reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 11 Mayys 2012, 00:11 1685 Görüntüleme

Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulunda Öğrencilere Diş Taraması

reklam
reklam

İlçemizde ki İlköğretim Okullarında ağız ve diş sağlığı taramaları devam ediyor.

      Başta Selçuk Kaymakamı Sayın Ayhan Boyacı , Sağlık gurup başkanı Dr. İsmail Yalçın, Hastane Başhekimi Dr. Cengiz Yanık, Yazı İşleri Müdürü M. Veysel Badem, Serbest Diş hekimi Dr. Ufuk Ertan ve Dr. M.Fatih Dündar ile  İlçe Milli Eğitim  Müdürü Özer Baki Şimşek, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Çakal ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Dilara Akşin olmak üzere bir çok daire amiri ile hemşirelerin katıldığı ,ağız ve diş sağlığı taraması, 10 Mayıs 2012 Perşembe günü, İlçemiz Gazi Mustafa Kemal  İlköğretim Okulunda yapıldı.Başta okul öncesi ve ilköğretim öğrencileri olmak üzere tüm öğrencilerle yakından ilgilenen Kaymakam Boyacı; Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Sağlam kafa , sağlam vücutta bulunur.”demiş.Sağlığımıza dikkat edeceğiz ki derslerimizi aksatmadan dinleyip okumuza devam edelim.Bunun içinde ilk önce ağız ve diş sağlığımızı ihmal etmememiz gerekir.Vücudumuza aldığımız besinler  önce ağzımızdan dişlerimizden geçiyor, ağız ve diş sağlığımız iyi olmazsa hem yediklerimizden tat alamaz, hemde ağzımızda biriken mikroplar bütün vücudumuza girerler ve bizi hasta ederler. onun için ağız ve diş sağlığımıza çok dikkat etmeliyiz. Her gün yatmadan önce, muhakkak dişlerinizi fırçalayınız, dedi.Kaymakam Boyacı, Okul Müdürü Sezai Menteş’e, bu tarama sonucu ağzın da çürüğü tespit edilen  çocukları takip edin,mutlaka hastaneye gitmelerini temin edin talimatı verdi.Selçuk’ta serbest Diş Hekimliği yapan Dr. M.Fatih Dündar ve Dr. Ufuk Ertan’da öğrencilere ağız ve dişleri nasıl koruyacakları konusunda uygulamalı olarak eğitim verdiler.

    

     Daha sonra öğrencilere, diş fırçası ve diş macunu, hediye eden kaymakam Ayhan Boyacı, sağlıkla ilgili tarama çalışmalarımızda sona yaklaşıyoruz birkaç okulumuz kaldı. Eğitim Öğretim yılı sona ermeden tüm okullarımız da    bu  uygulamayı  tamamlayacağız, dedi. 

DHA VEYSEL EROL SELÇUK

Bu haber 1685 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım