reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 20 Mayys 2012, 22:14 955 Görüntüleme

MÜZELER HAFTASI KUTLANDI

reklam
reklam

MÜZELER HAFTASI, DÜNYA MÜZELERİNDE OLDUĞU GİBİ, MÜZE GÜNÜ OLARAK YAPILIYOR.

Selçuk’ta Müze günü yapıldı. Efes Müzesi Konferans salonunda başlayan müze gününün açılış konuşmasını; müze müdürü Cengiz TOPAL yaptı.” Konuklara hoş geldiniz diyerek, yıllardır 18 Mayıs-24 Mayıs tarihleri arasında yapılan Müzeler haftasının bir güne indirgendiğini, anlattı. Daha sonra yine,  “DÜNYA KÜLTÜREL VE DOĞAL MİRASININ” Korunmasına  dair sözleşmenin  40 yılı nedeniyle, bütün insanlığın ortak mirası olarak kabul edilen  evrensel değerlere  sahip kültürel ve doğal varlıkları  dünyaya tanıtmak, toplumda söz konusu evrensel mirasa sahip  çıkacak bilinci  oluşturmak ve çeşitli sebeplerle bozulan ve yok olan, kültürel ve doğal değerlerin yaşatılması için gerekli işbirliğini sağlamak  amacıyla  UNESCO’ nun  21 kasım 1972 tarihinde Paris’te toplanılarak  Bir sözleşme  kabul edilmiştir.  Bu sözleşmede bizim ülkemizde 1983 tarihinde kabul edilmiştir.   Ülkemizdeki on adet kültür varlığımız UNESCO Kültür mirasına alınmıştır. 36 taneside geçici miras listesine alınmıştır. Bunlardan Biriside Efes antik kentimizdir. Çalışmalar devam etmektedir. 1972 yılında müracaatımız yapılacaktır “ dedi.

İlçe Kaymakamı Ayhan boyacıda” bizim üzerinde yaşadığımız topraklar tarihi değerlerle doludur.  Bu değerleri görmek için dünya ülkelerinden her yıl 3 milyon insan ilçemizi ziyaret etmektedir. Biz ise iç içe yaşıyoruz. Ne şanslıyız. Ama bunları korumak kollamak en büyük görevimiz olmalıdır. bir de üzülerek söylüyorum bizim gibi ülkelerde yaşamış medeniyetlerin bıraktığı bu eserler bazı ülkelere götürülmüş.  Hak etmedikleri halde oralarda sergileniyor. Yaşadığı medeniyetlerden koparılarak götürülen bu eserler.  Oluştukları yerde kalmalı sergilenmelidir. Müzeler gününüz kutlu olsun “ dedi

Prof. Dr. Nurhan ŞAHİN’ de  “ANTİK DÖNEMDE ANADOLUDA KADIN” konferansını verdi. Kadının doğurganlığının erkeklerden farklı en önemli bir unsur olduğunu,  “KUBAB VE KYBELE “ den bu yana erkeklerin kadınları Tanrıça olarak gördüklerini, her antik dönemin medeniyetin bir kadın tanrıçasının bulunduğunu, Efesin ana tanrıçasının Efes olduğunu, Dişinin ( (kadın) doğurganlığı olmasaydı.  Sizler, bizler, tanrıçalar, hatta insanlık olmazdı.kadınların tarihteki gelişimlerine anlattı.


DHA VEYSEL EROL SELÇUK

Bu haber 955 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım