reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 10 ?ubat 2017, 12:26 1038 Görüntüleme

BAŞKA ERAY'LAR ÖLMEYECEK

reklam
reklam

MENDERES ilçesinde denizde boğulan Torbalı’nın Yemişlik Mahallesi’nden 13 yaşındaki Eray Gürer’le ilgili olarak mahkemeden önemli bir karar çıktı.

Menderes 2. Asliye Ceza Mahkemesi küçük çocuğun boğulduğu olayla ilgili olarak işletme sahibi M.Ş.Ü’yü cankurtaran ve yeterli güvenlik önlemi bulundurmadığı gerekçesiyle taksirle adam öldürmek suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Karara göre deniz kenarına şezlong ve şemsiye atıp, giriş ücreti alan plaj işletmelerinin, ruhsatlarında beachclub ya da mesire alanı olarak tanımlansa bile cankurtaran bulundurma zorunda olacağı belirtildi. Hayatını kaybeden Gürer’in ailesinin avukatı Oğuzhan Çelik, “Bu karar emsal teşkil ediyor. Para kazanma hırsıyla cankurtaran bulundurmayan bütün plaj işletmeleri artık cankurtaran bulunduracak. Yeni canlar gitmeyecek” dedi.

AVUKAT: ÇOĞU PLAJDA YOK
2013 yazında Menderes Ahmetbeyli yakınında serinlemek için girdiği denizde boğularak ölen 13 yaşındaki Eray Gürer’in ardından Menderes 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonuçlandı. Mahkeme işletme sahibi M.Ş.Ü’ye cankurtaran bulundurmadığı için taksirle adam öldürmek suçundan 2 yıl 6 ay para cezası verdi. M.Ş.Ü’nün hapis cezası daha sonra iyi hal indirimiyle 15 bin 200 lira para cezasına çevrildi. Karar, kesinleştiğinde emsal oluşturacak. Denize sıfır konumda işletme açanlar, cankurtaran bulundurup denizde güvenlik önlemi almak zorunda kalacak. Cankurtaran ve ilkyardım malzemelerinin çoğunun plajda bulunmadığını söyleyen Torbalılı Avukat Oğuzhan Çelik, “Plaj işletmeleri kanuna göre cankurtaran bulundurmak zorunda. Ancak ne yazık ki, birçok işletme bunu uygulamıyor. Deniz kenarında yer kiralayan işletmeler bu bölgeleri mesire alanı olarak gösterip cankurtaran sorumluluğunu üzerinden atıyor. Ancak, kumsala şezlong atmayı biliyorlar. Para hırsıyla insan hayatını görmezden geliyorlar. Bu karar umarım işletmelere örnek olur. Artık başka çocuklar boğulmasın” diye konuştu.


Büyük Torbalı

Bu haber 1038 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım