reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 26 Ocak 2012, 11:40 1318 Görüntüleme

SEMA YEŞİLÇİMEN VEFA ÜLGÜRE VER YANSIN ETTİ.

reklam
reklam

SAYIN VEFA ÜLGÜR OLAYLARI SAPITMA. ESNAFA DOĞRUYU SÖYLE

SABRINDA BIR SONU VAR. YETER SABRIMI TAŞIRDIN.

SAYIN VEFA ÜLGÜR OLAYLARI SAPITMA. ESNAFA DOĞRUYU SÖYLE-

KENDİNE AİT SORUŞTURMALARIN GÜNAHINI ESNAFLARDAN ALMA.

AKP İLÇE BAŞKANI SEMA YEŞİLÇİMEN BELEDİYE BAŞKANI VEFA ÜLGÜRE VER YANSIN ETTİ.

         Sayın basın mensupları, uzun süredir gelen sessizliğimizi bozduk. Bu güne dek Kamuoyunu takip ettik. Sayın belediye başkanı kendisine ait, açılan 6 adet soruşturmayı esnafı ilgilendiriyormuş gibi sapıtarak,  gündem değiştirdi. Bizi ve hükümetimizi günah keçisi yaptı. Ben göreve geldiğimden beri Selçukta uzun yıllardır süre gelen kavgacı zihniyeti yıkmak, hem siyasi erkimi layıkıyla temsil etmek, hemde İlçemde olumlu şeylere destek vermek için çabaladım. Belediye Meclis toplantılarında doğru yapılanlara destek verdik doğru yapılmayanları medeni ölçüler içerisinde eleştirdik.

        13 Aralık 2011 tarihindeki meclis toplantısında 435 esnafımıza ateş altındasınız diye bir konuşma yaptı. 3393 sayılı yasa 3 Temmuz 2005 tarihinde çıktı gazetelerde günlerce yazıldı çizildi. Belediye başkanı yeni mi görmüş. Hadi kendisi uyudu görmedi.  Elemanlarıda mı uyudu. Bu yasa sadece Selçuk belediye si için çıkarıldı. Başka belediyeler niye bu kadar feryat etmiyorlar.

         Tek kaos selçukta yaşandı yaşatılmak istendi.  Aslında konu esnaf ve onun hakları değil. Gündemi saptırdılar. 9 Şubat 2011 tarihinde Mülkiye müfettişleri selçukta İnceleme başlattılar. İnceleme sonucunda 13 maddelik bir soruşturma önerisini İçişleri bakanlığına teklif ettiler. Bakanlıkta 6 madde hakkında Selçuk belediye başkanı ve 18 arkadaşı hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Bunlar sırasıyla şöyle.” 1-  Segaşa ait ekmek üretim fırını ve satış büfelerinde hukuka aykırılık bulunmuş,

2- Belediye havuzunun Efes spora tahsisi hakkında soruşturma açılmasını.

3-5216 sayılı İmar yasasının 14.cü maddesine rağmen, Büyük şehir belediyesine imar devrinin yapılmadığı konusunda soruşturma açılmasına,  Atatürk mahallesindeki birkaç inşattaki imar yanlışlarının soruşturulmasına,

        Park ve bahçelerde yaşı uygun olmayan kişilerin çalıştırılması konunsun soruşturulmasına izin verilmiştir.

      Ayrıca ihaleye fesat karıştırmak görevi kötüye kullanmak tan Cumhuriyet savcılığınca ayrı bir soruşturmaları devam etmektedir. Suçsuz iseler aklanırlar. Suçlu ise gereği yapılır. Telaşa ne gerek var.

      Bunlar ne yaptı. Bunları kamuoyundan sakladılar. Esnaf üzerinde dükkânları boşaltacaksınız, siyasi iktidar,  böyle istiyor. Boşaltmazsanız yeniden ihale etmezsek ben hapse gireceğim dedi. İşi sulandırdı.

        5393 sayılı yasanın 34 cü maddesine göre  belediyenin kiralık mülkiyetleri 3 yıla kadar encümen kararı ile,  3 yılın üzerindeki kiralamalarında Belediye meclisi kararı ile yapılır der. Esnaf üstünde baskı kurarak olayları saptıracaklarına getirsinler encümene, meclise beraber çözelim. Biz sonuna dek esnafımızın yanındayız. Bu davalar  ne belediyeye  nede esnafa  bir şey kazandırmaz. Esnafımızı bir sürü masrafa strese sokmaya hakları yok.

       Biz yıllardır sürtüşmelerin Selçuğumuz zarar getirdiğini düşünerek sustuk, sustukça yalanlarla yanlışlarla esnafımızı kışkırttılar, huzursuz ettiler. Birçok belediyeyi aradık. Bu yasayı uyguladıklarını sıkıntıları olamadığını öğrendik. Biz belediyemize kirasını ödemeyen esnafa da karşıyız. Lütfen uykuda olduğunuzu soruşturmaların sizin yanlışlarınız yüzünden açıldığını halka doğru olarak anlatınız.

       Bakın 13 yıldır hangi temeli atmış. Hangi yatırımı yapmış yıllar önce yapılanları yıkmış yeniden tamir etmiş. Hangi yatırımı hizmete açtın, kurdelesini kestin. Yiğidi öldür hakkını yeme derler. Bir kreş yaptı. Yandaşlarının arazi yollarını yaptı. Muhaliflerin yerine gelince durdurdu. İtfaiyeyi yeni yerine taşıdı.

        Pazar günkü toplantıda Esnafa anket formu dağıtmışlar. Sen esnaf kefalet kooperatif başkanı iken o formu doğru doldurup altına imza atabilecek kaç esnaf çıkar., İlçe mize köy denilmesine kızıyormuş. 13 yıldır ne yaptın ki şehir olsun.  Neymiş herkes ile barışıkmış. Sen sadece seni haklı gören yandaşların ile barışıksın. Eleştiri yapanların hepsi ile düşmansın. Neymiş fabrika kurulsa bile işsizlik sorunu çözülmezmiş. Saçmalığa bak. Bacasız fabrikalar kurdur. Kur. İlçemizin belediye ve devlet dışında yatırımcıya ihtiyacı var onları çek.

        Selçukta 150-200 mutlu aile var. Onlarda başkanın yandaşlarıdır.  1999 seçimlerinde ne idiler bakın ne oldular.2011 yılının faaliyet raporunda tarımsal sanayi ile öğünüyor. Sevsinler seni. Hani sanayi bölgende hangi faaliyet var. Bakın 2012 yılı bütçesini yatırım olmayan harcamalar ile dolu. Neymiş devletten hükümetten destek almıyormuş. Ayıp, ayıp, senin bütçe gelirinin 15 Milyon TL. si Devletin sana verdiği otoparklardan,  Biz senin yaptığın her olumlu işte yanında olacağız dedik. Sözümüzde duruyoruz. Hangi gün bizden destek istedin.

          Eteğindeki taşları dök. İşini takip et. Bırak tarla bahçe işlerini belediye başkanlığı yap. Bu millet seni bunun için seçti. yalan dolanlarla da esnafı yıpratma. bu güne kadar basın toplantısı yapmadım. Huzursuzluk olmasın dedim. Ama sabrımı taşırdınız.
SİZE MÜJDE VEREYİM.

            Torbalıya kadar gelen hızlı tren projesinin Selçuğa kadar gelmesi için alt yapı çalışmaları hızla devam ediyor. Antik kanal ile ilgili açıklamayı da bir şubat günü kültür bakanımız Efes’te açıklayacak.
BELDİYE BAŞKAN ADAY SORUNUMUZ YOK.

        Bizim Aday adayı arama sorunumuz yok. Geçen seçimdeki Adayımız sayın hocamızla da sorunumuz yok.  Günü geldiğimizde adayımızla ortaya çıkacak aslanlar gibi yarışacağız. Bu konuda bizi konuşmalarına mutlu oluyoruz. biz aday aramıyoruz. Aday adayı olmak isteyenler bizi arıyorlar.

          İlçemizde bazı hazine arazilerinin işgali lafları ediliyor. Biz yasal olmayan her işin karşısındayız. Takipçisiyiz. Bizim 2006-2008 yıllarında yasal olarak aldığımız 2-B arazilerini de yeni almışız gibi dedikodu ediyorlar. O konuda alnım açık. Her zaman hesabını veririm.

       Üstüne basarak söylüyorum. Belediyenin Selçuk için yapacağı her olumlu işde yanındayız. Destek vereceğiz. Selçuğumuz kazansın ki gelişsin. “ dedi.
,

VEYSEL EROL DHA SELÇUK

Bu haber 1318 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım