reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 21 Ocak 2011, 02:01 1710 Görüntüleme

Torbalı da Rüşvet Soruşturması

reklam
reklam

Bir süre önce rüşvet aldığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılan Torbalı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlilerinden U.Ö., dün de özürlü maaşı alan bir ailenin maaşına el koyduğu ve bankadan tahsil ettiği gerekçesiyle tutuklanarak ...

ir süre önce rüşvet aldığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılan Torbalı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlilerinden U.Ö., dün de özürlü maaşı alan bir ailenin maaşına el koyduğu ve bankadan tahsil ettiği gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcılık tarafından açılan soruşturma kapsamında Şehitler Mahallesi'nde oturan Muharrem ve Ülküş Bent çiftinin özürlü olan 2 çocuklarına bağlanan maaşın iptal olduğu yalanıyla bankamatik kartını aileden alan U.Ö., dört aydır yaklaşık 4 bin TL'yi bankadan çektiği kameralar tarafından tespit edildi. Şikâyet üzerine harekete geçen Polis, dün U.Ö.'yü gözaltına aldı.

'ÜZERİNİZE MAL VARLIĞI VAR, MAAŞINIZ İPTAL OLDU' YALANI

İddiaya göre olay şöyle gelişti; U.Ö. 4 ay önce Torbalı'ya bağlı Şehitler Mahallesi'ne giderek Bent çiftinin bedensel ve zihinsel engelli 2 çocuğuna bağlanan özürlü maaşının 'ailenin üzerine mal varlığı olduğu' gerekçesiyle iptal olduğunu söyledi ve aileden özürlü maaşının yattığı bankanın 'bankamatik kartını' istedi. İki çocukları da özürlü olan Muharrem ve Ülküş Bent çifti bankamatik kartını U.Ö.'ye verdi. Bir süre sonra tanıdıklarının yardımcı olmasıyla İl Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na başvuran Muharrem Bent, özürlü maaşının halen yattığını öğrendi. Bunun üzerine gerekli makamlara suç duyurusunda bulundu. Aradan geçen 4 aylık süre içinde 2 özürlü vatandaşı adına yatan aylık bin 50 TL'yi çeken U.Ö. bankanın güvenlik kameralarına yakalandı.

BENT: 'ADALETE GÜVENİYORUM'

Yapılan soruşturma çerçevesinde Bent ailesinin ihbarını değerlendiren savcılık, bankanın güvenlik kameralarını inceledi. U.Ö.'nün bedensel ve zihinsel engelli çocuklar için yatan paraları çektiği tespit edildi. Dün polis tarafından gözaltına alınan U.Ö., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Torbalı Cezaevi'ne gönderildi. Çocuklarının adına yatan özürlü maaşını 4 ay boyunca başkası tarafından çekilen baba Muharrem Bent ise yargıya güvendiğini söyleyerek, “Evimize gelerek maaşların iptal olduğunu söyledi ve bizden bankamatik kartını istedi. Vakıfta görevli olduğunu bildiğimiz için hiç şüphelenmedik ve kartı verdik. Daha sonra bir tanıdığımız İl Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na başvurmamızı tavsiye etti. Sorgulama yapıldığında halen hesaba para yattığını öğrendik. Biz de gerekli makamlara başvurarak şikâyetçi olduğumuzu belirttik. Ben adalete güveniyorum, sorumlular cezalarını çekecektir” diye konuştu.

DAHA ÖNCE DE RÜŞVET ALIRKEN SUÇÜSTÜ YAKALANMIŞTI

Vakıf görevlilerinden U.Ö.'nün daha önce de özürlü maaşlarının bağlanmasıyla ilgili bir vatandaştan 250 TL rüşvet istediği iddia edilmişti. O olayda da Savcılık talimatıyla harekete geçen Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislerin takibiyle U.Ö. isimli görevli, önceden seri numaraları alınmış paraları alırken suçüstü yakalanmıştı. İlçede ikamet eden bir kişinin ihbarıyla aydınlığa çıkan olay sonrası U.Ö. isimli personelin, kendisini ihbar eden kişiden alacağı olduğunu ve rüşvet almadığını söylemişti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeli U.Ö., olaydan sonra yıllık iznine ayrılmıştı.


Bu haber 1710 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım