reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 18 Temmuz 2013, 12:40 1131 Görüntüleme

Asırlık çınarlar, bakanlığın izniyle kesildi

reklam
reklam

Hükümet Konağı Üst Geçidi’ne engel olan 24 tane ağaç, bakanlık izniyle dün kesildi. Ağaçlardan elde edilen odunlar ise ihtiyaç sahibi ailelere ve okullara dağıtıldı.

İZMİR Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan İZBAN çalışmaları hızla ilerlerken, üst geçitlerin de yapımına tüm hızıyla devam ediliyor. Hükümet Konağı Üst Geçidi’nin büyük ölçüde tamamlanmasının ardından bölgedeki ağaçların da kesimine başlandı. Çalışmalar kapsamında bölgede bulunan fıstık çamı ve demir ağaçları kesildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın izniyle kesilen ağaçlardan elde edilen odunlar ise okullara ve maddi durumu iyi olmayan ailelere yakacak olarak dağıtılacak. Kesim çalışmalarında bölgede tam 24 ağaç kesildi.

KÖPRÜNÜN YÜZDE 50’Sİ TAMAMLANDI

İZBAN Projesi kapsamında Torbalı’da yapımına başlanan ve 9 metre yüksekliğinde, 300 metre uzunluğunda olacak olan 3 üst geçidin çalışması hızla devam ediyor. Yaklaşık 5 aydır Pancar Mahallesi’nde sürdürülen çalışmalarda sona yaklaşılırken, Torbalı-Merkez’deki çalışmalar da ihaleyi alan firma İkra Mühendislik tarafından yürütülüyor. Hükümet Konağı Üst Geçidi çalışmalarında köprünün ayaklarının denk geleceği yerlerdeki su, doğalgaz, elektrik ve telefon kabloları kaldırıldı. Köprüye engel olan kaldırımdaki ağaçların bir kısmı da geçtiğimiz haftalarda kesildi. Şimdi ise köprünün ayaklarının temeli atılıyor. Üst geçitler için 66 kazık çakılacak ve toplamda 11 ayak olacak. Köprünün başlangıcındaki ve bitişindeki ayakların 5 metre uzunluğunda ve 9 metre yüksekliğinde olması planlanırken, ortalardaki ayaklar ise 6 metre uzunluğunda ve 8 metre genişliğinde olacak.

24 AĞAÇ KESİLDİ

KÖPRÜYE büyük oranda engel olan 24 adet ağaç ise dün İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kesildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın izniyle yapılan kesimler kapsamında bölgede 16 fıstık çamı, 8 tane de demir ağacı kesildi. Üst geçitler tamamlandığında hastaneye tek yönlü olarak araç girişine izin verilecek. Barış Yapı ve Emniyet Müdürlüğü taraflarından gelen araçlar için yapılacak olan tek yönlü giriş, hastaneye daha kolay ulaşım sağlayacak. Çalışmaların birkaç ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Bu haber 1131 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım