölçüde faydalanmasına imkan sağlanacağını kaydetti. Olgun, sonbahar aylarında yeni destek programlarının açıklanması ile yeni proje yazma eğitimleri düzenleneceğini bildirdi.

PROJE BİR KÂĞIDA YAZIP POSTALANMAZ

PROJE yazma eğitimin ilk gününde AB Projeleri Uzmanları Güldan Kalem ve Türkan Canbaz, Avrupa Birliği Mali Yardımları hakkında yaklaşık 5 saatlik sunumda bulundu. Uzmanlar, projenin sanıldığı gibi bir dosya kâğıdına yazılıp, fonlara teslim edilmediğini, teknik birçok ayrıntısı olduğunu belirtti. Güldan Kalem, “Fikrimizi bir dosya kâğıdına veya A4 kâğıdına yazıp postalayarak asla başarıya ulaşamayız. En önemli nokta uygun proje destek çağrısı olması. Bununla ilgili İzmir Valiliği AB Birimi sık sık duyurular yapıyor. Önemli olan uygun projeyi, etkili bir şekilde yazıp, doğru prosedürü takip etmek” dedi. Sunum, sinevizyon ile desteklendi. Bugün KOSGEB Uzmanı Levent Arslan, yarın ABİGEM Direktörü Ebru Dinçer, Cuma günü İZKA Uzmanları Halit Duran ve Emine Özçelik eğitim verecek

Bu haber 1072 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım