reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 22 Nisan 2013, 17:54 1422 Görüntüleme

Birinci Yörük Şenlikleri

reklam
reklam

Torbalının Ahmetli Köyünde Birinci Yörük şenlikleri başladı.

Cumhuriyetin sekseninci yılında dikilerek oluşturulan köye ait çamlık korusunda ki şenliklere binlerce kişi katıldı. Çadırlar kuruldu. Konuklara keşkek ve gözlemeler ikram edildi. Folklor gösterileri yapıldı. Torbalının damadı Ahmet GÜNDAY konser verdi. Geleneksel Macuncular, her türden satıcılar da ordaydı. Halkın çoğu sere serpe çimenlere uzanarak oturarak şenlikleri izlediler. Mangallarını yakıp pikniklerini yaptılar. Stres attılar.

 Torbalı Ahmetli köyü Yörükler Derneği başkan yardımcısı belediyeden emekli Ali SURGUN şenliklerle ilgili konuşmasında “Ülkemizde toplumsal bir kargaşa yaşanıyor. Bu ülkenin temel taşını Türkî cumhuriyetlerinden göç eden Yörükler oluşturuyor. Köyümüzde tarımla uğraşan, faal bir köy kültürel sanatsal etkinlikleri seviyoruz. Derneğimizi kurduk. Bu şenliği düzenledik. Hem bu ülkede bizlerde varız diyelim dedik.  Ama şenliğimizin bu kadar ilgi çekeceğini düşünmemiştik. İnan şaşırdık.   Ama çok da mutlu olduk. Bu şenliğimizin her yıl geleneksel hale gelecek. Ve her yıl da kültürel sanatsal içeriği çok olacak.  Bu yıl hatalarımız ve eksiklerimizle başardık mutluyuz.” diyor.

DHA VEYSEL EROL ÖZEL

Bu haber 1422 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım