reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 13 Nisan 2012, 12:14 1083 Görüntüleme

SELÇUK BELEDİYESİ FAALİYET RAPORU ONAYLANDI

reklam
reklam

Selçuk Belediyesi 2011 faaliyet raporu Meclis Başkan Vekili Cengiz Aydın başkanlığında görüşüldü.

AK Partili meclis üyelerinin, yatırımın, turizmi ve ticareti arttıracak faaliyetlerin yeterli olmadığı yönündeki eleştirilerine diğer muhalif kanadı temsil eden bağımsız meclis üyelerinden yanıt geldi. Selçuk Belediyesi bağımsız meclis gurubundan Zahir Gürbüz “Selçuk’ta bir tek belediye yatırım yapamaz. Hükümet de yapmalı. Merkezi hükümeti temsil eden arkadaşlara soruyorum. Hükümet Selçuk’a ne yapmıştır? Belediyenin kıt kaynakları ile yaptığı çalışmaları hepimiz bu faaliyet raporunda görüyoruz. AK Partili meclis üyesi arkadaşlarımıza 1 ay zaman verelim. Bir sonraki meclise hükümetin Selçuk’a neler yaptığını rapor haline getirip sunsunlar. Hükümet Selçuk için ne yapmış, AK Partili meclis üyeleri için ne yapmış, hep beraber görelim” dedi.

“Selçuk’taki Kentsel Dönüşüm İle Sosyal Dönüşümün Aynı Hızda İlerlemiyor”

Yine Ak Partili meclis üyelerinden gelen sosyal yardımlara çok fazla kaynak aktarıldığı yönündeki eleştirilere meclis başkan vekili Cengiz Aydın’dan yanıt geldi. Aydın “Biz insan odaklı bir belediyeyiz. Keşke hiç yardıma ihtiyacı olan insan olmasa da biz de yardımlar için kaynak ayırmasak” diye konuştu.  “Merkezi Hükümet ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Selçuk’a daha fazla yatırım aktarması için kamuoyu oluşturmalıyız” diyen Aydın yeni yapılanmanın da etkisi ile Selçuk Belediyesi’nde 2011 yılında daha fazla proje üretildiğini, belediyenin hem ürettiği bu projeleri uyguladığını hem de hizmet sunduğunu, yani başarılı olduğunu ifade etti. Selçuk’un üniversite kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini, çok yakında hızlı trenle buluşacağını, Efes Antik Tiyatro’nun eski faal günlerine dönmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Aydın “Ancak bu noktadan baktığımızda Selçuk’taki kentsel dönüşüm ile sosyal dönüşümün aynı hızda ilerlemediğini görüyoruz. Yani esnafımız, gençlerimiz bu dönüşüme ne kadar hazır? Dil bilen insanımızın sayısı kaç? Bu dönüşümler gerçekleştiğinde kalifiye bir genç nüfusumuz, esnaf yapımız oluşmazsa dışarıdan beyin ve sermaye göçü almamız kaçınılmaz. Bu da tabi ki Selçuk’taki işsizliğe çözüm olmayacaktır. Bu durumda en büyük görev eğitim kurumlarımıza ve Sivil Toplum Örgütlerine düşüyor” dedi.

Muhaliflerimizin Kompleksleri Var”

Faaliyet raporuna ilişkin soru ve eleştirileri yanıtlayan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ise “13 yıllık belediye başkanıyım. Ne ben, ne yakınlarım ne de partili arkadaşlarımın belediyenin hiç bir imkân ve kaynağından yararlanmadık. Ama karalama kampanyasına dönüşmüş bir muhalefet anlayışı ile karşı karşıyayız. Çünkü muhaliflerimizin merkezi hükümetin ilçedeki hizmetleri, yatırımları ile ilgili kompleksleri var. Siyasi rakiplerimiz üretim sıkıntısı yaşıyor. Bizi başarısız göstererek başarılı görünmeye çalışıyor. Ama biz başarılıyız. Hata yapıyor da olabiliriz. Çünkü çok şey yapıyoruz. 10 şey yapıyorsan 1 tanesi hatalı olabilir. Normaldir. Ama hiçbir şey yapmayanlara ne demeli?” diye konuştu.

“Önce Kalenin Işıklarını Açtırın”

Selçuk Belediyesi Ak Partili Meclis Üyesi Zahide İlki’nin “ Selçuk Belediyesi olarak genel merkezden talep edilecek bir şey olursa Allah’ın izniyle iktidar düzeyinde çözemeyeceğimiz sorun yok. Karşılıklı yardımlar olursa, istekler olursa çözeriz” yönündeki sözlerine Başkan Ülgür  “Merkezi hükümetle ilişkileriniz çok iyi ise önce kalenin ışıklarını açtırın” cevabını verdi.
Geçtiğimiz ağustos ayında Efes Antik Liman Canlandırma Projesi kapsamında yapılan 2 antik gemi ile balıkçı teknelerinin demirlemesi ve çevre düzenlemesi için Pamucak’a yapılan ahşap platformların Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından kaldırılması olayına da gönderme yapan Başkan Ülgür “Orada bir hayal kurduk, bir fikir ateşledik. Pamucak’a çaktığımız 4 tahta sökülürken neredeydiniz? Onları orada ya tutturamadınız ya da siz kaldırttınız. Karayollarının görev alanına giren trafik tabelaları berbat. TEDAŞ’ın bütün trafoları parklarda. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bu ve benzer örneklere bakınca dayanışma, ortak iş yapma çağrılarınız çok da samimi gelmiyor” diye konuştu.

Başkan Vekili Cengiz Aydın ise Selçuk’un merkezi hükümetten, bakanlıklardan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet almak için arkadaşlıklara, partidaşlıklara ihtiyacı olmadığını düşünüyoruz. Biz Selçuk Belediyesi olarak kurumsal ilişkiler kuruyoruz. Bir yerde kişisel ilişkiler ya da aynı partiden olmak işe yarıyorsa orada demokrasi yoktur diye düşünüyorum” dedi.

“Koltuğumuza Talip Olanların Bizi Övmesini Beklemiyoruz”

“Faaliyet raporundan da anlaşılacağı üzere 2011 yılının Selçuk Belediyesi için başarılı bir yıl olmuştur” diyen Başkan Ülgür  “Bizim koltuğumuza talip olanların bizi övmesini tabi ki beklemiyoruz. Ama ben, meclis üyelerim ve tüm belediye personelim akşam kafamızı yastığa koyduğumuzda vicdanen rahat uyuyoruz. Tarımsal Sanayi Alanı’nda işler yolunda. Tarımsal Sanayi Alanı ile Selçuk’u bir tarım ihracat üssü yapmayı hedefliyoruz. Okullaşma konusunda son bir yılda çok önemli adımlar attık. THK Üniversitesi ile Selçuk’a iki meslek yüksekokulu kazandırdık. Şimdi THK Üniversitesi Selçuk’ta iki meslek yüksekokulu daha ve bir de fakülte açma hazırlığında. Dokuz Eylül Üniversitesi yolda. Hedefimiz Selçuk’u turizm, kültür ve tarım kenti yapmak. Yani özetle biz çalışıyoruz. Dürüstlükten ödün vermeden çalışan ve bu başarıların kazanılmasını sağlayan tüm belediye personeline buradan teşekkür ediyorum” dedi.

Görüşmelerin ardından Selçuk Belediyesi 2011 faaliyet raporu CHP’li ve Bağımsız Meclis Üyelerinin kabul oyuyla, oy çokluğu ile kabul edildi.

Bu haber 1083 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım