reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 06 Mart 2012, 11:05 945 Görüntüleme

Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfından Önemli Duyuru

reklam
reklam

Selçuk Kaymakamlığı Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfından Önemli Duyuru

         Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 16.02.2012 gün ve 592 sayılı genelge ile yayımladığı Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı yürürlüğe girmiştir.       Bu yeni çıkan yasaya göre Eşi vefat etmiş,muhtaç durumda bulunan,kanunla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık ve gelir almayan kadınlara yönelik düzenli nakdi sosyal yardım programı başlatılacaktır.       

           

     Hedef kitledeki bir kadının yada hanesindeki yakınlarının çeşitli kanun hükümlerince düzenli nakdi sosyal yardım almaları eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yapılacak bu düzenli nakdi yardımdan faydalanmasına engel değildir,ancak ilgili yardım programında alınan yardım tutarları muhtaçlık durumunun belirlenmesinde gelir unsuru olarak göz önünde bulundurulacaktır. Eşi vefat etmiş ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olmayan,muhtaçlığı Mütevelli heyeti kararıyla onaylanan kadınlara muhtaçlıkları devam ettiği süre içerisinde aylık 250.00 TL tutarında ve 2 aylık periyotlarla düzenli nakit sosyal yardım verilecektir.Bu programdan faydalanabilmek için kadının resmi nikahlı eşinin vefat etmiş olması gerekmektedir. 

           Sürecin işleyişi      
    1-Hedef kitledeki vatandaşlar nüfusa kayıtlı oldukları il/ilçe sınırları içinde bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuruda bulunmalıdırlar.      
    2-Başvurudan itibaren tüm işlemler bütünleşik Sosyal yardım Bilgi Sistemi(BSYBS)üzerinden yürütülür.         3- BSYBS kapsamında hane dosyası bulunan başvuru sahipleri  için güncel sosyal inceleme raporları doğrultusunda yardım eklenir ve Mütevelli Heyeti gündemine gönderilir.     
    4-Sistemde hane dosyası bulunmayanlar için öncelikle hane dosyası oluşturulup gerekli sorgulamalar yapılır.Hane ziyareti yapılarak hazırlanacak sosyal inceleme raporu doğrultusunda yardım eklenir ve  Mütevelli Heyeti gündemine gönderilir.      
    5-Başvuru sahibi çalışabilecek konumda ise BSYBS üzerinden İŞKUR’a kaydı yapılır.   
    6-Başvuru sahibinin muhtaçlığı ve düzenli sosyal yardım verilmesinin uygunluğuna ilişkin Mütevelli Heyeti tarafından karar verilir.       
    7-Düzenli nakdi yardımlar Genel Müdürlükçe iki ayda bir hak sahibi olan kadınlar adına bankaya yatırılır.    
    8-Hak sahibi kadınların sosyo-ekonomik durumları ve medeni durumlarında değişiklik olup olmadığı her ay sistemden yapılacak sorgulamalar ve her yıl yapılacak sosyal inceleme ile takip edilir.
          
           Düzenli Sosyal Yardım aşağıda belirtilen durumlarda Mütevelli Heyeti kararı ile fesih edilir      
 
       1-Eşi vefat etmiş olan kadının tekrar evlenmesi,     
     2-Sistemin aylık yaptığı sorgulamalarda hak sahibinin muhtaçlık durumunun ortadan kalktığının tespit edilmesi,     
     3-Sosyal inceleme raporu doğrultusunda muhtaçlık durumunun değiştiğinin tespit edilmesi,   
     4-Resmi evlilik bağı olmaksızın fiili olarak birlikte yaşamanın tespit edilmesi,durumunda sosyal    yardım      fesih edilir.
               
 

Bu haber 945 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım