reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 25 Nisan 2013, 13:14 1442 Görüntüleme

Us­ta­lar ça­lı­yor çı­rak­lar söy­lü­yor

reklam
reklam

Türk Sa­nat Mü­zi­ği Der­ne­ği bün­ye­sin­de­ki us­ta isim­ler, sa­na­ta gö­nül ve­ren­le­re eği­tim­ler ve­ri­yor. Der­ne­ğe ge­len va­tan­daş­lar, ün­lü us­ta­la­rın tec­rü­be­le­rin­den fay­da­la­nı­yor. Us­ta­lar çal­dık­ça, çıraklar ken­din­den ge­çi­yor

              TOR­BA­LI Sa­nat Mü­zi­ği Der­ne­ği, il­çe­de Türk mu­si­ki­si­nin ya­şa­tıl­ma­sın­da ve ge­le­cek ku­şak­la­ra ak­ta­rıl­ma­sın­da önem­li bir ol oy­nu­yor. Şim­di­ye ka­dar sa­yı­sız kon­ser ve­ren der­nek, ay­nı za­man­da bir­çok öğ­ren­ci­nin de bu­ra­da eği­tim­ler gö­re­rek kon­ser­va­tu­ar­la­rı ka­zan­ma­sı­na yar­dım­cı ol­du. Der­nek ça­tı­sı al­tın­da fa­a­li­yet gös­te­ren­ler ise her bi­ri ken­di da­lın­da uz­man ve is­mi­ni Tür­ki­ye’­ye du­yur­muş isim­ler. Der­ne­ğin oluş­tur­du­ğu ko­ro­da, mu­ha­se­be­ci­sin­den, avu­ka­tı­na, öğ­ret­me­nin­de es­na­fı­na, in­şa­at iş­çi­sin­den, ara­ba ta­mir­ci­si­ne ka­dar her mes­lek­ten in­san bu­lu­nu­yor. Ak­şam­la­rı ya­pı­lan ça­lış­ma­la­ra ka­tı­lan va­tan­daş­lar bu sa­ye­de hem sa­nat­la bu­lu­şu­yor, hem de Türk Sa­nat Mü­zi­ği’­nin in­sa­na ver­di­ği o muh­te­şem hu­zu­run far­kı­na va­rı­yor. Der­nek­te bu­lu­nan en us­ta isim­ler­den bi­ri olan Ke­men­çe­ci Ni­hat Do­ğu ise bu mes­le­ğin du­a­yen ho­ca­la­rın­dan. Ça­lış­ma­la­ra ka­tı­lan Do­ğu, sa­nat mü­zi­ği­ne gö­nül ve­ren çı­rak­la­ra en in­ce de­tay­la­rı­na ka­dar eği­tim ve­ri­yor.

­KE­MEN­ÇE­NİN DU­A­YE­Nİ
­             HER mes­lek­ten in­san der­ne­ğin ça­lış­ma­la­rı­na akın edi­yor. Bu­ra­da us­ta­lar­dan der­se­ler alan va­tan­daş­lar, sa­na­tın do­yum­suz key­fi­ne va­rı­yor. Ün­lü ke­men­çe sa­nat­çı­sı ya­şın­da­ki Ni­hat Do­ğu, genç­le­rin öğ­ret­men­li­ği­ni üst­len­miş du­rum­da. Ni­hat Do­ğu, 82 bir ha­yat ada­dı­ğı mü­zik­ten kop­mu­yor. TRT’­nin İs­tan­bul ve İz­mir Rad­yo­la­rın­da kırk iki yıl saz sa­nat­çı­sı ola­rak ça­lış­tık­tan son­ra emek­li olan Do­ğu, iler­le­miş ya­şı­na rağ­men Türk Sa­nat Mü­zi­ği Der­ne­ği’­ne ge­le­rek genç­le­re tec­rü­be­le­ri­ni ak­ta­rı­yor. Ke­men­çe­si­ni bi­ran ol­sun ya­nın­dan ayır­ma­yan Do­ğu, genç­le­re çağ­rı­da bu­lu­na­rak, sa­nat­tan kop­ma­ma­la­rı­nı tav­si­ye et­ti.

­DEV İSİM­LE­RE KE­MEN­ÇE ÇAL­DI
             1930 yı­lın­da Ku­şa­da­sı’n­da dün­ya­ya ge­len Ni­hat Do­ğu’­nun yo­lu ev­li­lik son­ra­sın­da Tor­ba­lı’­ya düş­tü. Tor­ba­lı’­da 9 se­ne avu­kat­lık mes­le­ği­ni ic­ra eden da­ha son­ra eği­ti­mi­ni gör­dü­ğü hu­kuk mes­le­ği­ni bı­ra­ka­rak ken­di­si­ni ta­ma­men mü­zi­ğe ada­yan Do­ğu, Tor­ba­lı Sa­nat Mü­zi­ği Der­ne­ği’n­de ke­men­çe ça­lı­yor. Mü­zik ha­ya­tı bo­yun­ca Mü­zey­yen Se­nar, Ze­ki Mü­ren, Ah­met Öz­han, Be­hi­ye Ak­soy, Bü­lent Er­soy, Ah­met Öz­han gi­bi dev isim­ler­le ça­lı­şan Ni­hat Do­ğu, bu­ra­da genç­le­re yol gös­te­ren üs­tat­lar­dan sa­de­ce bir ta­ne­si. Hal­kın sa­nat mü­zi­ği­ne il­gi­si­nin az ol­du­ğun­dan ya­kı­nan Do­ğu, “Bu der­ne­ğin kıy­me­ti bi­lin­me­li, in­san­lar bu­ra­ya sa­hip çık­ma­lı­dır­lar. Sa­na­ta olan il­gi ne acı­dır ki her ge­çen gün aza­lı­yor. Bu çok üzü­cü” de­di.

Bu haber 1442 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım