reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 16 A?ustos 2012, 01:38 1159 Görüntüleme

15 Ağustos Meryemin göğe alınması bayramı yapıldı

reklam
reklam

Hıristiyanlarca Meryemin bedenen ve ruhen göğe alınması nedeniyle kutlanan 15 Ağustos Meryemin göğe alınması bayramı yapıldı

Bülbül dağında bulunan Meryemana Evi’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenen ayinle kutlandı.

               Meryemana Evi’nde deki ayin saat 10.45 de başladı. Bu yıl ekmek, incir ve üzümler önceden takdis edildi.  11.00 de Türkiye Katolik Piskoposlar Kurulu Başkanı ve İzmir Başpiskoposu Ruggero Franceschini’ nin yönettiği ayine yaklaşık 1500-2000 kişi katıldı. Meryem ana bahçesindeki ayin ,dualar edilerek saat 12. 00 son buldu. Daha sonra Saat 15.30 da yapılacak Tespih duasıyla sona erecek olan kutlamaya İzmir’de çeşitli kiliselerde görevli olan papazlar ve Fransiskan Kapüsyen Katolik Başrahibi Oriano Granella da katıldı. Ayinde dualar altı dilde edildi. Türkçede edilen dua şöyle idi. “cennette parlayan biricik yıldız,semavi lütfunla ruhumu besle, selam selam  sana Meryem.günahkar olmakla sana sığındım Mesihin nezdinde afımı dile, ebedi hayatta senle birlikte Allaha tapalım şenlik içinde.

                      Ayine İstanbul, Mersin ve İzmir gibi Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yaşayan Katolik cemaatlerden ve Kuşadası’na gemilerle gelen turistlerden katılım oldu.

Gemilerle gelen turistler fazla oyalanmadı sadece, Meryem Ana evini gezdiler. Dua edip mum yaktılar. Bu arada Meryem ana evine girişlerde izdiham yaşandı. Önceden kutsanmış ekmek ve üzümler, ayin sırasında yenilip bitirildi.

DHA SELÇUK VEYSEL EROL

Bu haber 1159 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım