reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 06 Eylül 2012, 00:50 2433 Görüntüleme

Selçuk-Efes Kent Belleği Zaman Yolculuğunda yerini aldı.

reklam
reklam

44.Selçuk Efes Festivali Kent Belleği açılışı Av. Sümer Büyüktosun un geçmişe dönük; Selçuk ta yaşanmış anıların yer aldığı konuşmasından sonra, Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür ve Kaymakam Ayhan Boyacı nın ...

         44.Selçuk Efes Festivali Kent Belleği açılışı Av. Sümer Büyüktosun’un geçmişe dönük; Selçuk’ta yaşanmış anıların yer aldığı konuşmasından sonra, Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür ve Kaymakam Ayhan Boyacı’nın günün önemine dair yaptıkları konuşma sonrasında hizmete girdi. Selçuk İlçe Merkezinin dolup taştığı, festival açılışının yapıldığı ilk gün, Türkiye’nin birçok il ve ilçelerinden gelen el işi sanatçılarının, ressamların, heykeltıraşların ve ilçenin önemli sivil toplum kuruluşlarının da yer aldığı birimler,  stantlarını açarak festivale renk kattılar.

 

         Türkiye’de yaşanan terör saldırısı nedeniyle, bu yılki festivalin kortej yürüyüşü dâhil, eğlence ve gösteri bölümleri iptal edildi. Uzun zamandır çalışmaları sürdürülen, Selçuk Efes Kent Belleği Merkezi yerli ve yabancı konukların katılımıyla; Törenle ziyarete açıldı.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Kardeş şehir Belediye başkanları, Akademisyen ve bilim adamlarının yanı sıra, açılışta Selçuk halkının ilgisi de büyük oldu.

 

         Kent belleğinin açılışından önce Selçuk Belediye spor Kulübü Derneği Efes Tiyatrosu oyuncularının hazırlayıp sunduğu, Selçuk-Efes’in 8 bin yıllık tarihini anlatan gösterisi muhteşemdi. Ve Oyuncular gösterileriyle büyük alkış aldılar. Gösterinin ardından Kent Belleğinin hayata getirilmesine önemli katkılar sağlayan ve bu belleğin fikir babalarından birisi olan Av.Sümer Büyüktosun, Selçuk Efes Festivali’nin geçmiş tarihinden anekdotlar aktardı. Efes’in tarihi geçmişi hakkında bilgiler paylaşan Büyüktosun zamanı yaşayan kişi olarak, festivalin Efes Antik Tiyatroda yapılmasına nasıl karar verildiğini, festivalin nasıl uluslar arası bir boyut kazandığını detaylarıyla anlattı. Konuşmasında;

 

         Geçmişten bugüne kadar festivali yaşatabilmek için büyük çalışmalar yapıldığını kaydeden Büyüktosun, festivalin bugünkü yıllarına kadar gelebilmesi için eski belediye başkanlarının da büyük emekleri olduğunu söyledi. O yıllardan bugüne kadar gelen tüm etkinliklerin ve çalışmaların bu kent belleğinde yer alacağını hatırlatan Büyüktosun, bu anlamda Selçuk Efes Kent belleği merkezini çok önemsediğini ifade etti. Bu çalışmanın çok iyi ve başarılı olacağına inandığını kaydeden Büyüktosun, konuşmasının sonunda bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

 

           Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür, törende yaptığı konuşmasında öncelikle ülkede yaşanan terörü lanetleyerek konuşmasına başladı. Başkan Ülgür, konuşmasının ilk satırlarında “Bizi kendimize getirecek olan bu açılışla birlikte son günlerde ülkemizde yaşanan terör belasını da özdeş olarak tarih sayfalarına yazacak” dedi. Bu binanın açılışıyla birlikte uzun yıllar göç almış olan bu ilçeye gelen her yurttaş ile görüşülerek kayıt yapılacağını ve bu kayıtların Kent Belleği Merkezinde yer alacağını ifade eden Belediye Başkan Ülgür: Bu belleğin çok renkli, çok kültürlülüğü ve farklılıkları ortaya çıkaran bir bellek olduğunu söyledi. Konuşmasının devamında “Biz renklerimizi silerek değil, renklerimizi koyulaştırarak ortaya çıkarıyoruz. Bu anlamda kent belleği merkezi bundan sonra bizleri birbirimize daha da yakınlaştıracak” dedi. Kent Belleğinin oluşturulmasına katkı sağlayan kişilere, fikir babalığı yapanlara ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

          Selçuk kaymakamı Ayhan Boyacı da törende yaptığı konuşmasında 5 bin yıllık tarihi geçmişi olan Efes Antik kentinin dünyadaki yeri ve öneminden bahsederek; bu kapsamda bu binanın geçmişte yaşanmış tarihi çağların bütün renklerini burada görmekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum diyerek ifade etti. Kaymakam Boyacı, bu tarihi binanın böyle anlamlı bir merkeze dönüştürülmesinde emeği geçen başta Selçuk Belediye başkanı H.Vefa Ülgür olmak üzere, fikir ustalarına, belediye çalışanlarına ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederek; Bu binanın hayata geçirilmesiyle gelecekte de Selçuk kazanacak dedi.

         Konuşmacıların ardından; Selçuk Efes Kent Belleği Merkezi kurdelesi kesildi. Selçuk Belediye Başkanı H.vefa Ülgür, Kent belleği merkezini gezen konuk katılımcılara rehberlik ederek; merkezde yer alan ilçenin tarihini anlatan bilgileri aktardı. Daha sonra ikinci katta bulunan konferans salonunda, kayıt altına alınan çalışmalardan kısa kesitlerin yapıldığı slayt gösterisi gerçekleştirildi. Mehmet UYAROĞLU

 

Bu haber 2433 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım