reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 20 Mayys 2012, 22:27 2321 Görüntüleme

NAZLI DÜVE (İNEK) İLK DOĞUMUNDA ÜÇÜZ DOĞURDU

reklam
reklam

İNEK SAHİBİ HASAN ERKUT 63 YILDIR BU İŞİ YAPARIM BÖYLE DOĞUMA İLK KEZ RASTLADIM DİYOR.

Hasan Erkut Ailesi Selçuk’ta, Çukur içi mevkiinde, şeftali bahçelerinde büyük baş hayvan yetiştiriciliğide yapıyorlar. 7 tane süt inekleri var. bu gün sabaha karşı saat dört sıralarında doğum yapan 2 yaşındaki “NAZLI” DÜVE ÜÇÜZ YAVRU DÜNYAYA GETİRDİ. İKİ TANESİ DİŞİ, BİR TANESİ DE ERKEK.

 Ev Sahibi Hasan Erkut bu konuda bakın neler söylüyor. Ailem yüz yılı aşkın büyük baş hayvan yetiştiriciliği yapar. Ben 73 yaşındayım. Aklım ereli beri hayvanlarla iç içeyim. Şuanda çocuklarımla da bu işi yapıyoruz. Genelde inekler tek yavru dünyaya getirir.  İkiz çok nadirdir. Küçükbaş hayvanda olurda, büyük başta ben bilmiyorum hiç görme4dim duymadım. Geçen yıl bir ineğimiz ikiz doğurdu. Kendisi ve yavruları yaşamadı.

Nazlı düveye suni tohumlama yapmadık. Kendimizin iki tane erkek danası var hep onlarla çiftleşirler. Nazlı düve henüz 20 aylık “EFE” adındaki dana ile çiftleşmişti. Açık söyleyeyim hem çok şaşırdık hem de çok sevindik. İnşallah sağlıklı büyürler          “ dedi.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK-ÇOK ÖZEL

Bu haber 2321 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım