reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 11 Mart 2012, 23:31 1388 Görüntüleme

Selçuk, Hasan Öztürk e Veda Etti

reklam
reklam

Selçuk a Tiyatroyu Sevdiren Hasan Öztürk Vefat Etti

            Selçuk Belediyesi Efes Tiyatrosunun kurucusu, yıllarca oyun yazarlığı ve Sanat Yönetmenliği yapan Hasan Öztürk vefat etti. Hasan hocayı kaybeden ailesi ve tüm sevenleri yasta.

         Cumartesi gecesi rahatsızlanarak beyin kanaması geçiren Hasan Öztürk yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hasan Öztürk’ün cenazesi Pazar (Bugün) günü 15:00′te Bursa Nilüfer Belediyesi Konak Kültür Merkezinde anısına düzenlenecek bir törenin ardından defnedilecek.

         Hasan Öztürk bugüne kadar otuzun üzerinde oyun yazdı ve bunlardan dokuz oyun Devlet Tiyatrosu repertuarına alınarak dördü sahnelendi. İzmir Selçuk ilçesinde kurduğu Belediye Efes Tiyatrosu’nda kendi yazdığı yirmi dokuz oyunu sahnelendi. Birçok Profesyonel ve amatör tiyatroda oyunları sahnelendi. “Çürüme” adlı bir öykü kitabı Kültür Bakanlığınca basıldı. Çınarlı Köyün Muhtarı adlı bir biyografik romanı ve Zaman Tüneli adlı bir ilk gençlik romanı basıldı.

Bu haber 1388 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım