reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 01 Mayys 2013, 10:32 1206 Görüntüleme

En­gel­li­ler için köy­de ­yaşam ala­nı ku­rul­du

reklam
reklam

Ege 5 Re­ha­bi­li­tas­yon Mer­ke­zi en­gel ta­nı­mı­yor. Öğ­ren­ci­le­ri için Tu­lum Kö­yün­de 30 dö­nüm­lük ara­zi üze­ri­ne ya­şam ala­nı oluş­tu­rul­du. Be­le­di­yenin de des­te­ğiy­le ho­bi bah­çe­le­ri, oyun park­la­rı gi­bi bir di­zi ça­lış­ma­ya da­ha im­za atı­la­cak.

TOR­BA­LI’­DA uzun yıl­lar­dır hiz­met ve­ren Özel Ege 5 Re­ha­bi­li­tas­yon Mer­ke­zi, en­gel­li öğ­ren­ci­le­rin ha­ya­ta tu­tu­na­bil­me­si için bü­yük bir gay­ret içe­ri­sin­de ça­lış­ma­la­rı­nı sür­dü­rü­yor. Sos­yal so­rum­lu­luk pro­je­le­ri­ni ar­dı ar­dı­na ha­ya­ta ge­çi­ren ku­rum, bün­ye­sin­de eği­tim gö­ren öğ­ren­ci­le­ri için Tu­lum Kö­yü’n­de 30 dö­nüm­lük bir ara­zi üze­ri­ne “En­gel­li Ya­şam Ala­nı” in­şa­at et­ti. Et­ra­fı çit­ler­le çev­ri­len bu ala­na ağaç­lar di­kil­di ve önü­müz­de­ki gün­ler­de Tor­ba­lı Be­le­di­ye­si’­nin de des­te­ğiy­le ho­bi bah­çe­le­ri, oyun park­la­rı gi­bi bir di­zi ça­lış­ma­ya da­ha im­za atı­la­cak. Öğ­ren­ci­le­ri ve ve­li­le­riy­le “ba­ha­ra mer­ha­ba” di­yen ku­rum, dün bu ara­zi­de bü­yük bir pik­nik or­ga­ni­zas­yo­nu dü­zen­le­di.

30 DÖ­NÜM ARA­Zİ TAH­SİS EDİL­Dİ
­TOP­LU­MUN ka­na­yan ya­ra­sı olan en­gel­li bi­rey­le­rin, ha­ya­ta tu­tun­ma­sı ve on­la­rın da nor­mal bi­rer in­san gi­bi ya­şam­la­rı­nı ida­me et­ti­re­bil­me­si için ye­rel yö­ne­tim­le­rin üze­ri­ne dü­şen gö­re­vi ye­ri­ne ge­tir­me­si ge­rek­ti­ği, her plat­form­da di­le ge­ti­ri­li­yor. Kent mer­ke­zin­de ge­rek kal­dı­rım­la­rın, ge­rek yü­rü­yüş yol­la­rı­nın en­gel­li va­tan­daş­la­ra uy­gun ol­ma­ma­sı bü­yük öl­çü­de zor­luk ya­şa­tı­yor. İl­çe­de en­gel­li ço­cuk­la­rın eği­tim al­ma­la­rı için yak­la­şık 5 yıl­dır hiz­met ve­ren Özel Ege 5 Re­ha­bi­li­tas­yon Mer­ke­zi, en­gel­li öğ­ren­ci­le­ri­ne Tu­lum Kö­yü’n­de 30 dö­nüm­lük bir ara­zi tah­sis et­ti. Ara­zi­ye ilk ön­ce 250 fi­dan di­kil­di. Önü­müz­de­ki gün­ler­de ise ho­bi bah­çe­le­ri, oyun park­la­rı ve pik­nik ya­pa­bil­me­le­ri­ne ola­nak sağ­la­yan yer­ler in­şa edi­le­cek. Be­le­di­ye­nin de bü­yük des­tek ver­di­ği bu ça­lış­ma sa­ye­sin­de en­gel­li ai­le­le­ri bu ara­zi­ye gi­de­rek gö­nül­le­rin­ce eğ­le­ne­bi­le­cek­ler.

­“ÖĞ­REN­Cİ­LE­Rİ­MİZ ÖZ­GÜR­CE EĞ­LEN­SİN­LER Dİ­YE”
­DÜN bu ara­zi­de ilk et­kin­li­ği­ni dü­zen­le­yen ku­rum; öğ­ren­ci­ler, ve­li­ler ve öğ­ret­men­le­rin ka­tı­lım­la­rıy­la bir ba­har pik­ni­ği yap­tı. Pik­nik­te man­gal ya­pan ai­le­ler, da­ha son­ra ça­lı­nan mü­zik­ler eş­li­ğin­de do­ya­sı­ya eğ­len­di. Do­ğay­la bu­luş­ma­nın haz­zı­na va­ran en­gel­li öğ­ren­ci­le­rin se­vinç­le­ri ise gö­rül­me­ye de­ğer­di. En­gel­li­le­re tah­sis et­tik­le­ri ara­zi­nin iler­le­yen ay­lar­da da­ha da gü­zel bir hal ala­ca­ğı­nı be­lir­ten Ege 5 Re­ha­bi­li­tas­yon Mü­dü­rü Şe­nay Al­taş, “Ku­rum ola­rak, bu ara­zi­yi ta­ma­men öğ­ren­ci­le­ri­mi­ze tah­sis et­tik. İs­te­yen her ve­li­miz ço­cuk­la­rı­nı bu­ra­ya ge­ti­re­rek gö­nül­le­rin­ce eğ­le­ne­bi­le­cek. Ama­cı­mız, öğ­ren­ci­le­ri­mi­zin şeh­rin ka­la­ba­lı­ğı­na sı­kı­şıp kal­ma­dan, do­ğay­la iç içe ola­rak öz­gür­ce eğ­le­ne­bil­me­le­ri” de­di.

Bu haber 1206 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım