reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 25 Mart 2013, 11:12 1358 Görüntüleme

Fa­di­me Ni­ne Ar­tık Yal­nız

reklam
reklam

71 ya­şın­da­ki Fa­di­me Fi­dan, 24 yıl ön­ce ya­ta­ğa mah­kum ka­lan eşi Sa­a­det­tin Fi­dan­ı kay­bet­ti. Çev­re­sin­de ör­nek in­san ola­rak gös­te­ri­len Fi­dan, şim­di eşi­nin ha­tı­ra­la­rıy­la ya­şı­yor.

ÇA­PAK Ma­hal­le­si’n­de otu­ran 71 ya­şın­da­ki Fa­di­me Fi­dan, 24 yıl­dır ya­ta­ğa mah­kum ya­şa­yan ve gö­zü gi­bi bak­tı­ğı 73 ya­şın­da­ki eşi Sa­a­det­tin Fi­dan­’ı geç­ti­ği­miz gün­ler­de kay­bet­ti. Ye­mek yi­ye­me­yen, ko­nu­şa­ma­yan ve duy­ma­yan eşi­nin her is­te­ği­ni ge­ce gün­düz ye­ri­ne ge­ti­ren ve­fakâr eş, ha­yat mü­ca­de­le­si­ne bun­dan böy­le yal­nız de­vam ede­cek. Bu fe­da­kar­lı­ğıy­la ba­sın­da ge­niş yer bu­lan Fa­di­me Ni­ne, şim­di­ler­de tek ba­şı­na ya­şam sü­rü­yor. Da­ha ön­ce ga­ze­te­ler­de, “Yıl­lar­ca o ba­na ça­lış­tı bak­tı. Şim­di sı­ra ben­de, son ne­fe­si­mi ve­re­ne ka­dar eşi­me gö­züm gi­bi ba­ka­rım” açık­la­ma­la­rıy­la her­ke­se in­san­lık der­si ve­ren Fa­di­me Fi­dan, eşi­nin ölü­mü­nün yü­re­ği­ne bü­yük bir acı ver­di­ği­ni be­lirt­ti.

­YA­TA­LAK EŞİ­NE GÖ­ZÜ Gİ­Bİ BAK­TI
­SA­A­DET­TİN ve Fa­di­me Fi­dan çif­ti­nin ya­şam­la­rı, çev­re­le­ri­ne bü­yük ör­nek olu­yor­du. On­lar, bun­dan 56 yıl ön­ce ai­le­le­ri­nin is­tek­le­ri doğ­rul­tu­sun­da ev­len­di­ler. Da­ha kü­çük yaş­ta ge­lin olan 71 ya­şın­da­ki Fa­di­me Ni­ne, yıl­lar bo­yun­ca eşi­nin ya­nın­dan bir an ol­sun ay­rıl­ma­dı ve ha­ya­tın her ala­nın­da eşi­nin ya­nın­da yer al­dı. 6 kız ço­cu­ğu­nu ev­len­di­re­rek yu­va kur­ma­la­rı­nı sağ­la­yan Fi­dan çif­ti­nin 13 to­ru­nu, 5 ta­ne de to­run ço­cuk­la­rı bu­lu­nu­yor. Par­kin­son has­ta­lı­ğı olan Sa­a­det­tin Fi­dan, uzun yıl­lar bu has­ta­lık­la mü­ca­de­le et­ti ve 24 yıl ön­ce ya­ta­ğa mah­kum ol­du. Fi­dan­’ın en bü­yük des­tek­çi­si ise ha­yat ar­ka­da­şı Fa­di­me Ni­ne ol­du. Eşi­ne ilk gün­kü gi­bi bü­yük bir sev­giy­le bağ­lı olan Fa­di­me Fi­dan, 24 yıl­dır ya­ta­ğa mah­kum olan eşi­ne ba­kı­yor­du. Sağ­lı­ğı ye­rin­de ol­ma­yan Fa­di­me Fi­dan, ken­di sağ­lı­ğın­dan zi­ya­de eşi­nin sağ­lı­ğı ile ya­kın­dan il­gi­len­di. Bu dav­ra­nı­şıy­la ba­sı­nın il­gi oda­ğı olan Fa­di­me ni­ne, her­ke­se ör­nek ol­muş­tu.

­“İ­Yİ Kİ ONUN­LA EV­LEN­Mİ­ŞİM”
­YIL­LAR­CA gö­zü gi­bi bak­tı­ğı eşi­ni kay­be­den Fa­di­me Fi­dan, ha­yat­ta ya­pa­yal­nız kal­dı. Eşi­nin ha­tı­ra­la­rıy­la Ça­pak Ma­hal­le­si’n­de­ki evin­de ya­şa­mı­nı sür­dür­me­ye de­vam eden Fi­dan, eşi­nin acı­sı­nın ken­di­si­ne ağır gel­di­ği­ni söy­le­di. “E­şi­mi ilk gün­kü gi­bi se­vi­yo­rum” di­yen Fa­di­me Ni­ne, “Al­lah­’a bin­ler­ce kez şü­kür­ler ol­sun ki onun­la ev­len­mi­şim. O, be­nim dün­ya­da­ki en kıy­met­li var­lı­ğım­dı. Yıl­lar­ca alın te­riy­le, na­mu­su ile pa­ra ka­za­na­rak biz­le­re bak­tı. 6 ço­cuk bü­yü­tüp ev­len­dir­di. Be­ni ele gü­ne muh­taç et­me­di. Al­lah­’ın iz­ni ile ben de onu son ne­fe­si­me ka­dar ele gü­ne muh­taç et­me­dim. Ölü­mü çok acı ve­ri­yor” de­di.

Bu haber 1358 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım