reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 02 ?ubat 2012, 00:31 1005 Görüntüleme

KÜLTÜR TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY EFESİ ZİYARET ETTİ

reklam
reklam

ANTİK LİMAN PROJESİ HAKKINDA BİLGİ ALDI. EFESTE 4 YENİ GEZİ GÜZERGÂHI YAPILACAĞINI BİR TANESİNİN ANTİK LİMAN AĞZINDAN, ANTİK LİMAN CADDESİNDEN YAPILACAĞINI SÖYLEDİ.

Kültür Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Selçuğa gelerek Efesi ziyaret etti. Antik Liman Projesiyle ilgili bilgi aldı. Efes Alt kapoıda karşılanan Bakan, Hızlı bir şekilde Efes Liman caddesinden ,Antik liman azgına dek  yürüyerek gitti. Bakan yanında bulunan Müzeler eski eserler genel müdürü, Osman Murat Süslü, Efes müzesi Müdürü Cengiz Topala sorular sortarak bilgi aldı. Selçuk Kaymakamı Ayhan Topalda Bakana bilgi verdi.

Daha sopnra Antik kanal azgında bir pano üzerinden Müze müdürü Cengiz Topal bigi verdi. Proje çalışmalarının hızlı bir şekilde  tüm bilimsel araştırma ve veriler göz öçnünde bulundurularak hazırlandığını, bu sezon başında muhtemelen niasan ayından itibaren,yüzeysel temizliğe devam edeceklerini, kanal çevresindeki antik eserlerin saptanacağını bölüm bölüm kazılar yapılacağını, kanaldaki mevcut suyun boşaltılmaya başlanacağını Kanal içindeki çamur temizliğine başlanacağını söyledi.

 Daha sonra Bakan Günay  antik liman caddesinde, liman projesi ile ilgili şunları söyledi. Sorumlu iki bakanlığın daha birimleri ile ortaklaşa çalışıyoruz. Önümüzdeki ay da Ankara’da genel müdürlüğümüzde genişletilmiş bir toplantı yapılacak. Efes çevre planı çerçevesinde efeste turistin rahat gezmesi efesi tam anlamı ile görmesi için gezi güzergahlarını dörde çıkaracağız. Bunun bir tanesi buradan antik liman ağzından olacak. Turizt antik liman caddesini gezerek görecek “ dedi. Daha sonra Kuşadası kongre merkezine hareket ettiler.

DHA VEYSEL EROL- LATİF SANSÜR- SELÇUK

Bu haber 1005 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım