reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 29 Mart 2012, 23:03 1216 Görüntüleme

4+4+4 EĞİTİM DÜZENLEMSİNİ KARŞI MİTİNG

reklam
reklam

SELÇUK EĞİTİM SEN 4+4+4 EĞİTİM DÜZENLEMSİNİ KARŞI MİTİNG DÜZENLEDİ.

Selçuk Eğitim Sen üyeleri Tarihi istasyon meydanında, Çıkarılacak olan 4+4+4 kademeli Kesintili Eğitim düzenlemesini protesto etmek için İstasyon meydanında miting düzenledi.  Basın açıklaması yaptı.

Halaylarla başlayan mitingin ilk konuşmasını Sendikanın iş yeri temsilcisi Güngör Uslu yaptı. “ Bu yasanın pedogojık hiçbir anlamı yoktur. Tek amaç ideolojiktir. Biz dün gece eğitim sen üyeleri olarak İzmir’den Ankara’ya gidecektik. İzmir merkez ve ilçelerinden polis hiçbir arabamızı kaldırmadı. Bizi engellediler. Onlar bizim protestomuzu yasa dışı niteliyorlar ama. Kendilerinin engelleri tamamen yasa dışıdır. Bizlerin seyahat özgürlüğünü kısıtladılar. AKP nin ileri demokrasi dediği uygulamalar tamamen ileri faşizm dir dedi.

Daha sonra yine iş yeri temsilcisi Özlem Say, basın açıklamasını okudu.” Bu yasa ile ilköğretim tamamen paralı yapılıyor. Okul öncesi eğitim zorunlu eğitim dışında bırakılıyor. gün eğitimin ortadan kaldırılması söz konusudur. Sınıf öğretmenlerinin bakanlıkça başka yerlerde kullanılmasının mönü açılmaktadır. Çocuklarımızın örgün eğitim ile bağlarının kesilmesi hedeflenmektedir.  Mesleki eğitim adı altında çocuk işçiliği sınıfı yaratılacaktır.  Zorunlu din dersine ek olarak seçmeli din dersi getirilmektedir.  İmam hatipleri okulları nın yapamadığını burada yapacaklardır.  Tüm okullarda fiilen imam hatip modelinin uygulaması yapılacaktır.

Ortaokul ve ilkokulların bağımsız binalarda eğitim görmesi tamamen hayaldir. Alt yapı zaten yoktur. BU kademeli eğitim sistemi piyasa ile iliş kinlendirilerek meslek okulu açacak firmalara öğrenci başına destek sunularak, sermayeye ucuz iş gücü sağlayacaklardır. 

Meslek liseleri özel sektöre devredilecek meslek lisesi açan patronlara kamu kaynaklarından öğrenci başına para verilerek, meslek eğitimlerinin özel sektör eliyle yürütülmesi sağlanacaktır.

Stajyer Ögrencı oranı % 10 iken bu oran kaldırılarak patronlara sınırsız sayıda öğrenciyi patronlar stajyer öğrenci adı altında sömürecektir.  Sözde dershaneler kaldırılacak. hayır aslanda erken yaşta dershaneye gitme yolları açılıyor.

Almanya’dan, ABD den örnekler veriliyor. Oralarda nasıl melez zenci çocukları ayrı okullarda okuyorsa, Almanya da okullarda dahi ırkçılık yapılıyorsa, bu yasa şilede, yoksul, kesim Çocukları sadece meslek okullarında okutulacaktır.

Konuşmalar sloganlarla kesildi.  Daha sonra on dakikalık oturma eylemi yapıldı. Halaylar oynanarak gösteri sone erdi.

DHA VEYSEL EROL SELÇUIK

Bu haber 1216 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım