reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 24 Ocak 2012, 19:51 919 Görüntüleme

MUMCU YAĞMUR ALTINDA ANILDI

reklam
reklam

19 yıl önce katledilen gazeteci Uğur Mumcu, Selçuk ta düzenlenen törenle anıldı.

           Uğur Mumcu'nun öldürülüşünün yıl dönümü dolayısıyla İstasyon Meydanı ile Uğur Mumcu Sevgi Yolu arasında anma yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, CHP Selçuk İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şube Başkanı Hasan Uysal ,sivil toplum örgütleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

           İlk olarak İstasyon Meydanında bir araya gelen katılımcılar ellerinde Türk bayraklarıyla “Uğurlar Olsun” şarkısını söyleyerek Uğur Mumcu Anıtı’na kadar yürüdüler. Anıtın önünde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şube Başkanı Hasan Uysal, “1993 yılının 24 Ocağında ülkemizi karanlığa götürmek isteyen yobazlar tarafından şehit edilen “yiğidimiz aslanımız” edebiyete intikalinin 19.yılında onu anmak için buradayız. Demokrasi şehidimiz bakın ne diyor? Kemalizm benim yaşam şeklimdir. Atatürkçülük kısaca ulusal bağımsızlık ve ulusal onur demektir. Atatürkçülük özellikle emperyalizme karşı kurtuluş savaşını başlatan ve sürdüren bir eylem ve öğedir. Atatürkçü, Özgürlükçü, Cumhuriyetçi, insan hakları savunucusu, laik, anti emperyalist ve yobazlığa ödün vermeyen kişiliği ile Uğur Mumcu’nun yerinin doldurulması çok zordur. Yüzlerce gazeteci, yazar ve aydınımız bugün hapishanelerde. Bölgemiz ve ülkemiz üzerinde emperyalist oyunlar ve projeler dün olduğu gibi bugünde uygulanmakta. Bir yandan bölücü teröristlerin diğer yandan yobaz faşistlerin ülkemizi karanlıklara sürüklemek için çeşitli komplolar içinde olduğu bugünlerde gerçekleri cesurca haykıran bağımsızlık ve demokrasi savaşçılarının eksikliğini daha çok hissediyor ve görüyoruz” dedi.
Bundan 19 yıl önce yobaz faşistlerce Uğur Mumcular, Bahri Üçoklar, Gaffar Okkanlar, Ahmet Taner Kışlalılar gibi daha bir çok özgürlük ve demokrasi aşığı aydınların silahla katledilerek susturulduğunu vurgulayan Uysal “ bugün de maalesef birçok yazar, Atatürkçü Aydınımız ileri demokrasi teraneleri altında suçlarının ne olduğunu bilmeden tutulmakta ve susturulmaktadır.  Biz “Uğur” gibi onlar içinde adalet istiyoruz. Bir ülkede düşüncelerinden dolayı insanlar öldürülüyorsa, yazarlar hapislerde çürütülüyorsa, bir ülkede paşalar sorgusuz sualsiz yargılanıp düzmece iddianamelerle suçlanıyorsa, bir ülkede korku imparatorluğu yaratılıp insanlar yıldırılıyorsa, bir ülkede yüzyıl geride kalmış düşüncelerin özlemi bekleniyorsa o ülkede demokrasi olamaz. O ülkede çağdaşlıktan bahsedilemez ancak ve ancak o ülkede faşizm, dikta olur” dedi.

         Uğur Mumcu’nun “ Bir Gün Mezarlarında Güller Açacak Ey Halkım Unutma Bizi, Bir Gün Sesimiz Hepinizin Kulaklarında Yankılanacak, Ey Halkım Unutma Bizi! diyerek hepimize mesaj gönderdiğini ifade eden Hasan Uysal, Bağımsızlık, demokrasi ve özgürlük meşalesi Uğur Mumcu bağımsızlık ve özgürlük aşığı bu millet ve biz Atatürkçüler seni unutmayacağız. Rahat uyu Ruhun Şad Olsun. Uğurumuzu 19 yıl önce kaybettik. Ama özgürlük ve demokrasi umudumuzu yitirmedik yitirmeyeceğiz. Vatanını milletini büyük bir aşkla seven uğur mumcu bir demokrasi ve devrim şehididir diyerek anısının önünde sevgi ve saygıyla eğildiklerini sözlerine ekledi.
Törende Emekli Öğretmen Emine Hacer Yoğun’un günün anlam ve önemine ilişkin şiir okumasının ardından tüm katılımcılar “Yiğidim Aslanım” şarkısını söyleyerek Uğur Mumcu Anıtı’na karanfiller bıraktı.

Bu haber 919 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım