reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 15 Haziran 2012, 13:00 1199 Görüntüleme

Abdullah Gül EFES e Geliyor

reklam
reklam

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Cumartesi günü Efes e geliyor. Haftasonu İzmir iki cumhurbaşkanını ağırlayacak.

Haftasonu İzmir iki cumhurbaşkanını ağırlayacak. Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer’in eşi ve dostları ile yapacağı Efes Antik Kenti ziyaretine Cumhurbaşkanı Gül’ün de katılmak istemesiyle zirveye dönüştü.

Avusturya’nın sosyal demokrat Cumhurbaşkanı Heinz Fischer’in, Eşi Margit Fischer ve birkaç dostu ile birlikte İzmir, Didim ve Çanakkale’ye yapacağı turistik gezi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de geziye katılmak istemesiyle ülkenin devlet adamlarını bir araya getirecek zirveye dönüştü.

Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Eşi Margit Fischer, Avusturya Bilim ve Araştırma Bakanı Johannes Hahn ve aralarında Avusturya’nın en büyük şirketlerinden bazılarının CEO’larının bulunduğu 35 kişilik bir heyet ile birlikte özel uçakla 16 Haziran günü İzmir’e gelecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, heyeti İzmir’de karşıladıktan sonra heyet onuruna bir yemek verecek. Cumhurbaşkanı Gül, Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer ve beraberindekiler ile birlikte yemeğin ardından Efes Antik Kenti’ni gezecek. Celcius Kütüphanesi önündeki konser ve resepsiyonun ardından geceyi İzmir’de geçirecek heyet Pazar günü Didim’e ardından da Çanakkale’ye gidecek. Heyet Truva’yı gezdikten sonra akşam saatlerinde Türkiye’den ayrılacak.

Ziyaret sırasında Avusturya Bilim ve Araştırma Bakanı Johannes Hahn ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunda bir toplantı gerçekleştirecek.

İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin son derece iyi olduğunu söyleyen Avusturya İzmir Fahri Konsolosu Mustafa Ülkü Caner, “Ekonomik ilişkiler inanılmaz güzel ancak siyasi ilişkiler istenildiği düzeyde değil hatta bazı konularda olumsuz. Her iki taraf da bu olumsuzlukları kırmaya çalışıyor. Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer’in ziyareti turistik gezi olarak başlamıştı ancak ilişkileri geliştirmek için bir fırsata dönüştü” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül ile iyi dost olduğu öğrenilen Fischer’in 20 yaşındayken Volkswagen minibüsü ile Ege Bölgesi ve Türkiye’yi gezdiği öğrenildi.


Hürriyet

Bu haber 1199 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım