reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 21 Mayys 2012, 15:22 1418 Görüntüleme

19 MAYIS COŞKUSU SELÇUK SOKAKLARINI DOLDURDU

reklam
reklam

19 Mayıs Atatürk ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Selçuk ta büyük coşkuyla kutlandı.

18 Mayıs Cuma günü Selçuk Belediye Spor Kulübü sporcuları, Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi SEGEM, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler pazar yerinde düzenlenen spor şenliği ile devam etti. Selçuk Belediye Spor Kulübü sporcularının yanı sıra halkın da geniş katılım gösterdiği şenlikte Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür de alanda kurulan voleybol, basketbol, tenis, masa tenisi sahalarında gençlere eşlik etti, gençlerle birlikte uçurtma uçurttu. Şenliğe katılan tüm gençlere Selçuk Belediye Spor madalyasının da hatıra olarak verildiği günün akşamında ise Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda Zülfü Livaneli’nin Veda filminin gösterimi yapıldı.

Selçuk’ta Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın asıl büyük coşkusu ise 19 Mayıs cumartesi günü yaşandı. CHP Selçuk İlçe Örgütü’nün Atatürk Anıtı önünde düzenlediği törene Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, CHP Selçuk İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, CHP Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleri, Dernek, Vakıf, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlardan da geniş katılım oldu. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende konuşan CHP Selçuk İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel “ 19 Mayıs’ın yıl dönümünde tüm ulusun ve özellikle Türk gençliğinin zihninde pekiştirilerek her zaman canlı tutulması gereken öz, ulusal egemenlik yani özgürlük ilkesidir. 19 Mayıs’ın anlamı, yaşam ve özgürlüktedir” dedi. Tören katılımcıların hep bir ağızdan Gençlik Marşını ve 10.Yıl Marşını okumasıyla sona erdi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı akşamında ise Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür sezonu büyük başarıyla geçiren Selçuk Belediye Spor Kulübü Sporcuları onuruna bir akşam yemeği düzenledi. Yemekte konuşan Selçuk Belediye Spor Kulübü Başkanı Avukat Melih Şar desteklerinden dolayı Başkan Ülgür’e teşekkür etti ve bu güzel yemekte Başkandan Selçuk Belediye Spor ailesi adına kapalı bir spor salonu istediğini söyledi. Ardından kürsüye çıkan Başkan Ülgür’e Selçuk Belediye Spor’un bu sene voleybol ve futbol alanında kazandığı kupalar, sporcuların imzaladığı top ve Hüseyin Vefa Ülgür yazılı 35 numaralı forma hediye edildi. Hediyelerden büyük memnuniyet duyduğunu ve belediye spordan daha çok kupa beklediğini söyleyen Başkan Ülgür, Belediye spor kulübünün satrançtan, basketbola, voleyboldan tenise tüm branşlarda binlerce sporcu yetiştirdiğini, aynı zamanda da bünyesinde barındırdığı dershane ile Selçuk’un eğitim hayatına da önemli katkı sunduğunu ifade etti. Başkan Ülgür “kapalı spor salonunu gençler istiyorsa yaparım. İstiyor musunuz?” sorusuna ise yüzlerce gencin hep bir ağızdan verdiği “evet” cevabı ve alkışlar salonu çınlattı. Başkan Ülgür de “gençlerimizin başarısını arttıracak yeni tesisleri Selçuk’a kazandırmak için elimden geleni yapacağım” sözünü verdi.

19 Mayıs’ın aynı zamanda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günü olması sebebiyle gecede bir de pasta kesildi ve belediye spor kulübü halk oyunları ekibi bir gösteri yaptı. Gençlerin ellerinde bayraklarla söylediği marşlar ise salonu adeta gelincik bahçesine çevirdi.

Selçuk’ta asıl 19 Mayıs coşkusu ise düzenlenen fener alayında yaşandı. Kadın, erkek, genç, yaşlı binlerce Selçuklunun ellerinde meşaleler ve bayraklarla katıldığı fener alayı sayesinde 19 Mayıs coşkusu Selçuk sokaklarında sel olup aktı. Marşlar, sloganlar eşliğinde yürüyen fener alayına araçlar kornalarıyla, balkonlarındaki vatandaşlarsa ıslıkları ve alkışlarıyla katıldı.

Fener Alayının ardından İstasyon Meydanı’nda toplanan ve hep bir ağızdan Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okuyan Selçukluların bayramını kutlayan Başkan Ülgür ”Bu akşam inancım bir kez daha pekişti. Bu gençlik varken Selçuk, Türkiye daha ileriye, daha güzele gidecek” diye konuştu. Başkan Ülgür alanı dolduran kadınlara da duyarlılıkları için teşekkür etti ve “Kadının olmadığı yerde sevgi olmaz, duyarlılık olmaz, barış olmaz” dedi. Havayi Fişekler, Belediye Spor Halk oyunları ekibi, Roman Halk Dansları gurubu ve Zuhal Fitness’in gösterileri ile devam eden etkinlikler C5 Konseri ile sona erdi.

 


DHA VEYSEL EROL SELÇUK

Bu haber 1418 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım