reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 27 Nisan 2012, 11:22 2732 Görüntüleme

Selcuk Askerlik Şubesi kapatilip Torbali ya baglanacak

reklam
reklam

181 ilçedeki askerlik şubelerinin binaları Milli Eğitim Bakanlığına devredilecek.

Selçuk ilçesinde nüfusun ve şubeye gelen vatandaş sayısının az olması nedeniyle Torbalı’ya kaydırılacak.

ÜLKE genelinde kapatılacak 181 askerlik şubesinden biri olan Selçuk Şubesi Torbalı’ya bağlanacak. 181 ilçedeki askerlik şubelerinin arazi ve binaları Milli Eğitim Bakanlığına devredilecek. Selçuk ilçesinde nüfusun ve şubeye gelen vatandaş sayısının az olması nedeniyle komşu ilçe olan Torbalı’ya kaydırılacak. Kapanma sürecinin tamamlanmasının ardından, Selçuk ilçesinde ikamet eden vatandaşlar da askerlik leri için Torbalı’ya gelecek.

BU YAZ KAPANACAK

BAKANLAR Kurulu kararıyla Selçuk Askerlik Şubesi kapatılacak, askerlik yoklamasına ise son verilecek. Askerlik Şubesi’nin Torbalı’ya kaydırılması ile boşalacak binanın ise Milli Eğitim Bakanlığına devredilmesi bekleniyor. Milli Eğitim, bu binaları okul ve derslik olarak değerlendirecek. Kapanma ve devir lemlerinin bu yılın yaz ortasına kadar tamamlanması bekleniyor. Askerlik hizmeti ile ilgili işlem yaptırmak isteyen vatandaşlar açıklanacak süreden itibaren Torbalı Askerlik Şube Başkanlığından işlem yaptırabilecekler. Buna bağlı olarak da Torbalı şubesinde personel sayısı arttırılacak.

KAPANACAK DEMİŞTİ

MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bir süre önce askerlik şubelerinin kapanacağının sinyallerini vermişti. Bu kapanma sebeplerinin başında da Askerlik Şubelerinde yapılan işlem sayısının bazı şubelerde yıllık 700 işlem olması, yani bir günde sadece 2 işlem yapılabilmesi demek. Koca bir şubede onca çalışanın sadece 2 işlem yapması çok ciddi maddi külfet oluyor. Kapanacak olan merkezlerdeki Askerlik Şubeleri, en yakın merkezdeki Askerlik Şubelerine bağlanacak. Selçuk da bu ilçelerin arasında yer alıyor.

Bu haber 2732 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım