reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 02 ?ubat 2012, 19:33 1199 Görüntüleme

HÜCRELERİME SAHİP OLABİLİRSİN AMA, RUHUMA ASLA

reklam
reklam

Ben kanserden değil, kanser benden korksun diyen tiyatro sanatçısı Emrah Çamdereli, Selçuklu tiyatro severlerle buluşuyor.

Dünya Kanser günü kapsamında düzenlenen tiyatro etkinliğinde “Hücrelerime Sahip Olabilirsin Ama, Ruhuma Asla!” adlı tek kişilik gösterisiyle sahne alacak olan Çamdereli’nin öyküsü de en az sahnelediği oyun kadar ilginç. Zaten oyunu da kendi yaşam öyküsünden esinlenerek kaleme almış.

Tiyatro hayatına İstanbul’da adım atan Emrah Çamdereli “ Gırgır” dergisinde de mizah yazarlığı yapmış. Bir süre sonra İstanbul’dan ayrılarak Didim’e yerleşen ve çalışmalarına burada devam eden Çamdereli, ne yazık ki burada çağımızın hastalığı kansere yakalandığını öğrenmiş.  Kanserle mücadele etmeye karar veren ve bu savaşta en önemli silahın “moral” olduğuna inanan Çamdereli bu konuda en büyük gücü kurucusu olduğu Didim Halk Tiyatrosundan almış.

Lenf kanseri teşhis ve tedavi sürecinde yaşadıklarını oyunlaştırarak mizahi bir dille anlattığı “Hücrelerime Sahip Olabilirsin Ama, Ruhuma Asla” adlı oyunla, hastalığını öğrenenlerin verdiği tepkilerle dalga geçen Çamdereli bir yandan da hastalığının teşhisi ve tedavi sürecinde yaşadıklarını mizahi bir dille anlatıyor. Teşhis konulduktan sonra sigarayı bırakan bir yandan da eskisinden daha iyi beslenen ve moralini daima yakalandığı lenf kanserini alt etmiş. Şimdi ise “Hücrelerime Sahip Olabilirsin Ama, Ruhuma Asla!” adlı tek kişilik gösterisiyle zaferle sonuçlanan mücadelesini kitlelerle paylaşan Emrah Çamdereli oyunuyla “asla savaşmaktan vazgeçme ve moralin hep yüksek tut” mesajını veriyor.

Hastalığına rağmen sahneleri bırakmayan ve alkışlardan güç alarak kansere karşı girdiği savaşı kazanan Emrah Çamdereli, 7 Şubat Salı günü saat 20.00’de Selçuk Belediyesi Tiyatro salonunda sahne alacak. Türkiye’de ilk kez kanseri, hastasının gözünden anlatan ve Selçuk Belediyesinin bir kültür hizmeti olarak ücretsiz sahnelenecek olan “Hücrelerime Sahip Olabilirsin Ama, Ruhuma Asla!” oyuna tüm Selçuklular davetli.

Bu haber 1199 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım