reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 21 Mayys 2012, 15:35 1056 Görüntüleme

ZİLELİ VE ATAKLI SELÇUKLULARLA BULUŞTU

reklam
reklam

Selçuk Belediyesi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları dahilinde yüzlerce Selçukluyu ünlü Gazeteci- Yazar Ümit Zileli ve Can Ataklı yla buluşturdu.

20 Mayıs Pazar Günü Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı salonunda İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’in yönetiminde gerçekleşen söyleşiyi yüzlerce kişi izledi. Salona sığmayan izleyiciler, belediyenin önünde kurulan ekranla söyleşiyi takip ettiler.

Türkiye’deki siyasi, sosyal, ekonomik süreçlerin konuşulduğu söyleşide ilk açılış konuşmasını yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Selçuk’ta olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek Selçuk’un İzmir de yüz akı ilçelerinden biri olduğunu söyledi. Sertel, geçtiğimiz günlerde Silivri cezaevine gittiklerini ve Silivri de tutuklu bulunan gazeteci Mustafa Balbay, Mehmet Haberal Tuncay Özkan ve Soner Yalçınla görüştüklerini ve onların selamlarını getirdiklerini söyleyerek Milli Bağımsızlık mücadelesi veren gazetecilerin bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını diledi.

BİR ÜLKEYİ KURTARACAK OLAN O ÜLKENİN SİLAHSIZ GÜÇLERİDİR

Ayağının tozuyla İngiltere’den Selçuk’a gelen Gazeteci –Yazar Ümit Zileli “Bu ülkenin aydınlık insanları burada olmaktan onur duyuyorum. Bizler Türkiye’de neyin ne olduğunu, nasıl olacağını gayet iyi biliyoruz. Gecenin en karanlık olduğu an aslında aydınlığa en yakın olunan zamandır. Biz aydınlığa yakınız. Bundan hiç kuşkum yok. Türkiye’nin aydınları şu an içeride ve bazı kişiler içeride yatan aydınların kaldıkları zindanı sanki bir tatil beldesiymiş gibi anlatıyor. İnsanlarda

NEDEN GÜLEN BİR TÜRKİYE OLMASIN

Söyleşide Selçuk’u çok sevdiğini ve Selçuk’ta Levent Kırca ile birlikte yaşadığı bir anıyı anlatan Gazeteci- Yazar Can Ataklı ise  “Selçuk çok medeni bir yer.  İlçede herkesin yüzü gülüyor. İnsanların yüzü pırıl pırıl. Bizler böyle bir Türkiye İstiyoruz. Neden böyle bir gülen Türkiye olmasın. Türkiye’de şu an Atatürk ile Cumhuriyet ile uğraşılıyor. İnanıyorum ki Türkiye’nin aydınlık yüzü mutlaka kendini gösterecek. Bu geçirdiğimiz kara günler sona erecek. 19 Mayıs kutlamaları yasaklandı. Fakat bizim halkımız yine kendini gösterdi ve bu yıl kutlamalar büyük bir coşkuyla yaşandı.” dedi. Onlarca gazeteci, aydının Silivri’de tutuklu olmasına da değinen Ataklı Türkiye’de değerleri yıkmak istiyorlar. Ama biz bunlara izin vermeyeceğiz. Her yerde bir umut bir heyecan görüyoruz. Türkiye’nin yarıdan fazlası gidişattan rahatsız. Bizler bu karanlık günlerin sona ereceğini düşünüyoruz” dedi.

İnsanlarda haysiyetin yerlerde süründüğü an bilin ki devrim geliyordur. Yurtseverler bunu başaracaktır” dedi.

Söyleşide Çanakkale destanını ve kurtuluş savaşını anlatan Zileli o günlerde tek yumruk olan halkın sadece bir savaşı değil, ülkeyi kazandığını anlattı. O savaşı kazananların torunlarıyız diyen Zileli “Kurtuluş savaşının ardından 10 yıl içerisinde Mustafa Kemal devrimleri arka arkaya getirdi. Mustafa Kemal Atatürk devrimleri altın tepsi içerisinde bize sundu. Peki biz ne yaptık? Hiç kimse bunun ileriye götürülmesi, korunması, daha da çağdaşlaştırılması için bir şey yapmadı. Bizler arkamızdan gelen tehlikenin farkına varmalıyız. Bir halkı kurtaracak olan ordu yada başka bir kurum değildir. Bir ülkeyi kurtaracak olan o ülkenin silahsız güçleridir yani halkıdır” dedi.

 

12 HAZİRAN’DA MUSTAFA BALBAY YENİDEN SEÇİLECEK

Söyleşinin sonunda Selçuklulara seslenen İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel “ Genel seçimlerin yıl dönümü olan 12 Haziran’da Silivri’de tutuklu bulunan gazeteci ve aynı zamanda CHP İzmir Milletvekili olan Mustafa Balbay’ı tekrar milletvekili seçmek için bir kampanya başlatılması konusunda Selçuklulara çağrıda bulundu. Bu çağrıyı ayakta dakikalarca alkışlayan Selçuklular, 12 Haziran’da Mustafa Balbay’ı yeniden seçeceklerinin sözünü verdi.

4+4+4 eğitim sisteminden, orduya, medyadan, politikaya kadar birçok konunun konuşulduğu söyleşinin sonunda Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür konuklara Artemis Heykelini hediye ederek teşekkür etti.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK

Bu haber 1056 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım