reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 07 Kasym 2010, 00:22 2779 Görüntüleme

NİŞANYAN DAN HODRİ MEYDAN KULESİ

reklam
reklam

ŞİRİNCE DE SEVAN NİŞANYAN HODRİ MEYDAN DEDİ.
HODRİ MEYDAN KULESİNİ AÇTI.
ŞİRİNCE CAHİL DEVLET MEMURLARININ ELİNDE OYUNCAK OLMAMALI ÇÜNKÜ ŞİRİNCE ÇOK GÜZEL BİR YER.
İZİN ALMADIM ALMAYI DA DÜŞÜNMÜYORUM DEDİ.

Şirince de  yaşayan Yazar ve otelci Sevan Nişanyan, Şirince deki “İlyasTepe Bağ Evlerini yapmıştı. İzinsiz yapılaşma yaptığı için, buraları hakkında Yıkım kararı alınmıştı.  Nişan yan bu karara karşı “ İlgili tesislerin ön tarafında Şirince ye kuş bakışı hakim bir tepede “ HODRİ MEYDAN KULESİ ”inşa ettirdi.  12 metre yüksekliğindeki taş kuleyi bugün törenle açtı.

 

Açılışta konuşan Sevan NİŞANYAN bakın neler söyledi. “ Kule Şirin cenin tarihi dokusu ile  bütünleşmiştir.  Büyük ilgi odağı olmuştur. Olacaktır da. Bu kule içinde yetkililerden izin almadım. İzin almayı da düşünmüyorum. 27 yılda böyle güzel ve önemli bir köyün imar planını  yapmayı beceremeyen,yaptığını da yüzüne gözüne bulaştıran adamlarla muhatap  olmak abestir. Türkiye de koruma amaçlı imar sistemi Çökmüştür.

 

Çökme nedenide  bu kurum yanlış  kadroların elindedir. Bu gerçekle yüzleşme zamanı geldi geçiyor bir an evvel yüzleşmek gerekir. Aslında Şirince köylüsü beni destekliyor. Çünkü bu köy ve köylü 27 yıldır İmar terörü mağdurudur. Artık onlarda bu zülme dur demenin zamanı geldiğine inanıyorlar.

 

KULENİN ADINI NEDEN “ HODRİ MEYDAN KULESİ  KOYDUNUZ SORUSUNA YANITI:

“Bu kapalı değil açık bir mesajdır.adamlar diyorlarki Mimari yenilenme alanında, Turizm alanında Türkiye De yapılmış en güzel düzgün işlerden  biri de olsa  bu evleri yıkacağız. Neden Yıkacağız ? Çünkü bürokratik oligarşiye biat etmiyor,o yüzden yıkacağız.

 

Bende diyorum ki : Nah Yıkarsın !

 

Soru : SEVAN NİŞANYAN NEDEN MEYDAN OKUYOR? SİZ NE ANLATMAK İSTİYORSUNUZ  KAMUOYUNA ?

 

“Bürokratik oligarşi çürümüştür.Sepette ki çürük elma gibi. Bütün Türkiye yi ve hepimizi çürütmektedir. Bununla mücadele etmek Mücadele  bir vatandaşlık görevidir.insanlık görevidir. Onur ve vicdan görevidir. Topluma ve gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzdur.

Mücadele her alanda verilmelidir. Yalnız Genelkurmay’ da, Ergenokan’ da HSYK’ da ,Beşiktaş adliyesinde değil.İmar terörüde aynı zorba zihniyetin eseridir. Çöken Sovyetler birliği kadar zalim ve ahmak bir yapının yansımasıdır.

Buna meydan okumaktan daha kıymetli ne var ki hayatta?

 

ŞİRİNCEDEN DESTEK GÖRÜYORMUSUN?

 

“Tabii ki çok içten destek görüyorum Onlarda aynı çürümüş yapıdan mağdurlar. Birinin çıkıp yetti gayrı demesinden gurur duyuyorlar.

 

İnşallah onlarda  zamanla bu dirence katılacaklardır. Cesaretleri gelecektir.Ben bu kuleyi yapmakla gelecek nesile bir eser bırakacağım.bu tür eserler insanların ufkunu açan eserlerdir. Bu eserim için yarınki kuşaklar “ ALLAH RAZI OLSUN “ desinler yeter.

Kule Taş bedende oluşmuş, 9.60 metre, çatı ile beraber 12 metredir. 2 eylülde başladık. Bugün 5 kasımda bitirdik. Tepesinde manzara terası var, Şirince yi kuş bakışı görsünler, çevredeki doğal güzelliği görsünler istedim. Ziyaretçilere ücretsizdir.” Dedi.

 

Daha sonra konuklara tavuklu plav, lokma ikram edildi.






 

DHA VEYSEL EROL

Bu haber 2779 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım