reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 10 ?ubat 2012, 02:52 928 Görüntüleme

İTFAİYE RAPORU ALIMINDA KÜÇÜK ESNAFA KOLAYLIK

reklam
reklam

İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarına ilişkin Yönetmeliğe göre 1 Şubat 2012 tarihinden itibaren bazı iş yerleri için itfaiye raporuna gerek kalmayacak.

Bugüne kadara işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı için sıhhi müesseseler, gayri sıhhi müesseseler ve umuma açık istirahat ve eğlence yerleri gibi tüm işyerleri için istenilen  itfaiye raporu yeni yönetmeliğe göre sadece yönetmelikte belirtilen işyerleri için istenilecek. Yönetmelikte belirtilmeyen işyerleri için ise ruhsat komisyonu vatandaşlardan Yangın ve patlamalar için gerekli önlemlerin alındığına dair sadece yangın tüpü faturası ve yangın tüpünün fotoğrafını isteyecek.30 metrekareye kadar dükkanlar içinse bir adet 6 kilogramlık yangın tüpü yeterli olacak.
10.08.2005 tarihli resmi gazetede yayınlanan İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğe göre aşağıda belirtilen işyerleri için itfaiye raporu gerekmektedir.
1-Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri;
Kişilerin tek tek veya toplu olarak eğlenmesi dinlenmesi veya konaklaması için açılan otel, motel, pansiyon, kamping ve benzeri konaklama yerleri; gazino, pavyon, meyhane, bar, birahane, içkili lokanta, taverna ve benzeri içkili yerler; sinema, kahvehane ve kıraathaneler; kumar ve kazanç kastı olmamak şartıyla adı ne olursa olsun bilgi ve maharet arttırıcı veya zeka geliştirici nitelikteki elektronik oyun alet ve makinelerinin, video ve televizyon oyunlarının içerisinde bulunduğu elektronik oyun yerleri; İnternet salonları, lunaparklar, sirkler ve benzeri yerler.
2-Patlayıcı, parlayıcı ve yanıcı maddelerin üretildiği, satıldığı ve depolandığı işyerleri;
3- Otuz kişiden fazla çalışanın bulunduğu her türlü işyeri
4- Ana giriş kapıları dışında cadde ve sokağa doğrudan bağlantısı olmayan ve birden fazla işyerinin bir arada bulunduğu iş hanı, çarşı ve benzeri işyerleri

Selçuk Belediyesi Ruhsat Komisyonunu 892 69 25/127 numaralı telefondan arayarak konu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bu haber 928 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım