reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 17 Mayys 2012, 10:44 973 Görüntüleme

SELÇUKTA YÜZLERCE İNSAN KADINA ŞİDDETİ PROTETO ETTİ.

reklam
reklam

SELÇUKTA YÜZLERCE İNSAN KADINA ŞİDDETİ PROTETO ETTİ.

Selçuk’ta geçen hafta öldürülen, belediye de. Çalışan Zeynep KÖKSAL ve şiddet gören kadınları desteklemek ilgilileri uyarmak için onlarca Selçuklu kadınlı erkekli, İstasyon meydanında toplanarak, elerlinde pankartlarla Zeynep Koksalın öldürüldüğü yere geldi. Resmine karanfiller koydu basın toplantısı düzenlediler.

Kalabalığın arasında bulunan Selçuk Belediye başkanı Vefa Ülgür şunları söyledi. “ bu gün burada vahşi bir cinayeti kınamak için toplandık. bu tür çirkin olaylar ülkemizde her gün yaşanıyor. Buna s0n vermek için sesimizi yükseltmek zorundayız. Ülkemizde birçok konuda olduğu gibi sistemli bir şekilde her gün bir yerde bir kadın cinayeti yaşanır oldu. Bu tür işkenceler katliamlar sıradan olaylar halini almaya başladı. Bu tür zorda olan kadınlarımız sahip çıkamıyoruz. Yasalar uygun değil elimiz kolumuz bağlı. Ama ülkeyi yönetenler ülke ekonomisinin her şeyin güllük gülistanlık olduğunu söylüyorlar. Kadınlarımıza hala sahip çıkamadılar “ dedi.

Özlem Say adındaki bir bayan ise “ bir ülke düşünün kadınları sokak ortasında herkesin gözü önünde dövülüyor. Bıçaklanıyor, öldürülüyor.

Bir ülke düşünün 10-13 yaşındaki kız çocuklarına onlarca erkek tarafından günlerce tecavüz ediliyor. Bir ülke düşünün kız çocukları okul yaşında evlendiriliyor, okutulmuyor. İnsanlık dışı yöntemlerle öldürülen kadınların cesetleri çöplüklerden lime lime toplanıyor. Üzerlerine beton dökülü olarak bulunuyor.

Bir ülke düşünün kadın; en az üç çocuk doğuran, ev işleri yapan, yaşlılara ve çocuklara bakan evde söz sahibi olamayan bedeni her türlü cinsel istismara açık bir varlık olarak görülüyor. Üstelik bu bakış açısı ülkeyi yöneten ler tarafından muhafazakâr politikalarla yerleştirilmek olağanlaştırılmak isteniyor. Bir ülke düşünün 8 Martta şov yaparcasına “sözde” kadına yönelik şiddeti, cinayetleri önleme yasası çıkarıyor; ANCAK BU YASA İLKOKULDAKİ ÇOCUĞUNU 23 NİSAN törenine götüren Ayşe İncinin şikayetçi olduğu boşanmak istediği kocası tarafından çocuğunun gözü Burası bizlerin yaşadı

Önünde öldürülmesini engelleyemiyor. Kadını ikinci sınıf görüyorlar hala.

Kadın cinayetleri % 1400 artmış. Kadın istihdamı % 24 lere gerilemiş. Çoğu kadınlarımız güvencesiz kayıt dışı istihdam ediliyor.

Birde bu ülkede demokrasiden, gelişmekten, kalkınmışlıktan dünya devi devletleri arasına girmekten bahsediliyor. Övgüler diziliyor.

Biz kadınlar ise kadını insan olarak görmeyen, öldüren, döven, horlayan, yok sayan, ezen, sömüren, anlayışı besleyen politikalarla gelişmekten bahsetmenin illüzyondan başka bir şey olmadığını çok iyi biliyoruz.

Biz Selçuklu kadınlar olarak, taciz, tecavüz ve ayrımcılığın kader olmadığı bilinciyle bütün bunlara karşı sessiz kalmayacağımızı basın ve kamu oyu önünde buradan bir kez daha haykırıyoruz. Evde ve sokakta var gücümüzle karşı koyacağız. Bugün ilçemizdeki bu hunharca yapılan cinayeti tüm kadınlara yapılmış kabul ediyoruz “

Buradan Selçuk halkı olarak bu tür kadın cinayetlerini kınıyoruz. Yetkilileri bir kez daha bu tür cinayetleri durdurmaya davet ediyoruz” dedi

DHA VEYSEL EROL SELÇUK

Bu haber 973 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım