reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 04 Aralyk 2014, 11:10 964 Görüntüleme

Torbalı 2014 manzarası

reklam
reklam

Fare nöbeti tutuyorlar

İlçenin ekonomik sıkıntı yaşayan mahallelerin başında gelen Çaybaşı Mahallesi bir kez daha farelerden şikâyetçi. Yıllardır fare istilasına uğrayan mahalle sakinleri, farelere uykuda yakalanmamak için nöbet tutmak zorunda kalıyor.

ÇAYBAŞI Mahallesi’nde dere yatağına kurulan evlerde yaşayan vatandaşlar farelerden şikayetçi. Fabrika atık sularının karıştığı ve yıllardır ıslah edilmeyen dereden çıkan kedi büyüklüğünde farelerin evlerini istila ettiğini söyleyen mahalleli isyan etti. Farelerden nasıl kurtulacaklarını bilemeyen vatandaşlar her gün onlarca fare gördüklerini ve bu farelerin kedi büyüklüğünde olduğunu belirttiler. Geçtiğimiz dönemlerde Belediyenin verdiği ilaçlar ile bir nebze olsun azalan fareler özellikle havanın kararmasıyla gün yüzüne çıkmaya başladı.

ÇOCUKLAR KORKUYOR

Dere yatağına kurulmuş olan yaklaşık 40 ev fare nedeniyle uyuyamıyor. Fabrika atıklarından dolayı dereye gelen farelerin evlere kadar geldiğini belirten mahalle sakini Volkan Akbak, “Dereden çıkan lağım fareleri bahçelerimize ve evlerimizin içine kadar giriyor. Çocuklar özellikle akşam saatlerinde fareleri görünce ağlıyor. Bu yüzden uyuyamıyorlar. Yıllardır bu sıkıntıyla uğraşıyoruz. Sopalarla, çekiçlerle ve keserlerle nöbet beklediğimiz zamanlar oldu. Özellikle çocuklar için endişeliyiz. Bir an önce bu farelerden kurtulmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

PSİKOLOJİMİZ BOZULDU

Yıkılması gündemde olan baraka evlerde yaşayan mahalleliler, “Evlerimiz hala yıkılmadı ama fareler evlerimizi terk etmemize neden olacak. Fare yüzünden zehirlenmekten korkuyoruz. Fare olmasa bile varmış gibi hissediyoruz. Psikolojimiz bozuldu. Mahalleli olarak tedbirler alıyoruz ama bizim tedbirlerimiz boşa gidiyor. İlaçlama fayda etmiyor. Dere temizlenmedikçe de bu farelerin buradan gideceğini sanmıyoruz. Çocuklarımız uyuyamıyor sürekli korkuyorlar. Farelerin büyük olması bizim korkularımızı da artırıyor. Bazı tuvaletlere fareler girdi oradan da dışarı hatta evlerin içine giriyorlar. Yetkililerden yardım istiyoruz” diye belirtti.

Bu haber 964 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım