reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 26 Mayys 2014, 20:34 1133 Görüntüleme

Leylekler Torbalı’ya geç geldi

reklam
reklam

Ağustos ve Eylül aylarında güneye, Afrika'ya doğru göç eden leyleklerin Akdeniz üzerinden tersine göçleri, geç başladı.

Türkiye 'ye mart sonu ve nisan aylarında girmeleri beklenirken, bu yıl kışın sıcak geçmesi nedeniyle Avrupa yolculuğuna geç çıkan leylekler Torbalı semalarında gruplar halinde görülmeye başlandı

AVRUPA’DA bulunan üreme alanlarından Ağustos ve Eylül aylarında güneye, Afrika'ya doğru göç eden leyleklerin Akdeniz üzerinden tersine göçleri, geç başladı. Türkiye 'ye mart sonu ve nisan aylarında girmeleri beklenirken, bu yıl kışın sıcak geçmesi nedeniyle Avrupa yolculuğuna geç çıkan leylekler Torbalı semalarında gruplar halinde görülmeye başlandı.
Baharın müjdecisi olarak bilinen leyleklerin 15 Mayıs'tan sonra Torbalı’da görüldüğünü belirten vatandaşlar, “Kışın sıcak geçmesi leyleklerin de dengesini bozdu” diye konuştu.

İLKBAHAR’DAKİ YAĞIŞ SÜREYİ UZATTI

BU yıl ilkbaharda da yağışın etkili olduğunu anımsatarak leyleklerin geciktiğini belirten Sağlık Mahallesi sakinlerinden Hüseyin Yılmaz, “Büyüklerimiz, ‘her zaman leylekler gelince yaza hazırlık yapın’ derdi. Biz de leylekler geldikten sonra baharın geldiğini anlardık ama bu yıl hava geç ısındı, leylekler de önceki senelere göre bir ay geç geldi” diye konuştu. Yöredeki ağaçlarda, bacalarda, elektrik ve telefon direklerinde leylek yuvaları bulunduğunu dile getiren Yılmaz, “Bu yuvalar, vatandaşlar tarafından özenle korunur. Soğuk havaların etkili olmasıyla sıcak yerlere uçan leylekler dönünceye kadar vatandaşlar bu yuvalara sahip çıkar. Havaların ısınmasıyla leyleklerin yuvalarına dönmeleri, sanki uzun yıllardır görmediğin birini görmüş gibi halk arasında ayrı bir mutluluk yaratır” dedi. KEMAL COŞAR

Bu haber 1133 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım