reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 26 ?ubat 2012, 17:15 1091 Görüntüleme

Esnaf Odasının Kale için mücadelesi tam gaz

reklam
reklam

Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odasının Selçuk Kalesinin yeniden aydınlatma konusundaki girişimleri tamgaz devam ettiriyor.

Selçuk ilçesinin simgesi olarak bilinen ve her yönden Selçuk ilçesine gelenlere ihtişamlı görüntüsü ile “hoş geldin” diyen Selçuk Kalesi bir yıla yakın bir süredir karanlığa terk edilmişti. Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odasının Gediz Elektrik Selçuk İşletme Şefliğine 31.01.2012 tarihinde gönderdiği yazıya gelen cevapta 5784 sayılı elektrik piyasası kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunun geçici 17. maddesinde kamuya ait park, bahçe tarihi ve ören yerleri gibi halka açık yerlerin aydınlatmalarına ilişkin tüketim giderlerinin özel idare tarafından karşılanabileceğine işaret edildiğini söyleyen Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Aydoğan odamız konunun ısrarla takipçisi olacak dedi ve sözlerine şöyle devam etti;
 
“Gediz Elektrik Selçuk İşletme Şefliğine başvuruda bulunduğumuz tarihlerde İşgal Harcı ve Katı Atık Vergisinin esnaf lehine düzenlenmesi konusunda da Selçuk Belediyesine girişimlerde bulunmuştuk. İşgal Harcı ve Karı Atık Vergisi konusunda Selçuk Belediyesi esnaftan yana tavır aldı ve kısa süre içersinde girişimlerimize olumlu yanıt aldık. Selçuk Kalesinin yeniden aydınlatmaya kavuşması konusunda maalesef aynı hızda bir netice alamadık fakat konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Selçuk Özel İdaresininilçe insanı ve esnafı için simgesel olduğu kadar özel de bir önemi olan bu tarihi mirasın aydınlığa kavuşması yönünde üstleneceği inisiyatif çözüme büyük katkı sağlayacaktır. Selçuk Kalesinin aydınlığa kavuşması tarihimize, atalarımıza ve gelecekte bu topraklarda yaşayacak kuşaklara karşı bir borç ve sorumluluktur. Selçuk insanı ve esnafının konu hakkındaki talep ve beklentilerine olumlu yönde cevap geleceğini umuyor ve bu konunun çözüme kavuşması için başta ilçemizdeki kurum kuruluşlar olmak üzere bütün yurttaşlarımızın tek yürek olacağına inanıyoruz” dedi.

Bu haber 1091 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım