reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 07 Mart 2012, 11:37 1271 Görüntüleme

SELÇUK TA KADIN FESTİVALİ

reklam
reklam

Selçuk Belediyesi ve Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi (SEGEM), 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü, düzenlediği 4 günlük etkinlik programıyla adeta festival havasında kutluyor.

5 mart pazartesi günü başlayan kutlamalarda ilk olarak Demet Akbağ ve Belçim Erdoğan gibi birbirinden ünlü oyuncuların rol aldığı “Kurtuluş Son Durak” adlı filmi büyük beğeni ile izleyen Selçuklular akşam da yazar Ayşe Kilimci ve Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melek Göregenli’nin konuşmacı olarak katıldığı “Kadın, Yaşam ve Emek” konulu söyleşiye katıldılar.

Söyleşide kadınlara, statüsü, kariyeri, yaşı ne olursa olsun, iyi anne olmak, iyi eş olmak, iyi gelin olmak, zarif olmak, iyi ev işi yapmak gibi bir çok misyon yüklendiğini ancak her birey gibi kadınların da öncelikle insan olduklarının ve kendi yetenekleri ve eğilimleri doğrultusunda ne olacaklarına ve nasıl biri olmayı seçeceklerine kendilerinin karar verme haklarının olduğunun altı çizildi. Şiddetin sadece evde olmadığını ya da sadece fiziksel şiddetten ibaret olmadığını ifade eden konuşmacılar, evde, işte, sokakta, otobüste, okulda, kısacası hayatlarının her noktasından kadınların hem fiziksel hem de psikolojik şiddete maruz kaldıklarını vurguladılar.

Bu anlamda yapılabilecek en doğru şeyin öncelikle kadınların ruh sağlığı, ekonomik güç, sosyal ilişkiler gibi yaşama bağlandıkları temel bağları korumak olduğunu belirten konuşmacılar bu anlamda kadınların kendi aralarında geliştirecekleri dayanışma kültürünün de önemli olduğunu belirtiler.

Selçuk’ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri film ve tiyatro gösterimleri, yürüyüşler ve kadınlar matinesi ile devam edecek.

6 mart Salı günü saat 15:00 ve 19:30’da Belediye Tiyatro Salonu’nda tekrar sergilenen “Kurtuluş Son Durak” filminin ardından kadınlar, 7 mart Çarşamba günü saat 13:00 ile 17:00 arasında Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenecek Kadınlar Matinesi’nde doyasıya eğlenecekler.

8 Mart Perşembe günü ise saat 12:00 ile 13:00 arası İstasyon Meydanı’ndan başlayacak yürüyüş ve basın açıklaması ile kadın hakları ihlalleri protesto edilecek. 8 Mart akşamı ise kadınlar, “Selçuklu Kadınlar Amatör Tiyatro Gurubu”nun Belediye Tiyatro Salonu’nda sergileyeceği Yılmaz Erdoğan tarafından kaleme alınan “Kadınlık Bizde Kalsın” adlı tiyatro oyununu izleyecek.

Selçuk Belediyesi, Kültür ve Eğitim Birimi Müdürü Müge Kılınç “Yıl boyu devam edecek olan, Segem ve Selçuk Belediyesi faaliyetleri ile kadınların güçlenmesi,  kendilerini keşfetmeleri ve ses çıkarabilen özgür bireyler olabilmeleri yolunda kadınlarla kol kola girmeye ve birlikte yol almaya devam ediyoruz. Bu 4 günlük etkinlikle de çalışmalarımızı ve görüşlerimizi daha fazla kişiyle paylaşmak istedik. Etkinliklerimize tüm Selçukluları ve duyup gelebilecek durumda olan komşu kentlerden herkesi bekliyoruz.”

Bu haber 1271 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım