reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 05 Mart 2012, 11:51 998 Görüntüleme

(SELKOS) için saha tespit çalışmaları başladı

reklam
reklam

Vatandaşların günün her saati 7/24 belediye ile interaktif iletişim kurabilmesini sağlayacak olan Selçuk Kentsel Otomasyon Sistemi Projesi (SELKOS) için saha tespit çalışmaları mart ayında başladı

Hizmet kalitesini ve hızını yükseltmek için Selçuk Belediyesinin bilgi işlem teknolojisine yaptığı yatırım sayesinde vatandaşlar günün her anında ve bulunduğu her noktadan internet üzerinden takip, bildirim, sorgulama, ödeme işlemlerini kolayca gerçekleştirebilecek.

Kentsel Otomasyon Sisteminin Ağustos ayına kadar tamamlanacağını belirten Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “Görevli arkadaşlarımız Cumhuriyet ve 14 Mayıs mahallerinde cadde ve sokak tespiti, numarataj tespiti, işyeri tespiti ve ölçümleme işlemlerini bitirmek üzere. Bu uygulama tüm mahallelerimizde yapılacak. Mart ayında ise 24 kişilik bir ekip, haneleri tek tek dolaşarak vatandaşlara sorular soracak. Selçuk İlçe sınırları dahilinde bulunan tüm bina, bağımsız bölüm, arazi, bilgileri tespit edilerek “Selçuk Belediyesi Veri Havuzu”na aktarılacak” dedi.

Otomasyon sisteminin yararlı ve doğru kullanılabilmesi için vatandaşlara da büyük bir sorumluluk düştüğünü belirten Başkan Ülgür, “Doğru verilerin sisteme aktarılması için vatandaşlardan kapılarını çalan görevli arkadaşlarımıza yardımcı olmalarını ve sorularını yanıtlamalarını rica ediyoruz. İnternet kullanmayan vatandaşlarımız ise belediyemizin alt katında var olan Halkla İlişkiler birimine başvurularını yapacak ve bu işlemi ilgili birim anında sistemde görebilecek ve sonucu en kısa zamanda vatandaşımıza iletebilecek. Birimler arası koordinasyonu da sağlayacak olan bu proje ile vatandaşların ihtiyaçları, beklentileri, ailelerin ekonomik şartları ortaya çıkacak, bu tablolar ışığında daha net bilgiler elde edilerek objektif çözüm yolları geliştirilecek. Ayrıca Tapu Kadastro Müdürlüğü ile önümüzdeki günlerde bir protokol imzalayacağız. Diğer kamu kurum ve kuruluşları ile teknik bağlantı kurularak bu kuruluşlarda var olan ve süreç içinde gelişecek bütün bilgiler belediyede kurulacak sisteme aktarılacak ve işlemlerin koordineli bir şekilde yürütülmesi sağlanacak” dedi.

 

SELKOS NE KAZANDIRACAK

1-Bürokratik işlemlerin çoğu ortadan kalkacak

2-7 gün 24 saat vatandaş istediği bilgilere ulaşabilecek

3- Hem vatandaşın hem de belediyenin yükü hafifleyecek

4- Doğru yere doğru hizmet yapılması imkanı oluşturulacak

5-Daha kolay hızlı ve kaliteli hizmet sunulacak

6-Vatandaşların ihtiyaçları objektif bir şekilde değerlendirilerek sonuçlandırılacak

7-Haritalar akıllı hale getirilecek

8-Kişiler belediyeye gelmeden nikah tarihi alabilecek.

9- ilçedeki tüm hastaneler, eczaneler, belediye, banka şubeleri gibi yerlerin adreslerine ve alternatif ulaşım yollarına erişim sağlanacak.

10- Selçuk Belediyesi internet sitesinden de şikayet ve istek ve takibi yapılabilecek.

11-Mükelleflerler internet üzerinden emlak, çevre temizlik, ilan reklam, tabela vergileri gibi ödemelerini e-belediye ile kolaylıkla yapabildikleri gibi tarih, makbuz numarası bazında sıralı olarak takip edebilecek

12-SMS Belediyeciliği ile vatandaşların cep telefonlarından SMS mesajları vasıtası ile belediye ile iletişime geçmesi sağlanacak.

 

13- Mobil Tahsilat ile birlikte  merkezi sistem ile iletişim GPRS üzerinden sağlanarak sahada tahsilat işlemleri on-line olarak yapılabilecek. Belediye personeli bu sistem ile sahada emlak ,çevre, temizlik vb gibi çeşitli vergilerin sorgulanmasını ve tahsilatını gerçekleştirebilecek.

Bu haber 998 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım