reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 24 Ocak 2012, 20:10 1251 Görüntüleme

İZMİR TİCARET ODALARI YÖNETİM KURULLARI SELÇUK ŞİRİNCEDE TOPLANDI

reklam
reklam

İzmir Ticaret odaları yönetim kurulları ortak toplantısı Selçuk Şirince köyünde yapıldı. Toplantıya İzmir Ticaret odası başkanı Ekrem Demir Taş başkanlık etti.

            Deniz Ticaret odası başkanı Geza DOLOGH, İzmir Ticaret Borsası başkan vekili Ercan KORKMA, Ege bölgesi Sanayi odası Başkanı Ender yorgancılar, Selçuk Ticaret odası başkanı Cumhur YELKEN konuşmacı olarak katıldılar.

         Ekrem Demir taş açılış konuşmasında”  her 3 ayda bir, bir ilçemizde toplanıyoruz. Bu toplantımızı İlimizin turizm merkezi Selçuk’ta, Selçuğunda Tarihi şirince köyünde yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  ,diyerek gündemi okudu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra Selçuk Ticaret odası Başkanı Cumhur yelken konuştu.”  Sizlerle bir arada ilçemizde olmaktan mutluyuz hoş geldiniz dedi. İlçe kaymakamı Ayhan BOYACI “  Güzel bir gün ilimizin ekonomiden sorumlu ları ile bulunmaktan çok mutluyum. Bu toplantıların işinizle ilgili çalışmalara büyük katkılar sağladığından çok eminim. Sizler, ilimiz ve ülke ekonomimizin can damarlarısınız. En yakın zamanda ilçemizde sizlerle daha genişletilmiş bir toplantıya ev sahipliği yapmak isteriz “ dedi.
  Ender yorgancılar ise “ Ülke turizmimizin kalbi, turizm gelirlerimize büyük katkı sağlayan Selçuğumuz un tarihi Şirince köyünde toplandık. Son ekonomik krizlerden sonra Avrupa birliği dağılmamak için çırpınıyor. Adeta can çekişiyor. Buradaki kriz ve sıkıntılar ülkemizi fazla etkilemedi. 2011 yılında çarklarımız olumlu döndü. Avrupa birliğine beklediğimiz ihracatı yapamadık ama 2012 de yapacağımıza inanıyorum. İhracatımız arttı ama ne yazık ki ithalatımızı azaltamadık oda arttı. Bu nedenle de cari açık verdik. En kısa zamanda enerji yatırımları yapmaz isek, önümüzdeki yıllarda enerji kısıntıları yaşayabiliriz. Hala nükleer santrali tartışmaya gerek yok. Biz zaten nükleer santral kullanan ülkelerin ortasındayız. Bir tehlike varsa onlardan da gelebilir. Çernobil’i unutmamak gerekir. Birde ithalatı azaltmanın yolu yerli malaı kullanma konusunda kampanyalar yapmaktır. Bir de gerek yerli yatırımcıya, gerekse yabancı yatırımcıya kolaylık sağlamak teşvikler getirmek şart tır. Öyle teşvik sistemi getirilmeli ki yatırımlar artsın.  İhracatımız artsın. İzmir içindeki fabrikalar kalsın,  kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirilsin.  Türk Ticaret kanunu çok iyi irdelensin. Ceza değil ödül lerle teşvik edilsin. İzmir Ekspo ya aday. Biz kaybedersek, Sadece İzmir değil ülkemiz kaybeder.  Tüm ülkedeki sorumlular taşın altına elini soksunlar. Ekspoyu alırsak İzmir e 25 milyar dolarlık yatırımlar yapılacaktır. Biz bu konuda büyük bir reklam kampanyası başlattık” dedi.

        İzmir Ticaret Borsası yönetim kurulu başkan vekili Ercan Korkma “ İlimizde; Hatta ülkemizde Tarım, Tarımsal ürün, gıda ve hayvancılık bir an evvel geniş kapsamlı teşvik le desteklenmelidir. Yoksa 2012 yılında ekonomik büyümede kayıplarımız çok olabilir “ dedi.

         Selçuk Ticaret odası başkanı Cumhur yelken ise”  Pamucak sahilinin turizm yatırımları açısından oda başkanlarınca yatırımcıların teşvik edilmesini, Turizm açısında Torbalıya kadar gelen hızlı teren hattının ara verilmeden selçuğa kadar getirilmesi konusunda, Ticaret odasının hazırladığı etkileşimli ekran larının Efes ören yerlere de konulması konusunda,  Selçuk’ta meyveciliğin hızla geliştiği, ama kuruyan ağaçların yerine çiftçinin sit engeli nedeni ile yeni fidan dikemediği bu yasağın kaldırılması konusunda, Selçuk’ta denize dökülen küçük menderes nehrinin kirliliğinin yöreyi tehdit eder hale geldiği, buradan arazilerin sulandığı, insanlara riskli gıda ürünlerinin satıldığı Bu nedenle insanların sağlığının tehdit altında olduğu, küçük menderes kirliliğne bir an önce çözüm bulunması konusunda  odalardan destek istedi. Daha sonra kaynaşma yemeği ile gece son buldu.


DHA VEYSEL EROL SELÇUK




Bu haber 1251 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım