reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 31 Mart 2011, 19:11 1516 Görüntüleme

Torbalı ya güveniyor ilçemi çok seviyorum

reklam
reklam

AK PARTİ İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi M.Atilla Kaya gündemi değerlendirdi. 2004 ve 2009 yıllarında AK Parti Torbalı Belediye Başkan adayı olan, 2005-2008 yılları arasında AK Parti Torbalı İlçe Başkanlığı görevini sürdüren Kaya, 29 Mart 2009’da yerel seçimleri kaybettikten sonra aktif siyasete ara vermişti.

Aktif siyasete ara verdikten sonra Özgür Erman Çağlar ve Osman Okuroğlu ile birlikte çalıştığı hukuk bürosundaki işlerine ağırlık veren M.Atilla Kaya, geçtiğimiz aylarda Ömer Cihat Akay’ın AK Parti İzmir İl Başkanlığı görevine atanması ile birlikte yeniden oluşturulan AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu listesinde yer almıştı. Aktif siyasete AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak geri dönen M.Atilla Kaya, yerel seçimleri ikinci defa kaybettiği 29 Mart 2009 tarihinin ikinci yıldönümünde çarpıcı açıklamalar yaptı. Kaya, parti tabanından yükselen seslere kayıtsız kalamadığı için AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak tekrardan aktif siyaset sahnesine geri döndüğünü ve çalışmalarını bu şapkanın altında sürdürdüğünü hatırlattı.

‘PAZARA KADAR DEĞİL, MEZARA KADAR AK PARTİLİYİM’

PARTİSİNİN başarısı için makam ve mevki beklemeden çalışmaya devam edeceğini belirten M.Atilla Kaya, “Ben siyasete AK Parti çatısı altında başladım, AK Parti çatısı altında devam ediyorum ve AK Parti çatısı altında ilelebet yer alacağım. Ben pazara kadar değil, mezara kadar AK Partiliyim. Makam ve mevkiler gelip geçici ama yapılan hizmetler bakidir. Torbalı’nın dertleriyle dertlenmek adına ne gerekiyorsa yapmaya çok uzun seneler önce ant içmiştim,  her zaman aynı noktadayım. Yerel seçimlerden sonra aktif siyasete ara vermiştim, işlerime yoğunlaşmıştım. Ancak parti tabanından yükselen taleplere daha fazla kayıtsız kalamadım ve AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak tekrardan aktif siyaset sahnesine geri döndüm. Partimizde İl Başkanımız Ömer Cihat Akay’ın liderliğinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hiç kimseyle kavga etmeden örnek bir seçim çalışmasını başlattık. Milletvekili adaylarımız belli olunca da tüm teşkilatlarımız ile birlikte tabandan tavana AK siyaseti ve AK icraatları tüm İzmir’de durmadan anlatmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın mutluluğu, refahı, ülkenin adalet ve kalkınma ile büyümesi için siyaset yapıyoruz. Milletimiz bugüne kadar katıldığımız iki genel, iki yerel ve iki de halkoylamasında partimizin yanında olduğunu göstermiştir. Bu takdirin hakkını gece gündüz demeden çalışarak göstermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

‘AK PARTİLİYSEK BİR SEBEBİ VAR’

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti hükümetinin Türkiye’de yaptığı iyi işlerin dışında dünya barışına da büyük katkılar sunduğunu öne süren AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi M.Atilla Kaya, “AK Parti, herkesin adil bir şekilde temsil edildiği, kimsenin horlanmadığı, dışlanmadığı, aşağılanmadığı bir siyasal düzen kurmanın gayretini sürdürmektedir. Siyahıyla, beyazıyla, zenginiyle fakiriyle, Müslüman’ıyla  Hıristiyan’ıyla, doğulusuyla batılısıyla herkesin ama herkesin masada bir yerinin olması gerektiğine inanıyoruz. Bu yüzden biz izlediğimiz politikalarda haksızlıklara, çifte standarda karşı çıkıyoruz. Bunu sadece kendi ulusal çıkarlarımız için değil, inandığımız evrensel ilkelerin bir gereği olarak yapıyoruz. Herkes için adalet, herkes için özgürlük, herkes için refah, herkes için güvenlik istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki, herkesin güvenlik içinde olmadığı bir dünyada kimse güvende değildir. Huzur ve refah herkes için sağlanamazsa sürdürülebilir değildir. Küresel barışın pek çok boyutu vardır. Pek çok unsurun sabırla, metanetle ve tutarlı bir biçimde bir araya getirilmesi gerekir. Siyasi düzeyde adil ve eşitlikçi bir küresel düzen inşa etmek zorundayız. Ekonomik düzeyde, adil ve paylaşımcı bir küresel ekonomik düzen tesis etmeliyiz. Kültürel farklılıkları çatışma unsuru haline getirmeyen bir sosyo-kültürel düzen kurmalıyız. Temel hak ve hürriyetler alanında kararlı adımlar atmak durumundayız. Bu dediklerimi gerçekleştirme noktasında en somut adımı atan her zaman Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti olmuştur. Biz bu sebeple diyoruz ki, AK Partiliysek bir sebebi var.” ifadesinde bulundu.

‘AK PARTİ, TOPLUMSAL MERKEZİN ADRESİDİR’

TÜM Türkiye’de olduğu gibi Torbalı’da da toplumsal merkezin adresinin AK Parti olduğunu, AK Parti’nin cazibe merkezi haline geldiğini belirten AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi M.Atilla Kaya, “Toplumsal merkezin talepleri basit ve sahicidir. Gelir dağılımının düzeltilmesi, refahın tabana yayılması, temel hak ve özgürlükler ile din ve vicdan özgürlüğünün sağlanması, reel politiğe uygun olarak Türkiye’nin dış dünyada haysiyetli bir konuma sahip olması, daha barışçı, insan yüzlü bir dünyanın kurulması gibi talepler toplumsal merkezin ana talepleridir. AK Parti, bu taleplere her zaman cevap vermiştir, vermeye de devam edecektir. Son günlerde Torbalı kamuoyunda AK Parti’ye ilçede yeni katılımlar olabileceği yönünde çıkan haberleri bu doğrultuda değerlendirmek lazımdır. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Behçet Çınar’ın AK Parti’ye katılacağı söyleniyor, bundan memnuniyet duyarız, kendisiyle birlikte siyaset yapmak bize mutluluk verir. Sayın Çınar, Ticaret Odası bünyesindeki başarılı çalışmalarını siyasi arenada da sürdürmek istiyorsa, biz kendisine gereken her türlü desteği de imkânı da veririz. Yine başka bir meslek örgütü olan Torbalı Şoförler Odası Başkanı Cıva İsmail Akman’ın da AK Parti’den Torbalı Belediye Başkan aday adayı olacağı gündeme geliyor, bunda da bir beis yoktur. Zaten Sayın Akman hâlihazırda AK Parti’nin bir üyesidir, bütün üyelerin olduğu gibi kendisinin de Belediye Başkan aday adayı olmaya hakkı vardır. Aday adaylarının çokluğu partimizde bir bölünmeye veya ayrışmaya yol açmaz. Aksine teşkilatımızın gücünü ve yerel seçimleri kazanma iradesinin güçlülüğünü ortaya koyar.” sözlerini sarf etti.

‘12 HAZİRAN’DA TORBALI’DA BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ’

2007 yılında yapılan genel seçimlerde AK Parti’nin Torbalı’da açık ara farkla birinci parti olduğunu hatırlatan M.Atilla Kaya, aynı başarılarını 12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimde de göstereceklerini iddia etti. Torbalı’da CHP’nin önünde yer alarak genel seçimlerde birinci olacaklarını öne süren M.Atilla Kaya, “22 Temmuz 2007’de yapılan genel seçimlerde Torbalı’da birinci parti olmuştuk. 2007’de gösterdiğimiz başarının aynısını 12 Haziran’da da göstereceğimize eminiz. Tabi ben İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak Torbalı’daki teşkilatın çalışmalarının içerisinde her an yer alamayabilirim, üzerimizde 30 ilçenin sorumluluğu bulunmakta. Ancak Torbalı’da teşkilatın içerisinde çalışan arkadaşlarımız görevlerini hakkıyla yerine getirecek ve AK Parti Torbalı’da birinci parti olacak, benim inancım budur. Bunun için bir oy oranı vermek pek doğru olmayabilir ama herkes şundan emin olsun ki, CHP’nin en az 5 puan önünde yer alırız. Torbalı’da teşkilatımız oldukça iyi bir alt yapıya sahip ve işini iyi yapan insanlardan kurulu. Torbalı’da seçime en hazır teşkilata sahip parti AK Parti’dir. Bugüne kadar olduğu gibi seçimden sonra da Torbalı’nın her köşesi için hizmetlerimiz olacak. Biz bir bütünüz. Birlik ve beraberlik duyguları çerçevesinde hareket edersek, Torbalı’nın aydınlık geleceğe kavuşması pek yakın olacaktır. Herkes bundan emin olsun. Tabi bizler inanan insanlarız, gayret bizden, takdir Allah’tan. Siyasette her zaman kaderimize razı olduk, yine de öyle yapmaya devam edeceğiz. Allah’ın takdirinin önüne hiçbir şey geçemez.” dedi.

‘TORBALI’YA GÜVENİYOR VE İLÇEMİ ÇOK SEVİYORUM’

TORBALI’NIN daha iyi yönetilmesi, lider ilçe olabilmesi ve sahip olduğu enerjiyi doğru kullanabilmesi için iki defa Belediye Başkan adayı olduğunu ancak milletin tercihinin başka yönde seyrettiğini hatırlatan M.Atilla Kaya, “Her şeyde olduğu gibi bunda da Allah’ın takdirine inanmak lazım. Ben bu ilçede doğup büyüyen ve memleketine karşı sorumlulukları bulunduğunu hisseden her birey gibi elimi taşın altına koydum ve onurlu bir mücadele verdim. Milletimizin takdirine saygılıyız, yapacak bir şey yok. Ben her zaman şunu söylüyorum. Kalplerin gerçek sahibi Allah’tır. Ve biz ona teslim olmuşuzdur. Kadere inanıyoruz, nasip diye bir şey var. Eğer biz yolumuzda doğru, davamızda hak, inancımızda samimiysek Allah bizimle olacaktır, buna inanıyorum. Tabi, yeri gelmişken her zaman olduğu gibi siyasette var olmamı sağlayan herkese de teşekkür etmek isterim. Bugüne kadar bizlerle birlikte yürüyen ve yürümeyen herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Torbalı’nın taşına toprağına, dağlarına, havasına ve suyuna teşekkür ediyorum. Torbalı’nın ılımlı, vakur ve mütevazı insanlarına, hemşerilerime, kardeşlerime milyon kere teşekkür ediyorum. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. İzmir’in amiral gemisi dediği Torbalı için bize inandı, güvendi ve desteğini hiç eksik etmedi. Bu sevgi ve inanç dolu, müşfik, iyi kalpli insana hem teşkilatım olarak, hem de Torbalı olarak teşekkürlerimizi sunuyorum. Ben yola çıkarken, ‘Benim Belediye Başkanlığım dönemindeki ilk sabaha mutlu uyanacağız’ demiştim. Bu hayalimiz gerçekleşmedi. Olmadı, nasip değilmiş. Sağlık olsun. Tabi, insanları mutlu olmayan bir şehrin, ‘örnek bir şehir’ olmasına imkân yok. Bunu hiç unutmayacağım. Her şeye rağmen ben Torbalı’ya güveniyorum. Ben Torbalı’yı çok seviyorum. Diğer partilere oy veren kardeşlerim de dâhil, tüm ilçemi sevgiyle kucaklıyor ve herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

YAŞAR CEYLAN’IN YORUMU

AK PARTİ İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi M.Atilla Kaya ile uzun bir sohbet gerçekleştirdik. İki yıl ara verdiği aktif siyaset sahnesine AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak geri dönen M.Atilla Kaya’yı oldukça dinç, kararlı ve enerjik gördüm. Kendisi sorularıma içtenlikle cevap verdi. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Behçet Çınar ile geçtiğimiz günlerde bir açılışta karşılaştık. Daha sonra beraberimizde Torbalı Ticaret Odası Meclis Başkanı Abdulvahap Olgun da olduğu halde Alfemo’nun fabrikasına gittik. Yolda Sayın Behçet Çınar’a AK Parti’den Torbalı Belediye Başkan aday adayı olup olmayacağını sordum. Bu konunun kamuoyunda sıkça konuşulduğunu, bir cevap verirse iyi olacağını belirttim. Behçet Çınar’ın cevabı şöyle oldu, “Yaşar kardeşim, ben Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seviyorum. Kendisinin iyi bir lider olduğunu düşünüyorum. Torbalı’da ise AK Parti’nin belediyeyi alması gerektiğine inanıyorum. Bu sebeple ben AK Partili kardeşlerime her şekilde yardımcı olacağım. Yakın zamanda da AK Parti’ye kayıt yaptırabilirim. Belediye Başkan aday adaylığı konusu ise sonraki mesele diye düşünüyorum. Süreç daha çok erken.” Behçet Çınar’ın bu açıklamasını M.Atilla Kaya’ya sordum ve kendisi bana, “Behçet Çınar’ın AK Parti’ye katılmasından memnuniyet duyarız, kendisiyle birlikte siyaset yapmak bize mutluluk verir. Sayın Çınar, Ticaret Odası bünyesindeki başarılı çalışmalarını siyasi arenada da sürdürmek istiyorsa, biz kendisine gereken her türlü desteği de imkânı da veririz.” cevabını verdi. M.Atilla Kaya’ya Torbalı Şoförler Odası Başkanı Cıva İsmail Akman’ın da AK Parti’den Torbalı Belediye Başkan aday adayı olmasının gündemde olduğunu, bu konuya nasıl yaklaştığını sordum. Kaya’nın cevabı netti, “Şoförler Odası Başkanı Cıva İsmail Akman’ın AK Parti’den Torbalı Belediye Başkan aday adayı olmasında bir beis yoktur. Zaten Sayın Akman hâlihazırda AK Parti’nin bir üyesidir, bütün üyelerin olduğu gibi kendisinin de Belediye Başkan aday adayı olmaya hakkı vardır.” Değerli okurlarım, bana göre M.Atilla Kaya siyasette her geçen gün daha da olgunlaşıyor, ayağı yere sağlam basan hal ve hareketleri, ılımlı mesajları ile eskiye nazaran daha güçlü bir profil çiziyor. Bakalım süreç neyi gösterecek, bekleyip göreceğiz. Esenlikle kalın,

Bu haber 1516 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım