reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 16 Mayys 2013, 11:24 1451 Görüntüleme

Torbalı Ticaret Odası yönetimi güven tazeledi

reklam
reklam

Yönetim Kurulu Başkanı Behçet Çınar ve Meclis Başkanı Abdulvahap Olgunun listesi, daha önce 17 yıl başkanlık yapan Muzaffer Sekbanı seçimde geçti

Torbalı Ticaret Odası (TTO) meslek gruplarının seçimlerinde, TTO Yönetim Kurulu Başkanı Behçet Çınar ve Meclis Başkanı Abdulvahap Olgun'un hazırladığı liste ile 17 yıllık eski başkan Muzaffer Sekban'ın listelerinin yarıştı. Seçim sonucunda kazanan taraf, mevcut yönetim ve ekibi oldu. Behçet Çınar ve Abdulvahap Olgun, tekrar güvenoyu aldıklarını belirterek üyelere teşekkür etti. Seçim sonuçlarının açıklanması üzerine TTO'nUn önünde davullu zurnalı kutlama yapıldı, Olgun ve Çınar da sevinç gösterilerine ortak oldu.

Hizmette devamlılık
Aktif kayıtlı bin 800 üyeye sahip TTO'nun seçimlerine katılım oranı oldukça yüksekti. TTO seçimlerinde 7 meslek komitesinden üçer kişi olmak üzere 21 kişi oda meclisine seçildi. 7 meslek komitesinden 6'sında mevcut yönetimin mavi listesi kazanırken, 1 meslek komitesinde beyaz liste kazandı. 21 meclis üyesinden 19'unu kazanan mevcut yönetim, yeni yönetim kurulu için önemli bir avantaj sağladı. Behçet Çınar, seçim sonucunun tüm ilçeye ve iş dünyasına hayırlı olmasını diledi. Çınar, "Tüm üyelerimiz ve yönetim organlarımızla ilçemizin ticaretine, istihdamına ve sektörel gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Torbalı'da iş dünyasını en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Hizmetlerde devamlılık esas olacak. Yeni projelerimizi en kısa sürede hayata geçireceğiz" dedi.
4 yıldır sürdürdükleri başarılı çalışmaların meyvesini almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Abdulvahap Olgun, "4 yıl önce faal, çalışan, üreten bir oda için yola çıktık ve bugün, üyelerimizden güvenoyu aldık. Bir kez daha seçilmek, görevi ve sorumluluğumuzu daha da artırdı. Bu görevi bize verenlere ve Torbalılılara layık olmak için çok çalışacağız. Arkadaşlarımızla birlikte inşallah önümüzdeki dönemde çok daha güzel projeler gerçekleştireceğiz. Sanayi ve ticaret alanında günden güne gelişen ilçemizde marka değerler yaratmak için uğraş veriyoruz" diye konuştu.

Salihli, sandığa gitmeyi bekliyor

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan adayı İbrahim Yüksel, seçimlerin bir an önce yapılmasını istediklerini belirterek, "Bölgede bütün odaların seçimleri hemen hemen tamamlandı. Ancak mevcut oda yönetiminin başkanlığına atanan arkadaşın hala seçim tarihini belirlememesi iş dünyasını geriyor. Bir an önce seçim yapılsın" dedi.

Tarih istedi
Yüksel ve ekibi, Salihli Ticaret Borsası seçimlerini kazanan başkan Yetiş Aksoy ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek kutladı. STSO'da seçimlerin yapılmasından sonra göreve gelmeleri halinde Salihli Ticaret Borsası yönetimiyle de uyum içinde çalışacaklarını belirten Yüksel, "Yetiş Aksoy ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız bu ilçenin yararına iş yapan kişiler. Birlikte güzel işler yaparak bölgeye katkıda bulunacağız" diye konuştu.
STSO'da yönetimin atadığı bir başkanın hala seçim tarihini belirlememesinin sıkıntıya yol açtığını öne süren Yüksel, "Bakıyoruz acaba ortada bir proje var da onun için mi bekleniyor ama o da yok. Artık odada heyecan bitti. Heyecan yeni yönetim gelince yeniden filizlenecek. Kimseyi germenin anlamı yoktur. Mevcut yönetimin seçim tarihi alıp, seçimleri bir an önce yapmalarını istiyoruz. Odanın siyasallaştığını ve herkesi temsil edemediğini görüyoruz. Ortak Akıl Grubu olarak seçimi kazanırsak Salihli'ye hizmet için, siyaset üstü bir anlayışla çalışacağız. Bunun en büyük ispatı da şu an oluşturduğumuz grupta AK Parti, CHP ve MHP'den kişiler olması. Arkadaşlarımızın güzel projeleri var. Odamızda kırgınlık, küskünlük olmayacak" dedi. EMRE SAÇLI

Demirci'de 4 aday başkanlık yarışında

Demirci Ticaret ve Sanayi Odası'nın (DTSO) 22 Mayıs'ta yapılacak meslek komitesi seçimlerine 4 başkan adayı yarışmaya hazırlanıyor. Yargı denetiminde 8 meslek grubunda yapılacak seçimlerde madenciler grubundan Selami Selçuk ve nakliyeciler grubundan Mehmet Akkılınç'tan sonra iki aday daha çıktı. Tekstil grubundan seçimlere giren Mustafa Eraydın ve birinci gıda grubundan da Yüksel Dağhan da adaylığını açıkladı.

Vaatlerde bulundular
Adaylar kendi gruplarından çıkabilmek için çekişmeli bir yarışın içerisine girerlerken, her iki seçimde de 330 delege oy kullanacak. Adaylar meslek komitesi seçimleri öncesinde delegeleri ikna turuna çıktı. Birçok aday, meslek komitelerinde meclise seçilebilmek için kulis faaliyetlerini yürütürlerken mevcut adayların yanında yeni adaylarında çıkması bekleniyor. Kanun gereği seçilecek meslek gruplarından çıkacak 16 kişi, 28 Mayıs'ta yargı denetiminde gizli oyla 5 kişilik yönetim kurulunu seçecek. Mevcut Başkan Selami Selçuk, "Demircililerden bir kez daha görev istiyorum" diyerek tekrar seçilmesi halinde Demirci'ye organize sanayi bölgesi kazandıracağını söyledi. Nakliyeciler grubundan aday olan Mehmet Akkılınç ise, "Demirci Ticaret ve Sanayi Odası'nda değişimin gereklidir. Sanayicimizin ve esnafımızın kalkınması için görev istiyorum" diye konuştu. Gıda grubundan aday olan Yüksel Dağhan, "Göreve seçilirsem Demirci'ye tarım ve kırsal kalkınmayı destekleyici projelere öncülük vererek hibe kredileri getireceğim" dedi. Tekstil grubundan aday olan Mustafa Eraydın, "Demirci'de Ticaret ve Sanayi Odası hizmet odaklı çalışacak" diye konuştu.

NURULLAH KALAY

Bu haber 1451 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım