reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 03 Eylül 2012, 13:16 2048 Görüntüleme

VİA SEBASTE ANTİK YOLLARINDA

reklam
reklam

SELÇUKLU DAĞCILAR, AKSEKİ YOLUNDA, YARIN SABAH HAREKET EDECEK OLAN ZİRVE DAĞCILAR, AKSEKİ YÖRESİNDEKİ VİA SEBASTE ANTİK YOLLARINDA YÜRÜYECEK

Selçuk’taki zirve dağcılık şubesi üyesi dağcılar Selçuk dışına gidiyor. 50 kişiden oluşan dağcı gurubu, Antalya İli Akseki İlçesine giderek, oradaki VİA SEBASTE ANTİK YOLLARINDA yürüyecekler.

01.02 Eylül tarihlerinde yapacakları gezi ve yürüyüş için şube başkanı Özgür Aydoğa’n neler söylüyor. “bir eylül sabahı Akseki ilçesine ulaşacak. Orada, Mehmet Gül tekin rehberliğinde, Etnografya müzesini, Uzay Gözlem evini Akseki’nin tarih kokan evleri ve sokaklarını gezerek, akşamına Akseki de konakladıktan sonra sabah yola çıkarak,2000 yıllık mazisi olan via sebaste antik yollarındaki yaşanmışlara doğru adımlayacağız etrafı çam sedir, ladin ve köknar ormanları ile kaplı toros dağlarına doğru yürüyeceğiz.

Yürüyüşümüzün ilk molasını sarı hacılar köyünde vereceğiz.800 yıllık geçmişi olan bu köyün tarihi evleri ve tarih kokan sokaklarını görmenin mutluluğunu yaşayacağız. Köyden antik yolda yürümeye devam ettikten sonra, yorgunluğumuz unutmak ve serinlemek için, antik yol sonundaki altın beşik mağarası milli parkına ulaşacağız. Buradaki güzellikleri de oraya gittiğimizde görsünler derim.

Via Sebaste Antik yolları tarihçesi. 25 yılında Galatia eyaletini kurarak Antiokhei a’ yı da buraya bağlamıştır. kolonileşme ve Latin kültürünün bölgeye yerleşimi sürecinde  homanadlara karşı  sürdürülen mücadele sırasında, Galatya eyaletine vali olarak atanan Cornutus Arratius Aguila tarafından, bu mücadele yi lojistik olarak destekleyecek olan Antiokheia merkezli “ VİA SEBASTE” adı verilen yolun inşasına başlanmıştır. İşte “VİA SEBASTE “ yolunun hikâyesi budur. Tarihte de çok önemli bir olay olarak yer almaktadır. “ aynı günün akşamı yola çıkarak sel çuka döneceğiz. “ dedi.

Bu haber 2048 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım