reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 09 Mayys 2013, 10:19 1405 Görüntüleme

T­ra­fikteki ses­siz teh­li­ke­

reklam
reklam

torbalı Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü, son dö­nem­ler­de kul­la­nı­mı iyi­ce ar­tan elekt­rik­li bi­sik­let­ler hak­kın­da ve­li­le­ri uya­rı­yor. Ağır­lık­lı ola­rak 15 yaş al­tın­da­ki ço­cuk­la­rın kul­lan­dı­ğı bu araç­lar, ses­siz ol­du­ğu için tra­fik­te bü­yük teh­li­ke arz edi­yor.

              YAZ ay­la­rı­nın gel­me­siy­le bir­lik­te pi­ya­sa­da­ki ye­ri­ni alan elekt­rik­li bi­sik­let­ler, Tor­ba­lı’­da yo­ğun il­gi gö­rü­yor. Uy­gun va­de ve ca­zip fi­yat­la­rı ne­de­niy­le me­rak­lı­la­rı­nın il­gi­si­ni çe­ken elekt­rik­li bi­sik­let­ler, özel­lik­le ba­yan­la­rın göz­de­si ha­li­ne gel­di. Pla­ka ve eh­li­yet is­te­me­di­ği için son ay­lar­da göz­de bir ula­şım ara­cı ha­li­ne ge­len elekt­rik­li bi­sik­let­ler, akü­le­ri­nin şarj edil­me­si ile uzun sü­re tra­fik­te sey­re­de­bi­li­yor. Kul­la­nı­cı­la­rı için ko­lay bir ula­şım ara­cı olan bu bi­sik­let­ler, as­lın­da kent tra­fi­ği­nin en önem­li so­run­la­rı ara­sın­da yer alı­yor. 12 yaş al­tı ço­cuk­la­rın bi­le ra­hat­lık­la kul­la­na­rak tra­fi­ğe çık­tı­ğı bu bi­sik­let­ler­le il­gi­li ola­rak Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü yet­ki­li­le­ri cid­di uya­rı­lar­da bu­lu­nu­yor. Elekt­rik­li bi­sik­let, ses­siz ol­du­ğu için tra­fik­te fark edi­le­me­ye­bi­li­yor. Bu­nun so­nuç­la­rı çok da­ha ağır ve ge­ri dö­nü­şü im­kan­sız olu­yor. Yet­ki­li­ler ise ebe­veyn­le­re uya­rı­lar­da bu­lu­na­rak ço­cuk­la­rı­nın elekt­rik­li bi­sik­let­le tra­fi­ğe çık­ma­la­rı­nı en­gel­le­me­le­ri­ni tav­si­ye edi­yor.

A­ĞIR­LIK­LI OLA­RAK ÇO­CUK­LAR KUL­LA­NI­YOR
­              GEÇ­Tİ­Ğİ­MİZ ay­lar­da Em­ni­yet Ge­nel Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan ya­yım­la­nan yö­net­me­lik­le, elekt­rik­li bi­sik­let sü­rü­cü­le­ri­ne eh­li­yet ve kask zo­run­lu­lu­ğu ge­ti­ril­miş ve eh­li­yet­siz ya­ka­la­nan elekt­rik­li bi­sik­let sü­rü­cü­le­ri­ne ce­za ke­sil­me­si is­ten­miş­ti. Da­ha son­ra ya­pı­lan de­ği­şik­lik­ler­den ötü­rü bu ka­rar­dan vaz­ge­çil­di. Araç sir­kü­las­yo­nu­nun yo­ğun ol­du­ğu cad­de ve yol­lar­da tra­fi­ğe kask­sız ve eh­li­yet­siz çı­kan elekt­rik­li bi­sik­let sü­rü­cü­le­ri tra­fik­te bü­yük bir teh­li­ke oluş­tur­mak­ta. Bu teh­li­ke özel­lik­le 15 yaş al­tı ço­cuk­la­rın bu bi­sik­le­ti kul­lan­ma­sıy­la iki ka­tı­na çı­kı­yor.Mo­to­sik­let­le­re oran­la da­ha kul­la­nış­lı ve pra­tik ol­ma­sı ne­de­niy­le sa­yı­la­rı gün geç­tik­çe ar­tan bu araç­lar, tra­fi­ğin ses­siz ca­na­va­rı ola­rak ad­lan­dı­rı­lı­yor.

­EV­LAT­LA­RI­NI­ZI TEH­Lİ­KE­YE AT­MA­YIN!”
­          EM­Nİ­YET Mü­dür­lü­ğü yet­ki­li­le­ri, özel­lik­le son ay­lar­da Tor­ba­lı’­da mo­to­sik­let ka­za­la­rı ne­de­niy­le sık sık uya­rı­lar­da bu­lu­nur­ken, de­ne­tim­le­ri­ni ise iki ka­tı­na çı­kar­mış du­rum­da. Ki­mi uz­man­la­rın gö­rü­şü­ne gö­re elekt­rik­li bi­sik­let­ler ses­siz ol­du­ğu ve ço­cuk­lar ta­ra­fın­dan kul­la­nıl­dı­ğı için bü­yük bir teh­li­ke oluş­tur­mak­ta. Bu bi­sik­let­le­ri kul­la­nan­lar kask tak­mak zo­run­da. Ku­ral­la­ra uy­ma­yan­la­ra ise 77 TL pa­ra ce­za­sı uy­gu­lan­mak­ta. Ya­ya­lar için bü­yük teh­li­ke oluş­tur­du­ğu be­lir­ti­len elekt­rik­li bi­sik­let­le­ri ço­cuk­la­rın kul­lan­ma­sı du­ru­mun­da ise da­ha ağır ce­za­lar uy­gu­la­na­bi­li­yor. Yet­ki­li­ler, ebe­veyn­le­rin ev­lat­la­rı­nı teh­li­ke­ye at­ma­ma­sı için hem ku­ral­la­ra uyul­ma­sı­nı hem de 15 yaş al­tı ço­cuk­la­ra bu araç­la­rın kul­lan­dı­rıl­ma­ma­sı yö­nün­de va­tan­daş­la­rı uya­rı­yor.


izmir kobileri

Bu haber 1405 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım