reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 22 A?ustos 2012, 09:45 1136 Görüntüleme

DEFNE SELÇUK UN PİCASSOSU AYDIN İL BİRİNCİSİ OLDU.

reklam
reklam

DEFNE SELÇUK UN PİCASSOSU, YAGLI BOYA RESİM DALINDA AYDIN İL BİRİNCİSİ OLDU.

12 YAŞINDAKİ DEFNE SELÇUKUN PİCASSOSU, YAGLI BOYA RESİM DALINDA AYDIN İL BİRİNCİSİ OLDU.

AYDINDA BİR KOLEJDE OKUYAN DEFNE 4 YILDA ÖDÜLE DOYMADI.

 Defne, Selçuk’ta iki çocuklu bir ailenin ilk evladı. Birde kendinden 5 yaş küçük oğlan kardeşi var. Babası, hediyelik deri eşyası imalatçısı.

Anne, Ev hanımı, Anne Figen hanım, emekli olan, aydında bir kolejde resim öğretmenliğine devam eden Saime hanımın ev hanımları için açtığı resim kurslarına devam ediyor. Sıkça karma resim sergileri açıyorlar.

Defne 4 yıl önce Aydındaki koleje kaydolur. Resim öğretmeni Saime Hanım Defnein yeteneğini keşfeder. Defne öğretmeninin desteği ile yağlı boya tablolarına hayat vermeye başlar. Aydında ilk ödülünü Okullar arası resim yarışmasında il birincisi olarak alır. ,Bunun ardından, Aydın devlet su işlerinin açtığı, su kanulu resim dalı8nda ikincilik ödülünü alır.

Defne resimin yanı sıra tiyatro tutkunu dur. Yine okulda sahnelenen,” LÜKS HAYAT” Adlı oyunda başrolü oynar. Burada başarıya imza atar. Ödül alır. Defne bu uğraşların yanında İngiliz ce de sınıfının ve okulunun en başarılı öğrencisidir. Üçüncü dil olarak da almanca öğrenmek için harıl harıl çalışmaktadır. Onda zirveye koşmaktadır. Defne aydında koleje başladığı yıllarda Selçuk’taki bir özel jimnastik okulunda, Yüzme dalında kurslara başlamıştır. Okulun ve okuldaki faaliyetlerin yanında Yüzmeden kopmayarak,   Kelebek, kurbağalama, Sırt üstü dallarında lisanslı yüzücüdür. 6  madalyası ,diğer dallarda 8 belgesi vardır.DİĞER DALLARDA BİR PLAKET,  Bu da yetmezmiş gibi aydındaki okulunun basketbol takımında oynamaktadır.

Defneni annesi Figen (ÇELİKER)hanım resimde yeteneklidir. Kısacası Figen henüz 12 yaşında 4 yılda bir koltukta 9 karpuz taşımaktadır.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK-ÖZEL HABERDİR.

 

Bu haber 1136 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım